Her er min bedste opskrift på burgerboller. Burgerbollerne er nemme at lave, og de har den helt rigtige fyldighed, der gør dem perfekte til en burger.
Burgerboller skal da være hjemmebagte, og her er de perfekte boller til din hjemmelavede burger.
Bollerne er både luftige og lette, og med en diameter på 10 centimeter har de den helt rette størrelse til bøfferne. Jeg vil anbefale at lave dejen i røremaskine, men den kan selvfølgelig også æltes i hånden.
Burgerbollerne pynter jeg altid med sesamfrø, men du kan selvfølgelig også bare vælge at drysse dem med de sunde chiafrø.
Opskriften giver 12 store burgerboller, der kan bages på én bageplade, og derfor er det en nem opskrift.
Lad dig i øvrigt ikke forvirre af, at dejen til at starte med kan se en anelse tynd ud. Den bliver perfekt når den æltes! Og ellers kan du sagtens tilføje en smule mere mel, hvis du synes det. Lun mælk kan i øvrigt også erstattes med lunkent vand, og du får stadig lækre brød ud af det.
Se også disse opskrifter:
Opskrift på burgerboller
Burgerboller
Ingredienser
Dej
- 3 dl mælk - skal være lun
- 50 g gær - gerne økologisk
- 450 g hvedemel
- 1 æg
- 1 tsk salt
- 2 tsk sukker
- 75 g smør - blødt
Pynt
- 1 æg
- mælk - et par spiseskefulde
- sesamfrø - eller chiafrø til drys
Fremgangsmåde
- Lav dejen til dine burgerboller i en røremaskine, det er det nemmeste.
- Kom mælk (lun) i skålen og smuldr gær i. Brug dejkrogen, og rør gæren ud.
- Kom så hvedemel i samme tid sammen med æg, og ælt videre ved lav hastighed.
- Så tilsættes salt, sukker og smør (blødt), og nu skal dejen æltes ved middel hastighed i cirka 10 minutter. Dejen kan føles lidt tynd, men sådan skal den være. Og tilsæt ellers en smule mere mel hvis du synes det.
- Tag dejen ud på et meldrysset bordet (dette mel indgår ikke i mængden), og fold den sammen, inden den kommes i en skål.
- Overdæk med husholdningsfilm og lad den hæve i 20 minutter.
- Tag igen dejen ud og del i 12 lige store stykker. Den skal ikke æltes yderligere. Form 12 burgerboller med en diameter på cirka 10 centimeter.
- Stil dem på en bageplade med bagepapir. Pensl med æg (sammenpisket) og lidt mælk, hvorefter de drysses med sesamfrø.
- Læg en bradepande omvendt ovenpå bagepladen, så burgerbollerne er lukket helt inde. Hæver i 30 minutter. Fjern den øverste bradepande inden bagning.
- Bag derefter burgerbollerne ved 220 grader over- og undervarme, hvor de skal have cirka 10 minutter. Pas på de ikke bliver for mørke!
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Frysning
Burgerbollerne kan fryses ned. Kom de afkølede burgerboller i en frysepose, og læg dem på frost.
Når du skal bruge burgerbollerne, skylles de kort under den kolde hane, hvorefter de lunes i ovnen ved 175 grader.
Burgerboller med bageenzymer
Burgerbollerne kan også bages med bageenzymer.
Her kommes en god teskefuld bageenzymer i dejen, hvilket giver endnu bedre boller til dine burgere.
Brug søgefeltet øverst på siden til at søge alle mine lækre burgeropskrifter frem, hvor du kan anvende burgerbollerne.
Det kan være til cheeseburger, Big Mac burger og Sloppy Joe.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Peter
Hej Holger.
Tak for din opskrift. Jeg prøvede den i går og den er lige til. Bollerne blev rigtige flotte og luftige, lige som jeg håbede. Men de lugtede meget af gær og de havde også en eftersmag af det. Ved du evt. hvorfor at gæren går så meget igennem? Gæren var ny, dog ikke økologisk. Jeg har fulgt din opskrift 100%
Turid
Hejsa😊
Vil prøve opskriften i morgen.
Men jeg vil gerne lige afklare, om den omvendte bageplade skal være på, når de bager også, eller er det kun medens de hæver anden gang?
Holger Rørby Madsen
Hej Turid
Tak for det - og det er kun når du hæver dine burgerboller 🙂
Så de bages uden bagepladen ovenpå.
Alt det bedste
Holger
Mette Bæk Andersen
Hej😊
Formoder man kan bruge tørgær og i så fald, hvor meget skal jeg komme i? 25 g ved bagning samme dag og 10 g ved langtidshævning ved en dobbeltportion?
Vh.Mette
Holger Rørby Madsen
Hej Mette
Ja da - du kan sagtens bruge tørgær. Generelt skal du så dividere med 4, så 50 gram almindelig gær svarer til ca. 12 gram tørgær.
Og endnu mindre ved langtidshævning 🙂
God bagelyst.
Alt det bedste
Holger
Helle Schor
Supergode burgerboller efter en dejlig nem opskrift - det bliver ikke sidste gang, vi bager dem 😋
Line
Måtte komme mere mel i, end anbefalet. Super lækre og bløde.
Per
Perfekte burger boller selv med 1/2 portion i røremaskinen. Lod dem hæve lidt ekstra tid 🙂
Holger Rørby Madsen
Hej Per
Tusind tak - godt at høre 🙂
Alt det bedste
Holger
Torben Pedersen
Hej igen Holger
OOOOPS - nu læste jeg lige opskriften odentligt, og så kunne jeg jo se at det var burgerbøffer der var en video til. Den behøver jeg ikke.
Undskyld ulejlighedn.
Torben Pedersen
Hej Holger
Du henviser i opskriften til en video nederst på siden. Den kan jeg dog ikke finde.
Anette
Hej Holger,
Sker der stor skade ved at udelade ægget?
Vi har desværre en allergiker i familien.
Holger Rørby Madsen
Hej Anette
Æggene er med til at gøre burgerbollerne mere luftige, men du kan sagtens udelade det. Du vil stadig få skønne burgerboller 🙂
God fornøjelse.
De bedste hilsner
Holger
Charlotte Vestergaard
Hej Holger
Tak for en helt fantastisk opskrift, jeg har lige taget dem ud af ovnen, kl. 23.25😊😊Jeg bager på se mest underlige tidspunkter nogle gange. HAHA
DE er så flotte, bløde, perfekte i krummen.
Jeg puttede 100 g fuldkornsmel i, og tilsatte 1 dl vand mere. Glæder mig allerede til i morgen, hvor de skal spises.
Venlig hilsen
Charlotte
Mette
Fantastisk opskrift. Sukkeret hældte jeg ned i den lune mælk med gæren. Jeg lavede 10 stk. istedet for 12, og de er blevet så super store og flotte. Ser virkelig professionelle ud. Mange tak for opskriften, som var den første jeg fandt, da jeg søgte.
Mie-Pil
Hej
Når du tager dem op af fryseren og luner dem, er de så frosne eller optøede?
Holger Rørby Madsen
Hej Mie-Pil
Så er de frosne. Jeg skyller dem hurtigt under den kolde hane og så ind i ovnen 🙂
De bedste hilsner
Holger
Linda
Hvad gør man hvis man ikke har en ekstra bageplade til at lægge over ved hævning? Jeg har en lille ovn, kan man fryse halvdelen af dejen ned mon, og bage den senere?
Holger Rørby Madsen
Hej Linda
Du kan bruge en kasse eller lignende - det fungerer også rigtig fint.
Bag hellere burgerbollerne ad to omgange - og frys dem ned når de er bagt 🙂
Alt det bedste
Holger
Maria
Bager du dem imens den anden bageplade stadig er ovenpå eller tager du den af inden de skal i ovnen?
Holger Rørby Madsen
Hej Maria
Bagepladen skal af - den er kun til hævning 🙂
God fornøjelse.
Bedste hilsner
Holger
Leni
Super lækre boller, som jeg nu har bagt tre gange. Men jeg er altså nødt til at komme mindst 525 g mel eller mere i, for at kunne forme/udstikke bollerne. Med 450 g er dejen alt for lind...
Madensverden.dk
Hej Leni
Tak for tilbagemeldingen. Jeg har kontrolbagt burgerbollerne igen, og dejen bliver mere fast når den æltes. Så det er ikke nødvendigt at tilsætte mere mel, men det kan man selvfølgelig sagtens, hvis man synes 🙂
Alt det bedste
Holger
Simon
Jeg har forsøgt af to omgange i dag at bage disse burgerboller, men begge gange er dejen blevet så lind og klæg, at jeg har store udfordringer med at forme dejen til nogenlunde pæne boller. Gør jeg noget forkert, eller er der nogle fif hertil?
Holger Rørby Madsen
Hej Simon
Tak for din tilbagemelding, og det har jeg aldrig oplevet. Det lyder som om der skal lidt mere til 🙂
God bagelyst.
Alt det bedste
Holger
HELLE NIELSEN
Holger, denne opskrift holder bare, vi fik de dejligste burgerboller og vupti så er de spist. Vi bruger dem også og fylder dem med salat mm, meget bedre en sandwichbrød, gode at have med på tur, så nu skal der bages igen.