• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Supper › Bouillabaisse - opskrift på legendarisk fiskesuppe

Bouillabaisse - opskrift på legendarisk fiskesuppe

Boulllabaise
5 fra 12 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
10
SHARES
FacebookMessenger10PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  18. oktober 2022 - Udgivet:  16. september 2020

Indhold

  1. Bouillabaisse er velsmag i en gryde. Her er både muslinger, hummer og fisk i den franske suppe, som typisk serveres med rouille samt brød.
  2. Opskrift på fiskesuppen Bouillabaisse
  3. Bouillabaisse - opskrift på legendarisk fiskesuppe
  4. Ekstra tips til fiskesuppen
  5. Laks med lynstegte grøntsager på 20 minutter
  6. Spaghetti i jomfruhummersauce
  7. Hummerbisque - den bedste opskrift
  8. Torskeburger - nem og lækker fiskeburger med torsk

Bouillabaisse er velsmag i en gryde. Her er både muslinger, hummer og fisk i den franske suppe, som typisk serveres med rouille samt brød.

Bouillabaisse stammer fra havnebyen Marseille i Provence, hvor borgerne gjorde en dyd ud af en nødvendighed. Her blev alle rester, for eksempel torskehoveder, brugt i en krydret suppe.

Fiskesuppen blev oprindeligt serveret ovenpå en brødskive, som lå i bunden af tallerkenen. Det kan man sagtens gøre, men du kan også bare spise brød eller croutoner til samt en god aioli eller rouille.

Denne opskrift er udviklet til 2gangeomugen.dk, en hjemmeside under Landbrug og Fødevarer med en masse nyttig information om fisk og skaldyr samt fine fiske-opskrifter.

'To gange om ugen' hentyder til, at vi anbefales at spise mindst 350 gram fisk om ugen, som kan være to middagsmåltider med fisk. Denne suppe byder i hvert fald på både rødspætter, torsk og skaldyr, så her kan man få behovet dækket.

Opskrift på fiskesuppen Bouillabaisse

Boulllabaise
Karen SenecaKaren Seneca

Bouillabaisse - opskrift på legendarisk fiskesuppe

5 fra 12 stemmer
Bouillabaisse er velsmag i en gryde. Her er både muslinger, hummer og fisk i den franske suppe, som typisk serveres med rouille samt brød.
Samlet tid 45 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Fisk, Suppe
Køkken: Fransk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 500 g muslinger
  • 3 tomater
  • 2 porrer
  • 1 lille fennikel
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk olivenolie
  • ¼ tsk safran
  • 2 dl hvidvin
  • 1 l vand
  • 1 tsk salt
  • 2 torskehoveder
  • 4-8 jomfruhummerhaler
  • 450 g rødspættefilet

Fremgangsmåde
 

  1. Skyl muslingerne i flere hold koldt vand. Hvis nogle af muslingerne har åbnet sig, så bank dem ned i køkkenbordet. Har de ikke lukket sig efter et par minutter, må de kasseres.
  2. Skær tomaterne i tern, porrerne i skiver, fenniklen i tynde skiver, og hak hvidløget fint.
  3. Svits grøntsager og hvidløg i olien i 4 minutter.
  4. Tilsæt safran, hvidvin, vand, salt og torskehovederne. Kog op, og lad suppen koge 10 minutter.
  5. Tag forsigtigt torskehovederne op af suppen, og kassér dem. Kom muslinger og jomfruhummerhaler i suppen, og lad dem koge i suppen i 3 minutter.
  6. Skær rødspættefileterne i tykke strimler, kom dem i suppen, og lad dem trække færdige i den varme suppe, mens den smages til med salt og peber.
  7. Server din Bouillabaisse sammen med brød og aioli eller rouille.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Ekstra tips til fiskesuppen

Hvis du ikke vil bruge torskehoveder - eller kan få fat i dem - kan du bruge en rigtig god fiskefond i stedet.

Du kan også eksperimentere med fisk og skaldyr, da en Bouillabaisse kan indeholde alverdens fisk. Der er stort set ingen regler for, hvilke du kan komme i suppen.

Server den franske fiskesuppe med et køligt glas hvidvin og et godt brød.

Prøv også en af disse opskrifter med de sunde fisk:

Laks med lynstegte grøntsager på 20 minutter

4.8 fra 9 stemmer
Her er en opskrift på lækker laks med lynstegte grøntsager. Det er en sund og meget hurtig fiskeret til aftensmad, som alle kan lide.
Gå til opskrift
billederesultat for laks med lynstegte grøntsager

Spaghetti i jomfruhummersauce

4.7 fra 21 stemmer
Spaghetti i jomfruhummersauce, eller spaghetti al sugo di scampi, er en fantastisk lækker ret fra det italienske køkken. Her får du opskriften direkte fra Enzo & C.
Gå til opskrift
Spaghetti i jomfruhummersauce

Hummerbisque - den bedste opskrift

4.8 fra 36 stemmer
Her får du en hummerbisque opskrift, der sikrer dig titlen som mesterkok. En lækker og elegant forret, der laves med jomfruhummer.
Gå til opskrift
hummerbisque opskrift

Torskeburger - nem og lækker fiskeburger med torsk

4.3 fra 7 stemmer
Her får du en opskrift på lækker torskeburger. Det er en nem og hjemmelavet fiskeburger, der laves med paneret torsk, dildmayo og salat.
Gå til opskrift
billederesultat for torskeburger

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required