Her kan du se hvordan du nemt laver de lækre bouillonkartofler. Kartoflerne laves sammen med andre grøntsager, og de tilberedes i bouillon i et fad i ovnen.
Bouillonkartofler er en super lækker måde at lave kartofler på i ovnen, og her er de lavet i fad sammen med andre grøntsager.
Du kan som sådan sammensætte mængden af grøntsager som du synes, og derfor er opskriften god til at få ryddet lidt op i grøntsagsskuffen i køleskabet.
Tag blot målene her som vejledende, og fyld et fad med de grøntsager du lige har. Husk dog selvfølgelig, at der skal kartofler i.
Opskriften er beregnet til fire personer. Her kan du i øvrigt se hvordan du laver din egen bouillon.
Se også mine opskrifter på:
Opskrift på bouillonkartofler
Bouillonkartofler
Ingredienser
- 800 g kartofler - i tynde skiver
- 2 rødløg - i tynde skiver
- 1 squash - i tynde skiver
- 4 tomater - i tynde skiver
- 7 dl bouillon - af 7 dl. vand og 2 terninger
- timian - frisk, hakket
- 1 håndfuld persille - hakket
- friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Kartofler og de øvrige grøntsager skal snittes i nogenlunde tynde skiver, og det bedste er, at anvende et mandolinjern. De kan selvfølgelig også snittes med en skarp kniv.
- Kartoflerne vaskes grundigt, og med mindre de virkelig er beskidte og grimme, skal de ikke skrælles. Skæres i tynde skiver.
- Rødløg, squash og tomater snittes ligeledes i tynde skiver.
- Kog en bouillon op med syv deciliter vand og to terninger grøntsagsbouillon.
- Find et ildfast fad frem, og nu begynder du at fylde fadet med kartofler og grøntsager. De skal lægges taglagt, altså lidt på skrå.
- Start med et lag kartofler, så rødløg, squash og tomater, Krydr med lidt frisk timian og persille. Fortsæt på samme måde indtil du har brugt alle grøntsager,
- Jeg plejer at lægge kartofler og grøntsager i to lag ovenpå hinanden, for det synes jeg giver det bedste resultat.
- Hæld bouillonen i fadet og krydr også med lidt friskkværnet peber. Ikke med salt, da bouillonen jo er meget saltet.
- Stil fadet ind i en forvarmet ovn ved 200 grader over- og undervarme, og her skal de have cirka 45 minutter. Mærk i dem om de er møre, og ellers må du give dem nogle minutter mere.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
Bouillonkartofler er perfekte som tilbehør til mange slags kød, herunder både kylling og flanksteak.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften og kom gerne med din mening om den.
Karen
Hej vil gerne lave bouillonkartofler til gæster. Kan jeg gøre det hele klar først på eftermiddagen så de blot skal i ovnen til aftensmad?