Oversigt over indhold
Få min opskrift på en sund blomkålslasagne med masser af blomkål, hakket oksekød, gulerødder og bechamelsauce. God ret til hele familien.
Blomkålslasagne er en lækker lasagne, hvor du kommer masser af den sunde blomkål i - men det kan du næsten ikke smage, da der samtidig også er hakket oksekød i den.
Derfor er det en lækker ret med mulighed for at lokke mere kål i dem, der ellers ofte går uden om blomkål og andre kåltyper. Du får altså sund aftensmad til hele familien.
Kødsaucen laves nemt med hakket oksekød, blomkål og gulerødder, og jeg bruger gerne lasagneplader af frisk pasta. Men du kan også anvende de tørrede, og her kan du så med fordel komme lidt mere vand i saucen, da de tørrede suger mere væske end de friske. God fornøjelse.
Se flere opskrifter:
- Lasagne bolognese (med kødsovs og bechamelsauce)
- Broccolilasagne - nem og sund opskrift uden kød
- Vegetar lasagne - opskrift på nem og lækker grøntsagslasagne
- Gulerodslasagne med masser af gulerødder og uden kød
Opskrift på blomkålslasagne

Blomkålslasagne
Ingredienser
- 1 stort løg - finthakket
- 4 fed hvidløg - knust og hakket
- olivenolie
- 400 g hakket oksekød
- 250 g blomkål - meget fint snittet/hakket
- 150 g gulerødder - i meget små tern
- 1 dåse hakkede tomater
- 2 spsk tomatpasta - koncentrat
- 3 dl vand
- 1 terning grøntsagsbouillon
- 2 tsk oregano - tørret
- 1 citron
- salt og friskkværnet peber
- 5 dl bechamelsauce
- 250 g lasagneplader - gerne af frisk pasta
Fremgangsmåde
- Varm en sauterpande eller stor gryde op ved middel varme og kom en sjat olivenolie i. Steg løg og hvidløg et minut uden det tager farve, hvorefter det hakkede oksekød kommes ved og brunes godt af.
- Tilsæt blomkål og gulerødder og vend rundt. Lad det svitse et par minutter, inden du kommer hakkede tomater ved sammen med tomatkoncentrat, vand, en terning grøntsagsbouillon og oregano.
- Læg låg på og skrue lidt ned for varmen. Lad det simre mens du laver bechamelsauce (ca. 10-15 minutter).
- Lav bechamelsauce som anvist i linket. Du kan også snyde og købe en hvid sovs i dit supermarked, hvor du så river lidt muskatnød over når lasagnen samles.
- Find et passende fad frem til din blomkålslasagne. Gerne ca. 22 gange 22 centimeter eller lignende. Smør med lidt olivenolie.
- Byg lasagnen op med et lag kødsauce i bunden, derpå lasagneplader, kødsauce og bechamelsauce. Sådan fortsætter du indtil du har brugt det hele, og det plejer at passe med 4 lag pasta i lasagnen. Jeg bruger lasagneplader af frisk pasta, men du kan selvfølgelig anvende de tørrede. Fremgangsmåden er den samme, men anvendes tørrede plader kan du med fordel komme lidt mere vand i kødsaucen.
- Bag den 30 minutter ved 200 grader varmluft på næstnederste rille.
Næringsindhold
Få tilsendt opskriften på mail
Servering
Du kan med fordel lade blomkålslasagnen stå og trække i 10 minutter inden servering. Dels er lasagnen meget varm, og dels når den at sætte sig.
Du kan servere lasagnen uden yderligere tilbehør, men en italiensk tomatsalat er altid godt til. Velbekomme.
FAQ
Ja, blomkålslasagnen er fryseegnet. Du kan evt. fryse den i portioner, som så er nemme at tø op og servere.
Jeg bruger hakket oksekød i opskriften, men du kan sagtens udskifte det med eksempelvis hakket kylling eller hakket kalkun.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger min opskrift på blomkålslasagne. Jeg bliver glad for at høre din mening om den her.