Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Bouillonkartofler

Bouillonkartofler

billede med bouillonkartofler
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
527
SHARES
FacebookMessenger527PinterestEmailSMS

Her kan du se hvordan du nemt laver de lækre bouillonkartofler. Kartoflerne laves sammen med andre grøntsager, og de tilberedes i bouillon i et fad i ovnen.

Bouillonkartofler er en super lækker måde at lave kartofler på i ovnen, og her er de lavet i fad sammen med andre grøntsager.

Du kan som sådan sammensætte mængden af grøntsager som du synes, og derfor er opskriften god til at få ryddet lidt op i grøntsagsskuffen i køleskabet.

Tag blot målene her som vejledende, og fyld et fad med de grøntsager du lige har. Husk dog selvfølgelig, at der skal kartofler i.

Opskriften er beregnet til fire personer. Her kan du i øvrigt se hvordan du laver din egen bouillon.

Se også mine opskrifter på:

  • Pommes fondant
  • Pommes duchesse
  • Pommes Anna

Opskrift på bouillonkartofler

Bouillonkartofler

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 45 minutter min
Samlet tid: 1 time t
Her kan du se hvordan du nemt laver de lækre bouillonkartofler. Kartoflerne laves sammen med andre grøntsager, og de tilberedes i bouillon i et fad i ovnen.
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Fransk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 800 g kartofler (i tynde skiver)
  • 2 rødløg (i tynde skiver)
  • 1 squash (i tynde skiver)
  • 4 tomater (i tynde skiver)
  • 7 dl bouillon (af 7 dl. vand og 2 terninger)
  • timian (frisk, hakket)
  • 1 håndfuld persille (hakket)
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Kartofler og de øvrige grøntsager skal snittes i nogenlunde tynde skiver, og det bedste er, at anvende et mandolinjern. De kan selvfølgelig også snittes med en skarp kniv.
  2. Kartoflerne vaskes grundigt, og med mindre de virkelig er beskidte og grimme, skal de ikke skrælles. Skæres i tynde skiver.
  3. Rødløg, squash og tomater snittes ligeledes i tynde skiver.
  4. Kog en bouillon op med syv deciliter vand og to terninger grøntsagsbouillon.
  5. Find et ildfast fad frem, og nu begynder du at fylde fadet med kartofler og grøntsager. De skal lægges taglagt, altså lidt på skrå.
  6. Start med et lag kartofler, så rødløg, squash og tomater, Krydr med lidt frisk timian og persille. Fortsæt på samme måde indtil du har brugt alle grøntsager,
  7. Jeg plejer at lægge kartofler og grøntsager i to lag ovenpå hinanden, for det synes jeg giver det bedste resultat.
  8. Hæld bouillonen i fadet og krydr også med lidt friskkværnet peber. Ikke med salt, da bouillonen jo er meget saltet.
  9. Stil fadet ind i en forvarmet ovn ved 200 grader over- og undervarme, og her skal de have cirka 45 minutter. Mærk i dem om de er møre, og ellers må du give dem nogle minutter mere.

Næringsindhold

Kalorier204kcalKulhydrater45gProtein6gFedt1gMættet fedt0.1gFlerumættet fedt0.2gEnkelumættet fedt0.04gNatrium362mgKalium1213mgKostfibre7gSukker7gVitamin A787IUVitamin C65mgCalcium59mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Servering

Bouillonkartofler er perfekte som tilbehør til mange slags kød, herunder både kylling og flanksteak.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    oktober 11, 2024 at 10:44 am

    Tak fordi du bruger opskriften og kom gerne med din mening om den.

    Svar
  2. Karen skriver

    december 12, 2020 at 9:37 am

    Hej vil gerne lave bouillonkartofler til gæster. Kan jeg gøre det hele klar først på eftermiddagen så de blot skal i ovnen til aftensmad?

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af salat med brændt blomkål og rucola.
    Salat med brændt blomkål, rucola og pinjekerner
  • Billede af tomatrisotto.
    Tomatrisotto (klassisk risotto med masser af tomat)
  • Billede af havreris.
    Kogetid på havreris (sådan koger du havreris perfekt)
  • Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.
    Frisk kartoffelsalat med spinat

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required