Her får du min opskrift på oksemørbrad bøffer med en nem og dejlig champignon skysovs, der passer helt perfekt til bøfferne. God weekendmad.
Oksemørbrad bøffer er super lækre, og her er en opskrift med en skøn skysovs med champignon og skalotteløg.
Stegetiden på bøfferne er cirka 3-4 minutter på hver side, og så er de rosa - altså medium.
Du kan eventuelt tjekke med et stegetermometer, og kernetemperaturen skal være 56 grader.
Husk at starte stegningen ved høj varme, hvorefter du kan skrue lidt ned. Bøfferne skal hvile i fem minutter, og det passer med tiden på tilberedning af skysovsen.
Nederst er der forslag til yderligere tilbehør, og her skal du starte med at sætte noget af det over.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på oksemørbrad bøffer
Oksemørbrad bøffer med champignon skysovs
Ingredienser
- 800 g oksemørbrad - skæres ud i 4 oksemørbrad bøffer
- olivenolie
- salt og friskkværnet peber
- 250 g champignon
- 1 skalotteløg
- 3 dl kalvefond - eller anden bouillon
- 1 spsk timian - frisk og hakket
- Maizena
Fremgangsmåde
- Oksemørbraden tages ud af køleskabet en times tid før den skal bruges. Mørbraden pudses af og skæres i fire lige store bøffer.
- Pensl bøfferne med lidt olivenolie og krydr med lidt salt. Lad dem gerne hvile i en time på en tallerken på køkkenbordet.
- Champignon børstes rene for jord, og snittes derefter i kvarte eller halve - afhængig af størrelse. Skalotteløg hakkes ganske fint.
- Varm en stegepande op ved høj varme, og panden skal være meget varm.
- Kom en smule olie på og steg derefter oksemørbrad bøfferne i 3-4 minutter på hver side, alt afhængig af tykkelsen. Steg først på den ene side så bøfferne virkelig får en god stegeskorpe, og vend dem så om, hvor du nu kan skrue en anelse ned for varmen. Vendes nogle gange indtil de er rosa. Der kan også tilsættes lidt smør.
- Tag dine oksemørbrad bøffer af og læg dem til side.
- Kom champignon på panden og svits dem godt af. de skal blive godt bruge, hvorefter skalotteløg kommes ved. Svits yderligere et minut.
- Kom så kalvefond ved sammen med timian, lad det koge op og jævn med Maizena, der er udrørt i en smule koldt vand.
- Smag skyen til med salt og peber (eventuelt også lidt sukker eller gastrik), og servér straks til bøfferne.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Tilbehør til oksemøørbrad bøffer kan være disse skønne hasselback kartofler - eller prøv med bagt kartoffelmos.
Du kan også servere en nem spinatsalat til, eller mix et par håndfulde blandet salat (evt. en napolitana blanding) sammen med tern af rød peberfrugt, snittede forårsløg og majs.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Hanne lønnqvist
Perfekt og hurtigt