• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Cassoulet - nem opskrift på klassisk fransk gryderet

Cassoulet - nem opskrift på klassisk fransk gryderet

billede med cassoulet
4.5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
131
SHARES
FacebookMessenger131PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 21. oktober 2024 - Udgivet: 21. oktober 2024

Cassoulet er en klassisk fransk gryderet. En bonderet, der oprindeligt menes at stamme fra Languedoc, men retten nydes i dag både i resten af Frankrig og store dele af verden.

Der findes utallige måder at lave retten på, men typisk består den blandt andet andelår, pølser og hvide bønner.

Her får du dog min lidt sundere, mere moderne og mere tilgængelige version, hvor jeg har anvendt kylling, bacon og selvfølgelig de hvide bønner.

Men det er i hvert fald råvarer, som du nemt kan købe i det lokale supermarked, og den franske gryderet har masser af smag. Navnet udtales i øvrigt [kasuˈlε].

De enkelte ingredienser kan varieres efter smag og behag, og du kan servere din cassoulet som hverdags, men også til gæster og god weekendmad. God fornøjelse.

Se også de populære opskrifter på:

  • Boeuf bourguignon
  • Coq au vin
  • Fransk mad
  • Fransk kylling

Opskrift

billede med cassoulet
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Cassoulet - Nem opskrift på klassisk fransk gryderet

4.50 fra 2 stemmer
Den nemme opskrift på cassoulet, der er en fransk gryderet med masser af smag. God som hurtig hverdagsmad og som lækker gæstemad.
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 50 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Fransk
Kalorier: 367
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 150 g bacon - i tern, gerne tørsaltet
  • 450 g kyllingebryst - skåret i grove stykker
  • olivenolie - til stegning
  • 1 løg - grofthakket
  • 6 fed hvidløg - knust og grofthakket
  • 4 mellemstore gulerødder - i mindre stykker
  • 1 lille aubergine - i mindre tern
  • 2 dåser cherrytomater - eller hakkede tomater
  • 3 dl grøntsagsbouillon
  • 1 dåse hvide bønner - lima bønner
  • citronsaft - friskpresset
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 3 laurbærblade
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. En cassoulet kan du lave i en stor gryde eller dyb sauterpande, og jeg foretrækker det sidste, men det er op til dig.
  2. Start med at stege bacon næsten sprødt i gryden/panden, og tilsæt derefter kyllingebryst, der er skåret i grove stykker. Jeg skære gerne hvert stykke kyllingebryst ud i ca. 9 lige store dele. Steges godt af sammen med baconen. Tilsæt eventuelt lidt olivenolie.
  3. Kom så løg og hvidløg og steg et halvt minuts tid mere, hvorefter du tilsætter gulerødder i mindre tern og aubergine, der ligeledes er skåret ud i mindre tern. Svits det hurtigt af.
  4. Hæld så cherrytomater (eller hakkede tomater) i sammen med grøntsagsbouillon og hvide bønner. Husk at hælde bønnerne i en sigte og skyl dem grundigt.
  5. Kom også lidt friskpresset citronsaft ved sammen med bredbladet persille og laurbærblade. Lad det simre under låg i ca. 20 minutter.
  6. Smag til med salt og friskkværnet peber og eventuelt lidt mere citronsaft. Du kan jævne sovsen med lidt majsstivelse, der er udrørt i en smule koldt vand, men det er ikke nødvendigt.

Næringsindhold

Kalorier: 367kcalKulhydrater: 33gProtein: 40gFedt: 9gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 3gTransfedt: 0.01gKolesterol: 72mgNatrium: 1683mgKalium: 1294mgKostfibre: 10gSukker: 9gVitamin A: 10342IUVitamin C: 14mgCalcium: 110mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Den franske cassoulet kan serveres med en god tomatsalat og brød. Gerne flutes. Brødet kan bruges til at suge noget af sovsen op med. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Joel Lemvigh Jeppsen

    november 06, 2024 at 6:37 am

    Dejlig ret

    Svar
  2. Kirsten Lund-Hansen

    oktober 22, 2024 at 3:34 pm

    Den opskrift lyder rigtig dejlig - for mange år siden lavede jeg ofte en opskrift lignende:Poussin au caserole, som var min favorit, når der skulle hygges med gæster 🥰😂🙏❤️

    Svar
  3. Holger Rørby Madsen

    oktober 21, 2024 at 2:59 pm

    Tak fordi du bruger opskriften på den franske klassiker, og skriv gerne her hvad du synes om min version af den.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 30

Ugens madplan uge 30 med lækker sommermad

Billede af kartofler med dillercreme dildcreme.

Kartofler med dillercreme (dildcreme)

Billede af salat med torsk og grøntsager.

Salat med torsk, tomater, broccoli og avocado

Ugens vine uge 29, 2025

Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Forsiden lige nu

grillet flæskesteg i gasgrill med sprød svær
Flæskesteg i gasgrill med tid og temperatur→ Se opskriften
billede med kartoffelsalat
Kold kartoffelsalat med creme fraiche og mayonnaise→ Se opskriften
Billed resultat for majs i grill
Grillede majs med og uden blade→ Se opskriften
billederesultat for rysteribs
Rysteribs - sådan laves de lækre ribs med sukker→ Se opskriften
En sund pastasalat med broccoli, ærter og en lækker persilleolie. Den grønne og sunde pastasalat er blandt andet god som tilbehør til svinemørbrad. Foto: Katrine Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Sund pastasalat med broccoli, ærter og persilleolie→ Se opskriften
Ugens madplan uge 30
Ugens madplan uge 30 med lækker sommermad→ Se opskriften
billede med smashburger
Smashburger - bedste opskrift med karamelliseret bøf→ Se opskriften
billede med crumble med ribs ribscrumble
Crumble med ribs - opskrift på lækker ribscrumble→ Se opskriften
frikasse med kalv
Nem opskrift på frikassé med årstidens grøntsager→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required