Bouillabaisse er velsmag i en gryde. Her er både muslinger, hummer og fisk i den franske suppe, som typisk serveres med rouille samt brød.
Bouillabaisse stammer fra havnebyen Marseille i Provence, hvor borgerne gjorde en dyd ud af en nødvendighed. Her blev alle rester, for eksempel torskehoveder, brugt i en krydret suppe.
Fiskesuppen blev oprindeligt serveret ovenpå en brødskive, som lå i bunden af tallerkenen. Det kan man sagtens gøre, men du kan også bare spise brød eller croutoner til samt en god aioli eller rouille.
Denne opskrift er udviklet til 2gangeomugen.dk, en hjemmeside under Landbrug og Fødevarer med en masse nyttig information om fisk og skaldyr samt fine fiske-opskrifter.
'To gange om ugen' hentyder til, at vi anbefales at spise mindst 350 gram fisk om ugen, som kan være to middagsmåltider med fisk. Denne suppe byder i hvert fald på både rødspætter, torsk og skaldyr, så her kan man få behovet dækket.
Opskrift på fiskesuppen Bouillabaisse
Bouillabaisse - opskrift på legendarisk fiskesuppe
Ingredienser
- 500 g muslinger
- 3 tomater
- 2 porrer
- 1 lille fennikel
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk olivenolie
- ¼ tsk safran
- 2 dl hvidvin
- 1 l vand
- 1 tsk salt
- 2 torskehoveder
- 4-8 jomfruhummerhaler
- 450 g rødspættefilet
Fremgangsmåde
- Skyl muslingerne i flere hold koldt vand. Hvis nogle af muslingerne har åbnet sig, så bank dem ned i køkkenbordet. Har de ikke lukket sig efter et par minutter, må de kasseres.
- Skær tomaterne i tern, porrerne i skiver, fenniklen i tynde skiver, og hak hvidløget fint.
- Svits grøntsager og hvidløg i olien i 4 minutter.
- Tilsæt safran, hvidvin, vand, salt og torskehovederne. Kog op, og lad suppen koge 10 minutter.
- Tag forsigtigt torskehovederne op af suppen, og kassér dem. Kom muslinger og jomfruhummerhaler i suppen, og lad dem koge i suppen i 3 minutter.
- Skær rødspættefileterne i tykke strimler, kom dem i suppen, og lad dem trække færdige i den varme suppe, mens den smages til med salt og peber.
- Server din Bouillabaisse sammen med brød og aioli eller rouille.
Få tilsendt opskriften på mail
Ekstra tips til fiskesuppen
Hvis du ikke vil bruge torskehoveder - eller kan få fat i dem - kan du bruge en rigtig god fiskefond i stedet.
Du kan også eksperimentere med fisk og skaldyr, da en Bouillabaisse kan indeholde alverdens fisk. Der er stort set ingen regler for, hvilke du kan komme i suppen.
Server den franske fiskesuppe med et køligt glas hvidvin og et godt brød.
Prøv også en af disse opskrifter med de sunde fisk:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: