Opskrift på super lækker chokolade coulant, der er lille chokoladekage med flydende indhold. En virkelig lækker dessert, der serveres med is.
Hvis du leder efter den perfekte dessert, ja så skal du lave denne chokolade coulant.
Det er en lille chokoladekage, der har et "blødende" og flydende indre, og chokoladekagen smager fantastisk godt.
Se også: Alletiders mumse chokoladekage - nem, svampet og lækker
Husk at starte i god tid, da fyldet skal fryses ned.
Opskriften er beregnet til seks personer.
Opskrift på chokolade coulant
Chokolade coulant bærsauce og vaniljeis
Ingredienser
- 1 dl piskefløde
- 3 spsk vand
- 100 g mørk chokolade
- 25 g smør - køleskabskoldt
Chokoladekagen laver du af
- 80 g smør
- 85 g mørk chokolade - her er anvendt en Valrhona Guanaja 70%
- 2 æg
- 60 g rørsukker
- 50 g hvedemel
- 0,5 tsk kakao - usødet
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 nip salt
Fremgangsmåde
- Start med fyldet til chokoladekagen. Kom piskefløde og vand i en kasserolle og varm det langsomt op, men det må ikke koge!
- Hak chokoladen fint med en skarp kniv, og kom den i en skål. Hæld den varme flødeblanding over chokoladen, og rør den helt ud.
- Derefter skærer du smørret i tern, og rører også det i chokoladen. Kom det i en form, og stil det på frost i mindst seks timer, så det fryser helt ind. Det kan sagtens laves dagen før.
- Chokoladekagen laves ved at smelte smør og den mørke chokolade i en tykbundet gryde ved lav varme. Rørsukker og æg piskes luftigt med en elpisker, og vendes derefter i chokolademassen. Brug en dejskraber.
- I en anden skål blander du hvedemel med lidt kakaopulver, vaniljesukker og et nip salt. Vend det derefter i dejen, og stil den på køl i en time.
- Smør seks huller i en muffinsform med smør og drys med sukker. Kom lidt chokoladekagedej i bunden af hvert hul. Det frosne fyld skæres ud i seks firkanter (terninger), og der lægges en på dejen i hvert hul.
- Læg derefter dej ovenpå terningerne, og sørg for at der er dej langs siderne i hullerne.
- Forvarm ovnen til 185 grader varmluft, og bag kagerne i cirka 15 minutter. Måske en smule længere. Men de skal stadig være let flydende - uden at være rå.
- Tag dine chokolade coulant ud af ovnen, og lad dem køle af i fem minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
De færdigbagte chokolade coulant vendes forsigtigt ud, og serveres med en hjemmelavet bærsauce og vaniljeis.
Se også disse opskrifter på dessert:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: