Blommechutney er en god måde at udnytte efterårets blommehøst på. Chutneyen er krydret og lækker og kan bruges til simremad eller ostebord.
Blommechutney er en smart måde at udnytte sensommeren og efterårets blommer på.
Chutneyen er krydret med aromatiske krydderier som kanel og kardemommekapsler.
Der er også et par æbler i, og så har den en spicy twist fra chiliflager og grøn chilifrugt.
Alt i alt en skøn chutney til din gryderet, ristaffel eller sammen med en god ost.
Se mere indhold her:
Opskrift på blommechutney med æbler
Blommechutney
Ingredienser
- 1 kg blommer - uden sten, i tern
- 2 små æbler - i tern
- 1 dl rosiner
- 2 løg - i ringe
- 2 kardemommekapsler - grønne
- 1 tsk kanel
- 1 tsk chiliflager
- 0,5 grøn chili - i ringe
- 2 laurbærblade
- 1 tsk salt
- 400 g sukker
- 0,3 l eddike
Fremgangsmåde
- Begynd med at udstene blommerne og skær dem i både eller store tern.
- Skyl æblerne og skær dem i tern eller både.
- Skær løgene ud i ringe.
- Hæld løg, blommer, æbler og resten af ingredienserne i en gryde.
- Bring det hele i kog. Når massen koger, skruer du ned og lader det simre i en times tid.
- Smag til - om det har den smag, du ønsker. Tilsæt mere salt, sukker eller chili alt efter smag.
- Skold patentglas og hæld chutneyen op i dem. Luk godt og opbevar i et mørkt skab.
Få tilsendt opskriften på mail
Tips
Takket være eddiken og sukkeret kan chutneyen holde sig i flere måneder, så længe glasset ikke har været åbent.
Efter åbning kan den holde sig et par uger i køleskabet. Derfor er det altid bedst at hælde syltetøj, chutney og lignende på mindre glas i stedet for et stort.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Eva Bisgaard Nielsen
hej
kan man fryse fx blommechutney eller kun blommerne?