• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Tilbehør › Fondant kartofler (pommes fondant)

Fondant kartofler (pommes fondant)

billederesultat for pommes fondant
4.7 fra 24 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
956
SHARES
FacebookMessenger956PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 7. maj 2024 - Udgivet: 28. december 2020

Fondant kartofler, som også hedder pommes fondant, er store kartoffelblokke, der brunes på panden og derefter steges de i bouillon i ovnen.

Selvom fondant kartofler lyder voldsomt fint, så er de meget nemme at lave.

Pommes fondant er nemlig i virkeligheden blot store kartoffelblokke, som først steges lidt panden, hvorefter de bages færdige i ovnen i bouillon.

Fondant kartoflerne er flot tilbehør til retter med kød, og jeg vil især anbefale dem til bøffer eller en culotte.

Opskriften er til fire personer. Se også hvordan du nemt laver pommes anna kartofler.

Opskrift på fondant kartofler

billederesultat for pommes fondant
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Fondant kartofler (pommes fondant)

4.67 fra 24 stemmer
Fondant kartofler, som også hedder pommes fondant, er store kartoffelblokke, der brunes på panden og derefter steges de i bouillon i ovnen.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Samlet tid 35 minutter min
Antal: 4
Ret: Tilbehør
Køkken: Fransk
Kalorier: 412
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 4 bagekartofler - de skal være store
  • olivenolie
  • 50 g smør
  • salt og friskkværnet peber
  • 8 dl grøntsagsbouillon
  • 1 håndfuld timian

Fremgangsmåde
 

  1. Du skal anvende store bagekartofler til denne opskrift. Skær de runde sider af bagekartoflerne, så du har en rektangulær blok tilbage. Den deler du i tre stykker, så du ialt får 12 store kartoffelblokke.
  2. Varm en pande godt op, kom lidt olie på og brun nu kartoflerne på alle sider. Du skal regne med at det tager cirka fem minutter i alt. Pas dog på du ikke brænder kartoffelblokkene på!
  3. Kom smørret ved og lad det smelte. Krydr kartoflerne med salt og peber.
  4. Imens koger du otte deciliter vand op sammen med to bouillonterninger, og det må gerne være grøntsagsbouillon.
  5. Læg de stegte kartoffelblokke i et ildfast fad og hæld også fedtstoffet fra panden ved. Hæld derefter bouillonen ved, så det dækker cirka halvt op om kartoflerne. Læg også lidt frisk timian over dem.
  6. Overdæk fadet med sølvpapir, og bag nu kartoflerne i en 200 grader varm ovn (varmluft), og kartoflerne skal cirka have 20 minutter. Stik i dem med en kødnål for at mærke om de møre.

Næringsindhold

Kalorier: 412kcalKulhydrater: 66gProtein: 8gFedt: 14gMættet fedt: 7gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 5gTransfedt: 0.4gKolesterol: 27mgNatrium: 273mgKalium: 1578mgKostfibre: 9gSukker: 3gVitamin A: 486IUVitamin C: 78mgCalcium: 61mgJern: 4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

De færdige pommes fondant serveres straks.

Fondant kartofler er som sagt perfekte som tilbehør til stort set alle kødretter.

Se også mine opskrifter på:

Kartoffelroser - nemme roser af tynde skiver kartofler

Hasselback kartofler - opskrift på hasselbagte kartofler

Flødekartofler i ovn med fløde og muskatnød

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Forsiden lige nu

Ugens madplan uge 28
Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
pulled pork i ovn
Pulled pork - opskrift i ovn, på grill eller i smoker→ Se opskriften
billederesultat for fetakartofler
Fetakartofler→ Se opskriften
Lækre grillspyd med mørbrad, og gode brunchpølser, der grilles fire minutter på hver side ved lav varme. Foto: Madensverden.dk.
Grillspyd med mørbrad og brunchpølser→ Se opskriften
billede til artikel om nødder og mandler
Er nødder og mandler sunde? Her får du fakta→ Se opskriften
Billede af nakkesteg på spyd.
Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)→ Se opskriften
grillede grøntsager spyd
Grøntsager på grill - inspiration og konkrete tips→ Se opskriften
hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber
Hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber→ Se opskriften
billederesultat for crispy chicken
Crispy chicken→ Se opskriften
Det er meget nemt at fremstille hjemmelavede ispinde med jordbær flødeis, og endda uden at flødeisen krystalliserer. Foto: Madensverden.dk.
Hjemmelavede ispinde med jordbær flødeis→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required