Fondant kartofler, som også hedder pommes fondant, er store kartoffelblokke, der brunes på panden og derefter steges de i bouillon i ovnen.
Selvom fondant kartofler lyder voldsomt fint, så er de meget nemme at lave.
Pommes fondant er nemlig i virkeligheden blot store kartoffelblokke, som først steges lidt panden, hvorefter de bages færdige i ovnen i bouillon.
Fondant kartoflerne er flot tilbehør til retter med kød, og jeg vil især anbefale dem til bøffer eller en culotte.
Opskriften er til fire personer. Se også hvordan du nemt laver pommes anna kartofler.
Opskrift på fondant kartofler
Fondant kartofler (pommes fondant)
Ingredienser
- 4 bagekartofler - de skal være store
- olivenolie
- 50 gram smør
- salt og friskkværnet peber
- 8 deciliter grøntsagsbouillon
- 1 potte timian
Sådan gør du
- Du skal anvende store bagekartofler til denne opskrift. Skær de runde sider af bagekartoflerne, så du har en rektangulær blok tilbage. Den deler du i tre stykker, så du ialt får 12 store kartoffelblokke.
- Varm en pande godt op, kom lidt olie på og brun nu kartoflerne på alle sider. Du skal regne med at det tager cirka fem minutter i alt. Pas dog på du ikke brænder kartoffelblokkene på!
- Kom smørret ved og lad det smelte. Krydr kartoflerne med salt og peber.
- Imens koger du otte deciliter vand op sammen med to bouillonterninger, og det må gerne være grøntsagsbouillon.
- Læg de stegte kartoffelblokke i et ildfast fad og hæld også fedtstoffet fra panden ved. Hæld derefter bouillonen ved, så det dækker cirka halvt op om kartoflerne. Læg også lidt frisk timian over dem.
- Overdæk fadet med sølvpapir, og bag nu kartoflerne i en 200 grader varm ovn (varmluft), og kartoflerne skal cirka have 20 minutter. Stik i dem med en kødnål for at mærke om de møre.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
De færdige pommes fondant serveres straks.
Fondant kartofler er som sagt perfekte som tilbehør til stort set alle kødretter.
Se også mine opskrifter på:
Kartoffelroser - nemme roser af tynde skiver kartofler
Del dine ideer og tanker med os andre her: