• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Kager

Chokolademuffins opskrift - nemme, lækre og svampede

billede med chokolademuffins
Sådan skal chokolademuffins se ud og smage. Lette, luftige og uimodståelige chokolade muffins, og de kan både spises med eller uden pynt. Foto: iStock.com/Moncherie.

Opdateret:  2. maj 2025 - Udgivet:  18. september 2018

Del gerne:
1.5k
SHARES
FacebookMessenger1.5kPinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Opskrift
  2. Chokolademuffins
  3. Ingredienser
  4. Fremgangsmåde
  5. Næringsindhold
  6. Video
  7. Tips
  8. Opbevaring
  9. Med rigtig chokolade
  10. Uden æg
  11. Uden mælk og smør
  12. Med banan
  13. Med flydende midte
4.8 fra 174 stemmer
Gå til opskrift

Chokolademuffins er nogle af de mest populære kager, og ikke uden grund.

Her er min bedste opskrift på de små chokoladekager, der er bagt med en god mængde kakao, og som har den helt rigtige smag og konsistens.

Opskriften giver 12 store muffins, der både er luftige og svampede. Altså præcist som du gerne vil have dem. Og de er selvfølgelig i tæt familie med den populære chokoladekage.

Spis dem med det samme - eller frys ned til senere nydelse. Du skal bare tø dem op på køkkenbordet, og det tager ikke så lang tid.

Se også disse opskrifter:

  • Chokolademuffins i airfryer
  • Sandkage
  • Banankage
  • Bananmuffins

Opskrift

billede med chokolademuffins

Chokolademuffins

Chokolademuffins. Få min opskrift på de bedste muffins med chokoladesmag. Luftige, svampede og nemme at bage. En favorit hos alle.
Bedømmelse
4.8 fra 174 stemmer
RetKager
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 15 minutter minutter
Samlet tid: 25 minutter minutter
Antal 12 stk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 300 g hvedemel
  • 50 g kakao
  • 10 g bagepulver
  • 5 g natron
  • 1 nip salt
  • 125 g smør - smeltet
  • 1 æg
  • 200 g bagesukker - eller alm. sukker
  • 275 g yoghurt
  • 3 spsk appelsinsaft - (kan udelades)

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 185 grader varmluft.
  • Hvedemel vejes af i en skål og blandes sammem med kakao, bagepulver, natron og salt.
  • Smelt smør i mikrobølgeovn eller en lille gryde. det skal kun lige smeltes.
  • Kom æg og bagesukker i en skål og rør det sammen indtil sukkeret er opløst. Brug bare en grydeske. Derefter røres smør i sammen med yoghurt.
  • Derefter kommes den flydende del ned i skålen med blandt andet hvedemel, og det hele røres let sammen. Dejen skal blot være samlet. Her kan du også tilsætte appelsinsaft, der giver et godt modspil til kakaoen. Uden at dine chokolademuffins smager af appelsin.
  • Dejen fordeles i 12 store muffinsforme, og de skal fyldes cirka ⅔ op. Ikke mere fordi kagerne hæver en del under bagningen. Dejen er rimelig fast, og det skal den være, så de skønne muffins ikke flyder ud.
  • Bag nu dine store og svampede chokolademuffins i cirka 18-20 minutter. Prik i dem for at mærke om de er gennembagte. Hvis der følger dej med op på en kødnål eller strikkepind, ja så skal de have lidt mere.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
239
% Daglig værdi*
Fedt
 
11
g
17
%
Mættet fedt
 
6
g
38
%
Transfedt
 
0.3
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
3
g
Kolesterol
 
39
mg
13
%
Natrium
 
561
mg
24
%
Kalium
 
162
mg
5
%
Kulhydrater
 
31
g
10
%
Kostfibre
 
3
g
13
%
Sukker
 
2
g
2
%
Protein
 
6
g
12
%
Vitamin A
 
311
IU
6
%
Vitamin C
 
2
mg
2
%
Calcium
 
59
mg
6
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Video

Kom med din mening

Tips

Netop fordi chokolademuffins ikke skal hæve, ja så er de jo hurtige at bage, hvis du pludselig får gæster eller bare lyst til en god kage. Faktisk kan du bage dem på bare 25 minutter. Alt inklusive.

Et godt tip til bagning af muffins med kakao er, at komme en sjat appelsinsaft i dejen. Appelsinen passer perfekt sammen med chokoladen, men du skal ikke være bange for at kagerne kommer til at smage for meget af appelsin. For det sker ikke.

Men du får også lækre muffins uden appelsinsaften, så det er op til dig.

Opbevaring

Læg de afkølede muffins i en lufttæt beholder og opbevar dem ved stuetemperatur.

Chokolademuffins og andre muffins holder sig friske i 2-3 dage ved stuetemperatur.

Med rigtig chokolade

Du kan sagtens også lave chokolademuffins med chokolade, hvor kagerne så får en endnu stærkere smag af chokolade.

Her tilsætter du blot 50 gram hakket chokolade i opskriften. Altså chokoladestykker.

Du kan tage komme lidt mindre kakao i end de 50 gram, men jeg synes kagerne fint kan bære både kakao og chokolade på samme tid i denne mængde.

Flere opskrifter:

Rabarbermuffins

Drømmemuffins

Citronmuffins

Uden æg

Hvis du vil bage chokolademuffins uden æg er det også en nem mulighed.

Pil æggene ud af opskriften, og rør sukker og smør luftigt, hvorefter de øvrige ingredienser - minus æg - tilsættes. Kom lidt mere yoghurt i indtil du har en passende konsistens på dejen. Ikke for tynd og ikke for tyk.

Du skal også tilsætte en halv teskefuld mere bagepulver for at få kagerne luftige nok.

Uden mælk og smør

Hvis du lider af mælkeallergi og derfor ikke tåler laktosen i mælkeprodukterne, kan du lave chokolademuffins uden yoghurt/mælk og smør.

Yoghurt eller kan du erstatte med samme mængde vand eller kaffe, men smør erstattet med Becel, der er lavet af planteolier. På den måde undgår du nemt smør i dine muffins, og resultat er næsten lige så godt.

Så jo, du kan nem bage chokolademuffins uden smør og mælk eller yoghurt. Som du kender det fra en vegansk chokoladekage.

Med banan

En anden populær variant er chokolademuffins med banan.

Her tilsætter du blot en stor og meget moden banan til opskriften. Mos bananen og vend den i dejen til sidst. Chokolade og banan passer bare perfekt sammen. Som du også kender fra de populære bananmuffins.

Med flydende midte

Her er en lidt mere eksklusiv opskrift på blødende chokolademuffins, der altid er et sikkert hit som dessert. Kunsten her er, at du ikke bager kagerne for længe, for så forsvinder den blødende effekt.

Her smelter du 200 gram smør ved lav varme. 200 gram mørk chokolade med en kakaoprocent på cirka 60 hakkes groft, og smeltes derefter i smørret. Tag gryden af varmen. 150 gram hvedemel sigtes ned i chokolademassen og røres rundt.

I en skål piskes fire æg luftige med 150 gram sukker, hvorefter det vendes i chokolademassen. Så er dejen til dine blødende chokolademuffins klar. Den fordeles nu i 12 muffinsforme, der sættes i en forvarmet ovn ved 185 grader varmluft.

Her skal de bages 12-15 minutter, men den præcise bagetid afhænger af hvor meget din ovn varmer.

Når jeg skriver det her, så er det fordi det er vigtigt, at du ikke overbager dem. De skal jo netop have en blødende indre.

Så mærk i dem med en pind at de ikke er gennembagte, og tag dem ud i tide. Omvendt skal de selvfølgelig heller ikke være for rå.

Server de blødende chokolademuffins med is, flødeskum og bær.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Birgit Hansen

    marts 27, 2025 at 5:14 pm

    Ups - den kommentar jeg lige har sendt, er til mumse chokoladekage. Ikke chokolademuffins - undskyld😟

    Svar
  2. Birgit Hansen

    marts 27, 2025 at 5:11 pm

    Tak for opskriften på en super god kage!
    Bagte den til barnebarnet, da han skulle have kage med. Alle kunne lide den og læreren sagde - din farfar er godt nok god til at bage😊
    Har bagt den flere gange! Og er god hver gang.

    Svar
  3. Christina Heiselberg Henriksen

    juli 03, 2024 at 5:20 pm

    Konsistent god, ingen smag af kakao el appelsin 🥹 noget træls når jeg bagte 50 stk til gæster

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juli 04, 2024 at 7:08 am

      Hej Christina
      Tak for tilbagemelding - og det er underligt. De skal selvfølgelig ikke smage af appelsin - men gerne med en del kakosmag 🙂
      Jeg ved ikke om dwt kan være din kakao, der har manglet lidt smag, for jeg synes da bestemt altid de smager som chokolademuffins skal smage.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Margit Faarup

    maj 30, 2024 at 10:01 am

    I har nogle gode opskrifter på både mad og kager/desserter. Tak for dem.
    MEN.....er det ikke muligt til de små måleenheder at bruge tak., spsk. osv i stedet for gram. De fleste inkl. jeg selv er nok ikke i besiddelse af en brevvægt 😀. På forhånd tak.
    B.h.
    Margit

    Svar
  5. Stine

    februar 20, 2024 at 2:34 pm

    Kan man bruge oære-banan youghurt? Eller skal det være neutral?

    Svar
  6. Anne A

    maj 21, 2023 at 9:08 pm

    Elskede smagen på dagen. De smagte fantastisk og var så floffie, det yoghurt gør virkelig forskellen. Men dagen efter var de ikke gode mere. Der var de alle faldet sammen og var modsætningen til dagen før, desværre.

    Svar
  7. Stine

    august 01, 2022 at 7:32 pm

    Så er der købt ind til at lave disse lækre muffins... Men kan man lave dem dagen i forvejen? Eller skal de spises samme dag som de bages?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      august 01, 2022 at 7:39 pm

      Hej Stine
      Super - det bliver du glad for. Du kan sagtens lave dem dagen i forvejen, og hvis der endelig er nogen i overskud her (det er der meget sjældent), plejer jeg smide dem i fryseren 🙂
      De bedste hilsner
      Holger

      Svar
      • Hanne Gundelach

        oktober 25, 2022 at 9:04 pm

        Hvis jeg bager dem dagen før, de skal bruges, hvordan skal jeg så opbevare dem, så de ikke bliver kedelige? Kh og tak😊

  8. Sille

    marts 13, 2021 at 9:00 am

    Mums 😜

    Svar
  9. Laila

    marts 13, 2021 at 8:59 am

    Kan man erstatte smør med neutral olie?
    Laila

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required