Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Blomkål og kyllingefilet

Blomkål og kyllingefilet (i lækker tomatsauce i fad)

Billede af blomkål og kyllingefilet i tomatsauce.
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
10
SHARES
FacebookMessenger10PinterestEmailSMS
Indhold
  • Blomkål og kyllingefilet (i lækker tomatsauce i fad)
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på blomkål og kyllingefilet
  • FAQ
  • Kommentarer

Blomkål og kyllingefilet (i lækker tomatsauce i fad)

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 25 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 45 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 løg hakket
  • 4 fed hvidløg hakket
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 lille squash i små tern
  • 1 tsk oregano tørret
  • 1 tsk paprika
  • 1 citron
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 lille blomkål delt i mindre buketter
  • 4 stk kyllingebryst halveret på langs
  • olivenolie til pensling
  • oregano tørret

Fremgangsmåde

  1. Svits løg og hvidløg i lidt olie i en gryde, men uden det tager farve. Kom squashtern ved sammen med oregano og paprika. Lad det stege et minuts tid mere, og tilsæt derefter de hakkede tomater. Vend rundt og smag til med lidt friskpresset citronsaft, salt og peber. Lad det simre mens du gør resten klar.
  2. Skær blomkål ud i buketter, der hverken er for små eller store. Jeg bruger gerne 12 mellemstore buketter, så der er 3 til hver person.
  3. Del kyllingefileterne på langs og tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  4. Kom tomatsaucen i et ildfast fad på ca. 25 gange 25 centimeter. Fordel blomkålsbuketterne ovenpå tomatsaucen. Pensl blomkålsstykkerne med olivenolie.
  5. Læg derefter kyllingestykkerne øverst, men undgå gerne at lægge dem direkte ovenpå blomkålsbuketterne.
  6. Pensl også kyllingestykkerne med olivenolie, og krydr både blomkål og kylling med oregano, salt og peber.
  7. Bag fadet i ovnen i ca. 20 minutter på næstnederste rille ved 200 grader varmluft. Men retten tilberedes kan du lave tilbehør i form af enten pasta eller ris. Ønskes stegte kartofler, kan du sætte dem i ovnen 10 minutter før fadet kommer ind. Så er de færdige på samme tid.

Næringsindhold

Kalorier332kcalKulhydrater15gProtein30gFedt18gMættet fedt3gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt11gTransfedt0.01gKolesterol80mgNatrium898mgKalium1036mgKostfibre4gSukker6gVitamin A279IUVitamin C67mgCalcium93mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på blomkål og kyllingefilet

Jeg har udviklet denne opskrift på blomkål og kyllingefilet i tomatsauce som en skøn og lækker hverdagsret.

Retten er nemlig let at tilberede, og samtidig er den sund, da den hverken er med smør eller fløde. Derfor er den også kolesterolvenlig. Uden der gås på kompromis med smagen.

Hele retten laves i et fad, som tilberedes færdig i ovnen, hvor den blot skal have ca. 20 minutter.

Imens kan du lave tilbehør, som kan være pasta, ris eller stegte kartofler. Vil du gerne servere den med kartofler, kan du skære kartoflerne i både, vende dem olie og krydre med salt og peber. De skal have i alt 30 minutter ved 200 grader varmluft, så stil dem i ovnen 10 minutter før du sætter fadet med blomkål og kyllingefilet ind. Velbekomme.

Se flere opskrifter:

  • Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad
  • Spansk kylling i fad med kikærter, blomkål og chorizo
  • Kylling i flødetomatsovs med blomkålsris
  • Sommerpande med kylling og kål

FAQ

Kan man fryse retten med blomkål og kyllingefilet?

Ja, retten er fryseegnet. Kom rester i en tæt beholder og frys ned. Kan opvarmes i ovn eller gryde. Er I to personer, kan halvdelen nemt fryses ned til en anden dag. Her kan man så variere tilbehøret, så man første gang eks. serverer den med pasta, og anden gang med ris.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jonna Tisné-Versailles skriver

    september 16, 2025 at 3:00 pm

    Lyder som en dejlig opskrift👍
    Men undrer mig, at blomkålsbuketterne kan klare 20 min i ovnen🤔 blir de ikke overkogte? Og ingen bid?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      september 16, 2025 at 3:37 pm

      Hej Jonna
      Tak for det og god pointe. Jeg synes de meget fint og uden at være overkogte. Personligt bryder jeg mig ikke om udkogte grøntsager, så det... 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
      • Jonna Tisné-Versailles skriver

        september 16, 2025 at 7:31 pm

        Tak for svar👍

  2. Holger Rørby Madsen skriver

    september 12, 2025 at 9:18 am

    Tak fordi du bruger opskriften. Kom gerne med din mening om den her.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)
  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required