Den nemme opskrift på cassoulet, der er en fransk gryderet med masser af smag. God som hurtig hverdagsmad og som lækker gæstemad.
Cassoulet er en klassisk fransk gryderet. En bonderet, der oprindeligt menes at stamme fra Languedoc, men retten nydes i dag både i resten af Frankrig og store dele af verden.
Der findes utallige måder at lave retten på, men typisk består den blandt andet andelår, pølser og hvide bønner.
Her får du dog min lidt sundere, mere moderne og mere tilgængelige version, hvor jeg har anvendt kylling, bacon og selvfølgelig de hvide bønner.
Men det er i hvert fald råvarer, som du nemt kan købe i det lokale supermarked, og den franske gryderet har masser af smag. Navnet udtales i øvrigt [kasuˈlε].
De enkelte ingredienser kan varieres efter smag og behag, og du kan servere din cassoulet som hverdags, men også til gæster og god weekendmad. God fornøjelse.
Se også de populære opskrifter på:
Opskrift på cassoulet
Cassoulet - Nem opskrift på klassisk fransk gryderet
Ingredienser
- 150 g bacon - i tern, gerne tørsaltet
- 450 g kyllingebryst - skåret i grove stykker
- olivenolie - til stegning
- 1 løg - grofthakket
- 6 fed hvidløg - knust og grofthakket
- 4 mellemstore gulerødder - i mindre stykker
- 1 lille aubergine - i mindre tern
- 2 dåser cherrytomater - eller hakkede tomater
- 3 dl grøntsagsbouillon
- 1 dåse hvide bønner - lima bønner
- citronsaft - friskpresset
- 1 håndfuld bredbladet persille
- 3 laurbærblade
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- En cassoulet kan du lave i en stor gryde eller dyb sauterpande, og jeg foretrækker det sidste, men det er op til dig.
- Start med at stege bacon næsten sprødt i gryden/panden, og tilsæt derefter kyllingebryst, der er skåret i grove stykker. Jeg skære gerne hvert stykke kyllingebryst ud i ca. 9 lige store dele. Steges godt af sammen med baconen. Tilsæt eventuelt lidt olivenolie.
- Kom så løg og hvidløg og steg et halvt minuts tid mere, hvorefter du tilsætter gulerødder i mindre tern og aubergine, der ligeledes er skåret ud i mindre tern. Svits det hurtigt af.
- Hæld så cherrytomater (eller hakkede tomater) i sammen med grøntsagsbouillon og hvide bønner. Husk at hælde bønnerne i en sigte og skyl dem grundigt.
- Kom også lidt friskpresset citronsaft ved sammen med bredbladet persille og laurbærblade. Lad det simre under låg i ca. 20 minutter.
- Smag til med salt og friskkværnet peber og eventuelt lidt mere citronsaft. Du kan jævne sovsen med lidt majsstivelse, der er udrørt i en smule koldt vand, men det er ikke nødvendigt.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
Den franske cassoulet kan serveres med en god tomatsalat og brød. Brødet kan bruges til at suge noget af sovsen op med. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Joel Lemvigh Jeppsen
Dejlig ret
Kirsten Lund-Hansen
Den opskrift lyder rigtig dejlig - for mange år siden lavede jeg ofte en opskrift lignende:Poussin au caserole, som var min favorit, når der skulle hygges med gæster 🥰😂🙏❤️
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften på den franske klassiker, og skriv gerne her hvad du synes om min version af den.