• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Forside › Aftensmad › Blomkålslasagne (sund lasagne med blomkål og oksekød)

Blomkålslasagne (sund lasagne med blomkål og oksekød)

Billede af blomkålslasagne.
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
FacebookMessengerPinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 3. september 2025 - Udgivet: 3. september 2025
Oversigt over indhold
  • Få min opskrift på en sund blomkålslasagne med masser af blomkål, hakket oksekød, gulerødder og bechamelsauce. God ret til hele familien.
  • Opskrift på blomkålslasagne
  • Blomkålslasagne
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Servering
  • FAQ
  • Kommentarer

Få min opskrift på en sund blomkålslasagne med masser af blomkål, hakket oksekød, gulerødder og bechamelsauce. God ret til hele familien.

Blomkålslasagne er en lækker lasagne, hvor du kommer masser af den sunde blomkål i - men det kan du næsten ikke smage, da der samtidig også er hakket oksekød i den.

Derfor er det en lækker ret med mulighed for at lokke mere kål i dem, der ellers ofte går uden om blomkål og andre kåltyper. Du får altså sund aftensmad til hele familien.

Kødsaucen laves nemt med hakket oksekød, blomkål og gulerødder, og jeg bruger gerne lasagneplader af frisk pasta. Men du kan også anvende de tørrede, og her kan du så med fordel komme lidt mere vand i saucen, da de tørrede suger mere væske end de friske. God fornøjelse.

Se flere opskrifter:

  • Lasagne bolognese (med kødsovs og bechamelsauce)
  • Broccolilasagne - nem og sund opskrift uden kød
  • Vegetar lasagne - opskrift på nem og lækker grøntsagslasagne
  • Gulerodslasagne med masser af gulerødder og uden kød

Opskrift på blomkålslasagne

Billede af blomkålslasagne.
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Blomkålslasagne

5 fra 1 stemme
Få min opskrift på en sund blomkålslasagne med masser af blomkål, hakket oksekød, gulerødder og bechamelsauce. God ret til hele familien.
Forb. tid 45 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 1 time t 15 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 690
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 1 stort løg - finthakket
  • 4 fed hvidløg - knust og hakket
  • olivenolie
  • 400 g hakket oksekød
  • 250 g blomkål - meget fint snittet/hakket
  • 150 g gulerødder - i meget små tern
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 spsk tomatpasta - koncentrat
  • 3 dl vand
  • 1 terning grøntsagsbouillon
  • 2 tsk oregano - tørret
  • 1 citron
  • salt og friskkværnet peber
  • 5 dl bechamelsauce
  • 250 g lasagneplader - gerne af frisk pasta

Fremgangsmåde
 

  1. Varm en sauterpande eller stor gryde op ved middel varme og kom en sjat olivenolie i. Steg løg og hvidløg et minut uden det tager farve, hvorefter det hakkede oksekød kommes ved og brunes godt af.
  2. Tilsæt blomkål og gulerødder og vend rundt. Lad det svitse et par minutter, inden du kommer hakkede tomater ved sammen med tomatkoncentrat, vand, en terning grøntsagsbouillon og oregano.
  3. Læg låg på og skrue lidt ned for varmen. Lad det simre mens du laver bechamelsauce (ca. 10-15 minutter).
  4. Lav bechamelsauce som anvist i linket. Du kan også snyde og købe en hvid sovs i dit supermarked, hvor du så river lidt muskatnød over når lasagnen samles.
  5. Find et passende fad frem til din blomkålslasagne. Gerne ca. 22 gange 22 centimeter eller lignende. Smør med lidt olivenolie.
  6. Byg lasagnen op med et lag kødsauce i bunden, derpå lasagneplader, kødsauce og bechamelsauce. Sådan fortsætter du indtil du har brugt det hele, og det plejer at passe med 4 lag pasta i lasagnen. Jeg bruger lasagneplader af frisk pasta, men du kan selvfølgelig anvende de tørrede. Fremgangsmåden er den samme, men anvendes tørrede plader kan du med fordel komme lidt mere vand i kødsaucen.
  7. Bag den 30 minutter ved 200 grader varmluft på næstnederste rille.

Næringsindhold

Kalorier: 690kcalKulhydrater: 73gProtein: 33gFedt: 31gMættet fedt: 10gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 15gTransfedt: 1gKolesterol: 109mgNatrium: 1139mgKalium: 1294mgKostfibre: 8gSukker: 16gVitamin A: 6658IUVitamin C: 62mgCalcium: 269mgJern: 4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

servering af blomkålslasagne

Du kan med fordel lade blomkålslasagnen stå og trække i 10 minutter inden servering. Dels er lasagnen meget varm, og dels når den at sætte sig.

Du kan servere lasagnen uden yderligere tilbehør, men en italiensk tomatsalat er altid godt til. Velbekomme.

FAQ

Kan man fryse blomkålslasagne?

Ja, blomkålslasagnen er fryseegnet. Du kan evt. fryse den i portioner, som så er nemme at tø op og servere.

Kan jeg erstatte hakket oksekød?

Jeg bruger hakket oksekød i opskriften, men du kan sagtens udskifte det med eksempelvis hakket kylling eller hakket kalkun.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen

    september 03, 2025 at 10:32 am

    Tak fordi du bruger min opskrift på blomkålslasagne. Jeg bliver glad for at høre din mening om den her.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af asiatisk nakkefilet.
    Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)
  • Billede af cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller.
    Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller
  • Billede af millionsalsiccia.
    Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)
  • Billede af Axelborg kylling.
    Axelborg kylling i tomatflødesauce med ærter

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine, uge 36, 2025

Ugens vine, uge 36, 2025: Fra Rioja Reserva til hvid og rosé fra Røsnæs

Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.

Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)

Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.

Frisk kartoffelsalat med spinat

Madplan uge 36

Ugens madplan uge 36 med velsmagende aftensmad til alle ugedage

Billede af asiatisk nakkefilet.

Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)

Billede af cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller.

Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller

Forsiden lige nu

billede med kylling cacciatore italiensk jægergryde
Kylling cacciatore (nem og lækker italiensk jægergryde)→ Se opskriften
Billede resultat for tilbehør til aftensmad
12 opskrifter på tilbehør til aftensmad→ Se opskriften
billede med fødselsdagsboller
Fødselsdagsboller (nemme og bløde boller til fødselsdag)→ Se opskriften
billede med marmorkage
Nem marmorkage - skøn skærekage i form→ Se opskriften
fryse avocado
Kan man fryse avocado? Se den hurtige guide!→ Se opskriften
Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.
Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)→ Se opskriften
provencalsk pastaret
Provencalsk pastaret uden kød→ Se opskriften
billederesultat for blomkålstærte
Blomkålstærte (opskrift på tærte med blomkål, spinat og bacon)→ Se opskriften
vegetarisk wok med grøntsager og kokosmælk
Vegetarisk wok - nem grøntsagswok med kokosmælk→ Se opskriften
billederesultat for mini grovflutes
Mini grovflutes - opskrift på nemme kuvertbrød→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required