Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Blomkålslasagne

Blomkålslasagne (sund lasagne med blomkål og oksekød)

Billede af blomkålslasagne.
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
29
SHARES
FacebookMessenger29PinterestEmailSMS
Indhold
  • Blomkålslasagne
  • Opskrift på blomkålslasagne
  • Servering
  • FAQ
  • Kommentarer

Blomkålslasagne

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 45 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 1 time t 15 minutter min
Få min opskrift på en sund blomkålslasagne med masser af blomkål, hakket oksekød, gulerødder og bechamelsauce. God ret til hele familien.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 stort løg finthakket
  • 4 fed hvidløg knust og hakket
  • olivenolie
  • 400 g hakket oksekød
  • 250 g blomkål meget fint snittet/hakket
  • 150 g gulerødder i meget små tern
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 spsk tomatpasta koncentrat
  • 3 dl vand
  • 1 terning grøntsagsbouillon
  • 2 tsk oregano tørret
  • 1 citron
  • salt og friskkværnet peber
  • 5 dl bechamelsauce
  • 250 g lasagneplader gerne af frisk pasta

Fremgangsmåde

  1. Varm en sauterpande eller stor gryde op ved middel varme og kom en sjat olivenolie i. Steg løg og hvidløg et minut uden det tager farve, hvorefter det hakkede oksekød kommes ved og brunes godt af.
  2. Tilsæt blomkål og gulerødder og vend rundt. Lad det svitse et par minutter, inden du kommer hakkede tomater ved sammen med tomatkoncentrat, vand, en terning grøntsagsbouillon og oregano.
  3. Læg låg på og skrue lidt ned for varmen. Lad det simre mens du laver bechamelsauce (ca. 10-15 minutter).
  4. Lav bechamelsauce som anvist i linket. Du kan også snyde og købe en hvid sovs i dit supermarked, hvor du så river lidt muskatnød over når lasagnen samles.
  5. Find et passende fad frem til din blomkålslasagne. Gerne ca. 22 gange 22 centimeter eller lignende. Smør med lidt olivenolie.
  6. Byg lasagnen op med et lag kødsauce i bunden, derpå lasagneplader, kødsauce og bechamelsauce. Sådan fortsætter du indtil du har brugt det hele, og det plejer at passe med 4 lag pasta i lasagnen. Jeg bruger lasagneplader af frisk pasta, men du kan selvfølgelig anvende de tørrede. Fremgangsmåden er den samme, men anvendes tørrede plader kan du med fordel komme lidt mere vand i kødsaucen.
  7. Bag den 30 minutter ved 200 grader varmluft på næstnederste rille.

Næringsindhold

Kalorier690kcalKulhydrater73gProtein33gFedt31gMættet fedt10gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt15gTransfedt1gKolesterol109mgNatrium1139mgKalium1294mgKostfibre8gSukker16gVitamin A6658IUVitamin C62mgCalcium269mgJern4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på blomkålslasagne

Blomkålslasagne er en lækker lasagne, hvor du kommer masser af den sunde blomkål i - men det kan du næsten ikke smage, da der samtidig også er hakket oksekød i den.

Derfor er det en lækker ret med mulighed for at lokke mere kål i dem, der ellers ofte går uden om blomkål og andre kåltyper. Du får altså sund aftensmad til hele familien.

Kødsaucen laves nemt med hakket oksekød, blomkål og gulerødder, og jeg bruger gerne lasagneplader af frisk pasta. Men du kan også anvende de tørrede, og her kan du så med fordel komme lidt mere vand i saucen, da de tørrede suger mere væske end de friske. God fornøjelse.

Se flere opskrifter:

  • Lasagne bolognese (med kødsovs og bechamelsauce)
  • Broccolilasagne - nem og sund opskrift uden kød
  • Vegetar lasagne - opskrift på nem og lækker grøntsagslasagne
  • Gulerodslasagne med masser af gulerødder og uden kød

Servering

servering af blomkålslasagne

Du kan med fordel lade blomkålslasagnen stå og trække i 10 minutter inden servering. Dels er lasagnen meget varm, og dels når den at sætte sig.

Du kan servere lasagnen uden yderligere tilbehør, men en italiensk tomatsalat er altid godt til. Velbekomme.

FAQ

Kan man fryse blomkålslasagne?

Ja, blomkålslasagnen er fryseegnet. Du kan evt. fryse den i portioner, som så er nemme at tø op og servere.

Kan jeg erstatte hakket oksekød?

Jeg bruger hakket oksekød i opskriften, men du kan sagtens udskifte det med eksempelvis hakket kylling eller hakket kalkun.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    september 03, 2025 at 10:32 am

    Tak fordi du bruger min opskrift på blomkålslasagne. Jeg bliver glad for at høre din mening om den her.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)
  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce
  • Billede af grønkålsgryde.
    Grønkålsgryde (hurtig gryderet med grønkål, kylling og gulerod)
  • Billede af okonomiyaki pandekage.
    Okonomiyaki - japansk madpandekage

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required