Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Sovs og sauce › Champignonsauce

Sådan laver du champignonsauce (trin for trin guide)

billederesultat for champignonsauce
4.7 fra 45 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
449
SHARES
FacebookMessenger449PinterestEmailSMS
Indhold
  • Champignonsauce - nem opskrift
  • Opskrift på champignonsauce
  • Tips
  • Kommentarer

Champignonsauce - nem opskrift

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 45 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Samlet tid: 20 minutter min
Her får du min opskrift på champignonsauce, der er en lækker og nem sovs med svampe. Brug den fyldige svampesovs til mange slags kød og pasta.
Antal: 4 personer
Ret: Sovs
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 150 g champignon alm. hvide eller markchampignon, skiver
  • 1 løg finthakket
  • 1 fed hvidløg finthakket, kan udelades
  • 3 dl fløde
  • 1 spsk kyllingefond koncenteret, fra flaske
  • timian finthakket
  • persille finthakket
  • 1 citron lidt saft
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Skær roden af champignon, og børst dem rene for jord. Snit derefter svampene i skiver. Du kan som sagt anvende enten de alm. hvide champignon eller de brune markchampignon.
  2. Varm en pande godt op og kom en sjat olie på. Tilsæt derefter de skivede champignon, og nu skal de brunes grundigt af. Det giver den gode bund i din champignonsauce. Så brug tid på at få brunet dem godt af.
  3. Tilsæt så hakket løg og hvidløg, og lad det sautere med under omrøring et minuts tid mere.
  4. Derefter kommes fløde på panden sammen med med en spiseskefuld kyllingefond (dø køber den koncentreret på flaske). Du kan også anvende en kalvefond eller en anden fond.
  5. Timian og persille hakkes og kommes ved. Brug hvad du synes passer.
  6. Smag din sovs med svampe til med salt, peber og lidt citronsaft. Citronsaften tager noget af den fede smag.
  7. Lad champignonsovsen reducere en smule ind til ønsket konsistens. Der kan tilsættes mere fløde, hvis dette ønskes.

Næringsindhold

Kalorier283kcalKulhydrater9gProtein4gFedt27gMættet fedt17gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt7gKolesterol85mgNatrium606mgKalium271mgKostfibre2gSukker5gVitamin A1109IUVitamin C18mgCalcium66mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på champignonsauce

Champignonsauce er en lækker sovs, som ikke tager lang tid at lave.

Du kan både lave saucen med de almindelige, hvide champignon, men det er også fint at anvende de brune markchampignon.

For at få den rette smag på din svampesovs, er det vigtigt at brune svampene godt af. Men ellers er champignonssovsen nem at lave.

Se også disse opskrifter:

  • Bagt laks med champignonsovs
  • Kylling med champignonsovs
  • Svinemørbrad med champignonsovs
  • Jægerbøf med svampesovs

Tips

Den færdige champignonsauce serveres straks - og den er altså blandt andet perfekt til pasta, koteletter, kylling og meget mere.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Inge Bødiker skriver

    oktober 17, 2024 at 5:16 pm

    Lyder spændende men tænker om sovsen kan fryses !

    Svar
  2. Lisbeth Hansen skriver

    august 11, 2024 at 10:07 am

    Virkelig lækker. Går til alt fra kylling, vegetar til oksemørbrad!

    Svar
  3. Mogens Conradsen skriver

    juni 27, 2024 at 6:11 pm

    Hvad betyder "dø køber den på flaske......"?

    Svar
  4. Kim skriver

    april 12, 2023 at 4:25 pm

    Kan den fryses ?

    Svar
    • Sten skriver

      maj 12, 2023 at 8:19 pm

      Fik du svar, Kim?

      Svar
    • Afrim Kajtazaj skriver

      september 11, 2025 at 6:01 pm

      Ja Kim jeg lavet mange gange i pizzeria

      Svar
  5. Kim Vogelius skriver

    marts 22, 2023 at 6:53 pm

    Kanon god sauce tak 👍🏻

    Svar
  6. Jannie skriver

    maj 01, 2022 at 9:07 am

    Vanvittig god sovs!

    Svar
  7. Jannie skriver

    februar 27, 2022 at 4:04 pm

    Helt vild god sovs

    Svar

Mere inspiration

  • billede med peberrodscreme peberodsdressing
    Peberrodscreme (den bedste opskrift på peberrodsdressing)
  • billede med sauce jus
    Sauce jus (nem opskrift på den klassiske au jus)
  • billede med pisket smør
    Pisket smør (sådan laver du luftigt smør som på restaurant)
  • billede med peberrodssauce
    Peberrodssauce (nem opskrift på sovs med peberrod)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required