Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Supper › Bouillabaisse - opskrift på legendarisk fiskesuppe

Bouillabaisse - opskrift på legendarisk fiskesuppe

Boulllabaise
5 fra 12 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
10
SHARES
FacebookMessenger10PinterestEmailSMS

Bouillabaisse er velsmag i en gryde. Her er både muslinger, hummer og fisk i den franske suppe, som typisk serveres med rouille samt brød.

Bouillabaisse stammer fra havnebyen Marseille i Provence, hvor borgerne gjorde en dyd ud af en nødvendighed. Her blev alle rester, for eksempel torskehoveder, brugt i en krydret suppe.

Fiskesuppen blev oprindeligt serveret ovenpå en brødskive, som lå i bunden af tallerkenen. Det kan man sagtens gøre, men du kan også bare spise brød eller croutoner til samt en god aioli eller rouille.

Denne opskrift er udviklet til 2gangeomugen.dk, en hjemmeside under Landbrug og Fødevarer med en masse nyttig information om fisk og skaldyr samt fine fiske-opskrifter.

'To gange om ugen' hentyder til, at vi anbefales at spise mindst 350 gram fisk om ugen, som kan være to middagsmåltider med fisk. Denne suppe byder i hvert fald på både rødspætter, torsk og skaldyr, så her kan man få behovet dækket.

Opskrift på fiskesuppen Bouillabaisse

Bouillabaisse - opskrift på legendarisk fiskesuppe

Karen SenecaKaren Seneca
5 fra 12 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Samlet tid: 45 minutter min
Bouillabaisse er velsmag i en gryde. Her er både muslinger, hummer og fisk i den franske suppe, som typisk serveres med rouille samt brød.
Antal: 4 personer
Ret: Fisk, Suppe
Køkken: Fransk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 500 g muslinger
  • 3 tomater
  • 2 porrer
  • 1 lille fennikel
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk olivenolie
  • ¼ tsk safran
  • 2 dl hvidvin
  • 1 l vand
  • 1 tsk salt
  • 2 torskehoveder
  • 4-8 jomfruhummerhaler
  • 450 g rødspættefilet

Fremgangsmåde

  1. Skyl muslingerne i flere hold koldt vand. Hvis nogle af muslingerne har åbnet sig, så bank dem ned i køkkenbordet. Har de ikke lukket sig efter et par minutter, må de kasseres.
  2. Skær tomaterne i tern, porrerne i skiver, fenniklen i tynde skiver, og hak hvidløget fint.
  3. Svits grøntsager og hvidløg i olien i 4 minutter.
  4. Tilsæt safran, hvidvin, vand, salt og torskehovederne. Kog op, og lad suppen koge 10 minutter.
  5. Tag forsigtigt torskehovederne op af suppen, og kassér dem. Kom muslinger og jomfruhummerhaler i suppen, og lad dem koge i suppen i 3 minutter.
  6. Skær rødspættefileterne i tykke strimler, kom dem i suppen, og lad dem trække færdige i den varme suppe, mens den smages til med salt og peber.
  7. Server din Bouillabaisse sammen med brød og aioli eller rouille.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Ekstra tips til fiskesuppen

Hvis du ikke vil bruge torskehoveder - eller kan få fat i dem - kan du bruge en rigtig god fiskefond i stedet.

Du kan også eksperimentere med fisk og skaldyr, da en Bouillabaisse kan indeholde alverdens fisk. Der er stort set ingen regler for, hvilke du kan komme i suppen.

Server den franske fiskesuppe med et køligt glas hvidvin og et godt brød.

Prøv også en af disse opskrifter med de sunde fisk:

Laks med lynstegte grøntsager på 20 minutter
Her er en opskrift på lækker laks med lynstegte grøntsager. Det er en sund og meget hurtig fiskeret til aftensmad, som alle kan lide.
Se opskriften her
billederesultat for laks med lynstegte grøntsager
Spaghetti i jomfruhummersauce
Spaghetti i jomfruhummersauce, eller spaghetti al sugo di scampi, er en fantastisk lækker ret fra det italienske køkken. Her får du opskriften direkte fra Enzo & C.
Se opskriften her
Spaghetti i jomfruhummersauce
Hummerbisque - den bedste opskrift
Her får du en hummerbisque opskrift, der sikrer dig titlen som mesterkok. En lækker og elegant forret, der laves med jomfruhummer.
Se opskriften her
hummerbisque opskrift
Torskeburger - nem og lækker fiskeburger med torsk
Her får du en opskrift på lækker torskeburger. Det er en nem og hjemmelavet fiskeburger, der laves med paneret torsk, dildmayo og salat.
Se opskriften her
billederesultat for torskeburger

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af ramen.
    Ramen (nem og lækker opskrift på japansk ramensuppe)
  • Billede af kartoffel porre suppe.
    Cremet kartoffel porre suppe (med eller uden bacon)
  • billede med grøntsagsfond af rester
    Grøntsagsfond af rester - lækkert, billigt og nemt
  • billederesultat for grøn aspargessuppe
    Grøn aspargessuppe (suppe med asparges på 25 min.)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required