Få den nemme opskrift på boghvedegrød. En klassisk dansk opskrift på grød med boghvede, og den kan laves på forskellige måder.
Boghvedegrød er en dansk klassiker, der typisk serveres med kanelsukker og gerne et godt glas hvidtøl.
Faktisk er der tale om en fynsk egnsret, og her får du en sund grød, der smager godt på sin helt egen måde.
Boghvedegrøden kan laves på forskellige måder, og jeg laver den gerne med boghvedeflager, hvilket gør den hurtig at tilberede.
Mange laver den med boghvedegryn, og her er kogetiden noget længere, men den kan variere. Det kan du læse lidt mere om længere nede.
Grøden kan serveres som den er, men du kan også nyde den sammen med æble i tern, pære i tern, hakkede valnødder og meget andet, der røres i lige inden servering eller bruges som topping. Det er op til dig.
Opskriften her er altså med boghvedeflager, og den er beregnet til 2 personer. Men nem at gange op.
Se også de gode opskrifter på:
Opskrift på boghvedegrød
Boghvedegrød
Ingredienser
- 4 dl mælk
- 100 g boghvedeflager
- salt
Fremgangsmåde
- Kom mælk i en lille gryde sammen med boghvedeflager og en smule salt.
- Lad det koge op. Rør rundt så grøden ikke brænder fast i bunden af gryden.
- Lad din boghvedegrød koge i ca. 3 minutter eller indtil passende konsistens opnås. Så er grøden klar.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
Den færdige boghvedegrød serveres med kanelsukker.
Boghvedegrød med boghvedegryn
Mange laver som sagt ofte grøden af boghvedegryn, og det gør den ikke dårligere. Men kogetiden er længere, og du får lidt mere bid i den.
Til 4 personer skal du her bruge 7 deciliter mælk og 100 gram boghvedegryn, der koges op under omrøring.
Lad derefter grøden simre ved svag varme i 35-45 minutter og smag til med salt.
Næringsindhold
Boghvede er sundt og i 100 gram boghvedeflager får du:
Kalorier: 348
Fedt: 2,6 gram
Kulhydrater: 71 gram
Protein: 9,6 gram
Kostfibre: 2,1 gram
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften, og skriv gerne hvad du synes om den her.