Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Chokolade coulant bærsauce og vaniljeis

Chokolade coulant bærsauce og vaniljeis

billederesultat for chocolade coulant
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
16
SHARES
FacebookMessenger16PinterestEmailSMS

Opskrift på super lækker chokolade coulant, der er lille chokoladekage med flydende indhold. En virkelig lækker dessert, der serveres med is.

Hvis du leder efter den perfekte dessert, ja så skal du lave denne chokolade coulant.

Det er en lille chokoladekage, der har et "blødende" og flydende indre, og chokoladekagen smager fantastisk godt.

Se også: Alletiders mumse chokoladekage - nem, svampet og lækker

Husk at starte i god tid, da fyldet skal fryses ned.

Opskriften er beregnet til seks personer.

Opskrift på chokolade coulant

Chokolade coulant bærsauce og vaniljeis

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
På frost: 6 timer t
Samlet tid: 6 timer t 30 minutter min
Opskrift på super lækker chokolade coulant, der er lille chokoladekage med flydende indhold. En virkelig lækker dessert, der serveres med is.
Antal: 6 personer
Ret: Dessert
Køkken: Fransk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 dl piskefløde
  • 3 spsk vand
  • 100 g mørk chokolade
  • 25 g smør (køleskabskoldt )
Chokoladekagen laver du af
  • 80 g smør
  • 85 g mørk chokolade (her er anvendt en Valrhona Guanaja 70%)
  • 2 æg
  • 60 g rørsukker
  • 50 g hvedemel
  • 0,5 tsk kakao (usødet)
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 nip salt

Fremgangsmåde

  1. Start med fyldet til chokoladekagen. Kom piskefløde og vand i en kasserolle og varm det langsomt op, men det må ikke koge!
  2. Hak chokoladen fint med en skarp kniv, og kom den i en skål. Hæld den varme flødeblanding over chokoladen, og rør den helt ud.
  3. Derefter skærer du smørret i tern, og rører også det i chokoladen. Kom det i en form, og stil det på frost i mindst seks timer, så det fryser helt ind. Det kan sagtens laves dagen før.
  4. Chokoladekagen laves ved at smelte smør og den mørke chokolade i en tykbundet gryde ved lav varme. Rørsukker og æg piskes luftigt med en elpisker, og vendes derefter i chokolademassen. Brug en dejskraber.
  5. I en anden skål blander du hvedemel med lidt kakaopulver, vaniljesukker og et nip salt. Vend det derefter i dejen, og stil den på køl i en time.
  6. Smør seks huller i en muffinsform med smør og drys med sukker. Kom lidt chokoladekagedej i bunden af hvert hul. Det frosne fyld skæres ud i seks firkanter (terninger), og der lægges en på dejen i hvert hul.
  7. Læg derefter dej ovenpå terningerne, og sørg for at der er dej langs siderne i hullerne.
  8. Forvarm ovnen til 185 grader varmluft, og bag kagerne i cirka 15 minutter. Måske en smule længere. Men de skal stadig være let flydende - uden at være rå.
  9. Tag dine chokolade coulant ud af ovnen, og lad dem køle af i fem minutter.

Næringsindhold

Kalorier200kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

De færdigbagte chokolade coulant vendes forsigtigt ud, og serveres med en hjemmelavet bærsauce og vaniljeis.

Se også disse opskrifter på dessert:

Roulade dessert - lækker dessert med creme og bær
Her er min opskrift på en lækker roulade dessert, der er meget nem at lave. Med jordbærroulade, friske jordbær og en fantastisk vaniljecreme.
Se opskriften her
billederesultat for roulade dessert
Creme brulee
Her er den bedste opskrift på creme brulee. Den lækre dessert er nem at lave med fløde og mælk, så den ikke bliver fed. Inkl. gode tips.
Se opskriften her
billede med creme brulee
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer, der støtter op om vores store madunivers.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required