• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Boghvedegrød

Boghvedegrød

billede med boghvedegrød
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
18
SHARES
FacebookMessenger18PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  31. oktober 2024 - Udgivet:  31. oktober 2024

Indhold

  1. Få den nemme opskrift på boghvedegrød. En klassisk dansk opskrift på grød med boghvede, og den kan laves på forskellige måder.
  2. Opskrift på boghvedegrød
  3. Boghvedegrød
  4. Servering
  5. Boghvedegrød med boghvedegryn
  6. Næringsindhold

Få den nemme opskrift på boghvedegrød. En klassisk dansk opskrift på grød med boghvede, og den kan laves på forskellige måder.

Boghvedegrød er en dansk klassiker, der typisk serveres med kanelsukker og gerne et godt glas hvidtøl.

Faktisk er der tale om en fynsk egnsret, og her får du en sund grød, der smager godt på sin helt egen måde.

Boghvedegrøden kan laves på forskellige måder, og jeg laver den gerne med boghvedeflager, hvilket gør den hurtig at tilberede.

Mange laver den med boghvedegryn, og her er kogetiden noget længere, men den kan variere. Det kan du læse lidt mere om længere nede.

Grøden kan serveres som den er, men du kan også nyde den sammen med æble i tern, pære i tern, hakkede valnødder og meget andet, der røres i lige inden servering eller bruges som topping. Det er op til dig.

Opskriften her er altså med boghvedeflager, og den er beregnet til 2 personer. Men nem at gange op.

Se også de gode opskrifter på:

  • Havregrød
  • Risengrød
  • Fløjlsgrød
  • Hirsegrød

Opskrift på boghvedegrød

billede med boghvedegrød
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Boghvedegrød

5 fra 1 stemme
Få den nemme opskrift på boghvedegrød. En klassisk dansk opskrift på grød med boghvede, og den kan laves på forskellige måder.
Tilb. tid 5 minutter min
Samlet tid 5 minutter min
Antal: 2 personer
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Kalorier: 307
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 4 dl mælk
  • 100 g boghvedeflager
  • salt

Fremgangsmåde
 

  1. Kom mælk i en lille gryde sammen med boghvedeflager og en smule salt.
  2. Lad det koge op. Rør rundt så grøden ikke brænder fast i bunden af gryden.
  3. Lad din boghvedegrød koge i ca. 3 minutter eller indtil passende konsistens opnås. Så er grøden klar.

Næringsindhold

Kalorier: 307kcalKulhydrater: 43gProtein: 12gFedt: 10gMættet fedt: 4gFlerumættet fedt: 0.2gEnkelumættet fedt: 1gKolesterol: 24mgNatrium: 76mgKalium: 432mgKostfibre: 6gSukker: 10gVitamin A: 324IUCalcium: 266mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Den færdige boghvedegrød serveres med kanelsukker.

Boghvedegrød med boghvedegryn

Mange laver som sagt ofte grøden af boghvedegryn, og det gør den ikke dårligere. Men kogetiden er længere, og du får lidt mere bid i den.

Til 4 personer skal du her bruge 7 deciliter mælk og 100 gram boghvedegryn, der koges op under omrøring.

Lad derefter grøden simre ved svag varme i 35-45 minutter og smag til med salt.

Næringsindhold

Boghvede er sundt og i 100 gram boghvedeflager får du:

Kalorier: 348
Fedt: 2,6 gram
Kulhydrater: 71 gram
Protein: 9,6 gram
Kostfibre: 2,1 gram

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen

    oktober 31, 2024 at 5:19 pm

    Tak fordi du bruger opskriften, og skriv gerne hvad du synes om den her.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required