Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Cassoulet

Cassoulet (nem opskrift på klassisk fransk gryderet)

billede med cassoulet
4.5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
165
SHARES
FacebookMessenger165PinterestEmailSMS
Indhold
  • Cassoulet
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på cassoulet
  • Servering
  • Kommentarer

Cassoulet

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.5 fra 2 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 20 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 50 minutter min
Den nemme opskrift på cassoulet, der er en fransk gryderet med masser af smag. God som hurtig hverdagsmad og som lækker gæstemad.
Antal: 4
Ret: Aftensmad
Køkken: Fransk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 150 g bacon (i tern, gerne tørsaltet)
  • 450 g kyllingebryst (skåret i grove stykker)
  • olivenolie (til stegning)
  • 1 løg (grofthakket)
  • 6 fed hvidløg (knust og grofthakket)
  • 4 mellemstore gulerødder (i mindre stykker)
  • 1 lille aubergine (i mindre tern)
  • 2 dåser cherrytomater (eller hakkede tomater)
  • 3 dl grøntsagsbouillon
  • 1 dåse hvide bønner (lima bønner)
  • citronsaft (friskpresset)
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 3 laurbærblade
  • salt og friskkværnet peber

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. En cassoulet kan du lave i en stor gryde eller dyb sauterpande, og jeg foretrækker det sidste, men det er op til dig.
  2. Start med at stege 150 g bacon næsten sprødt i gryden/panden, og tilsæt derefter 450 g kyllingebryst, der er skåret i grove stykker. Jeg skære gerne hvert stykke kyllingebryst ud i ca. 9 lige store dele. Steges godt af sammen med baconen. Tilsæt eventuelt lidt olivenolie.
  3. Kom så 1 løg og 6 fed hvidløg og steg et halvt minuts tid mere, hvorefter du tilsætter 4 mellemstore gulerødder i mindre tern og 1 lille aubergine, der ligeledes er skåret ud i mindre tern. Svits det hurtigt af.
  4. Hæld så 2 dåser cherrytomater (eller hakkede tomater) i sammen med 3 dl grøntsagsbouillon og 1 dåse hvide bønner. Husk at hælde bønnerne i en sigte og skyl dem grundigt.
  5. Kom også lidt friskpresset citronsaft ved sammen med 1 håndfuld bredbladet persille og 3 laurbærblade. Lad det simre under låg i ca. 20 minutter.
  6. Smag til med salt og friskkværnet peber og eventuelt lidt mere citronsaft. Du kan jævne sovsen med lidt majsstivelse, der er udrørt i en smule koldt vand, men det er ikke nødvendigt.

Næringsindhold

Kalorier367kcalKulhydrater33gProtein40gFedt9gMættet fedt2gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt3gTransfedt0.01gKolesterol72mgNatrium1683mgKalium1294mgKostfibre10gSukker9gVitamin A10342IUVitamin C14mgCalcium110mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på cassoulet

Cassoulet er en klassisk fransk gryderet. En bonderet, der oprindeligt menes at stamme fra Languedoc, men retten nydes i dag både i resten af Frankrig og store dele af verden.

Der findes utallige måder at lave retten på, men typisk består den blandt andet andelår, pølser og hvide bønner.

Her får du dog min lidt sundere, mere moderne og mere tilgængelige version, hvor jeg har anvendt kylling, bacon og selvfølgelig de hvide bønner.

Men det er i hvert fald råvarer, som du nemt kan købe i det lokale supermarked, og den franske gryderet har masser af smag. Navnet udtales i øvrigt [kasuˈlε].

De enkelte ingredienser kan varieres efter smag og behag, og du kan servere din cassoulet som hverdags, men også til gæster og god weekendmad. God fornøjelse.

Se også de populære opskrifter på:

  • Boeuf bourguignon
  • Coq au vin
  • Fransk mad
  • Fransk kylling

Servering

Den franske cassoulet kan serveres med en god tomatsalat og brød. Gerne flutes.

Brødet kan bruges til at suge noget af sovsen op med. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Joel Lemvigh Jeppsen skriver

    november 06, 2024 at 6:37 am

    Dejlig ret

    Svar
  2. Kirsten Lund-Hansen skriver

    oktober 22, 2024 at 3:34 pm

    Den opskrift lyder rigtig dejlig - for mange år siden lavede jeg ofte en opskrift lignende:Poussin au caserole, som var min favorit, når der skulle hygges med gæster 🥰😂🙏❤️

    Svar
  3. Holger Rørby Madsen skriver

    oktober 21, 2024 at 2:59 pm

    Tak fordi du bruger opskriften på den franske klassiker, og skriv gerne her hvad du synes om min version af den.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af smørstegt laksefilet med græskarmos.
    Smørstegt laksefilet med græskarmos
  • Billede af peberkylling.
    Peberkylling med grønne peberkorn og lækker sauce
  • Billede af hellefisk med spinat og knoldselleri.
    Hellefisk med spinat og knoldselleri
  • Billede af Baligryde.
    Baligryde (gryderet med inspiration fra det indonesiske køkken)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required