• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Blommechutney - krydret og velsmagende tilbehør

Blommechutney - krydret og velsmagende tilbehør

Blomechutney i to glas
4.2 fra 19 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
41
SHARES
FacebookMessenger41PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  25. juni 2023 - Udgivet:  2. september 2021

Blommechutney er en god måde at udnytte efterårets blommehøst på. Chutneyen er krydret og lækker og kan bruges til simremad eller ostebord.

Blommechutney er en smart måde at udnytte sensommeren og efterårets blommer på.

Chutneyen er krydret med aromatiske krydderier som kanel og kardemommekapsler.

Der er også et par æbler i, og så har den en spicy twist fra chiliflager og grøn chilifrugt.

Alt i alt en skøn chutney til din gryderet, ristaffel eller sammen med en god ost.

Se mere indhold her:

  • Mirabellegele - syrlig gele fra sensommerens bær
  • Indisk chutney med koriander og mynte
  • Mangochutney som i Indien

Opskrift på blommechutney med æbler

Blomechutney i to glas
Karen SenecaKaren Seneca

Blommechutney

4.16 fra 19 stemmer
Blommechutney er en god måde at udnytte efterårets blommehøst på. Chutneyen er krydret og lækker og kan bruges til simremad eller ostebord.
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 1 time t
Samlet tid 1 time t 20 minutter min
Antal: 3 glas
Ret: Syltning, Tilbehør
Køkken: Indisk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 kg blommer - uden sten, i tern
  • 2 små æbler - i tern
  • 1 dl rosiner
  • 2 løg - i ringe
  • 2 kardemommekapsler - grønne
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk chiliflager
  • 0,5 grøn chili - i ringe
  • 2 laurbærblade
  • 1 tsk salt
  • 400 g sukker
  • 0,3 l eddike

Fremgangsmåde
 

  1. Begynd med at udstene blommerne og skær dem i både eller store tern.
  2. Skyl æblerne og skær dem i tern eller både.
  3. Skær løgene ud i ringe.
  4. Hæld løg, blommer, æbler og resten af ingredienserne i en gryde.
  5. Bring det hele i kog. Når massen koger, skruer du ned og lader det simre i en times tid.
  6. Smag til - om det har den smag, du ønsker. Tilsæt mere salt, sukker eller chili alt efter smag.
  7. Skold patentglas og hæld chutneyen op i dem. Luk godt og opbevar i et mørkt skab.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Takket være eddiken og sukkeret kan chutneyen holde sig i flere måneder, så længe glasset ikke har været åbent.

Efter åbning kan den holde sig et par uger i køleskabet. Derfor er det altid bedst at hælde syltetøj, chutney og lignende på mindre glas i stedet for et stort.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Eva Bisgaard Nielsen

    august 13, 2022 at 1:59 pm

    hej
    kan man fryse fx blommechutney eller kun blommerne?

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required