Oversigt over indhold
Blomkål og kyllingefilet (i lækker tomatsauce i fad)
Ingredienser
- 1 løg - hakket
- 4 fed hvidløg - hakket
- 2 spsk olivenolie
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 lille squash - i små tern
- 1 tsk oregano - tørret
- 1 tsk paprika
- 1 citron
- salt og friskkværnet peber
- 1 lille blomkål - delt i mindre buketter
- 4 stk kyllingebryst - halveret på langs
- olivenolie - til pensling
- oregano - tørret
Få tilsendt opskriften på mail
Fremgangsmåde
- Svits løg og hvidløg i lidt olie i en gryde, men uden det tager farve. Kom squashtern ved sammen med oregano og paprika. Lad det stege et minuts tid mere, og tilsæt derefter de hakkede tomater. Vend rundt og smag til med lidt friskpresset citronsaft, salt og peber. Lad det simre mens du gør resten klar.
- Skær blomkål ud i buketter, der hverken er for små eller store. Jeg bruger gerne 12 mellemstore buketter, så der er 3 til hver person.
- Del kyllingefileterne på langs og tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Kom tomatsaucen i et ildfast fad på ca. 25 gange 25 centimeter. Fordel blomkålsbuketterne ovenpå tomatsaucen. Pensl blomkålsstykkerne med olivenolie.
- Læg derefter kyllingestykkerne øverst, men undgå gerne at lægge dem direkte ovenpå blomkålsbuketterne.
- Pensl også kyllingestykkerne med olivenolie, og krydr både blomkål og kylling med oregano, salt og peber.
- Bag fadet i ovnen i ca. 20 minutter på næstnederste rille ved 200 grader varmluft. Men retten tilberedes kan du lave tilbehør i form af enten pasta eller ris. Ønskes stegte kartofler, kan du sætte dem i ovnen 10 minutter før fadet kommer ind. Så er de færdige på samme tid.
Næringsindhold
Opskrift på blomkål og kyllingefilet
Jeg har udviklet denne opskrift på blomkål og kyllingefilet i tomatsauce som en skøn og lækker hverdagsret.
Retten er nemlig let at tilberede, og samtidig er den sund, da den hverken er med smør eller fløde. Derfor er den også kolesterolvenlig. Uden der gås på kompromis med smagen.
Hele retten laves i et fad, som tilberedes færdig i ovnen, hvor den blot skal have ca. 20 minutter.
Imens kan du lave tilbehør, som kan være pasta, ris eller stegte kartofler. Vil du gerne servere den med kartofler, kan du skære kartoflerne i både, vende dem olie og krydre med salt og peber. De skal have i alt 30 minutter ved 200 grader varmluft, så stil dem i ovnen 10 minutter før du sætter fadet med blomkål og kyllingefilet ind. Velbekomme.
Se flere opskrifter:
- Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad
- Spansk kylling i fad med kikærter, blomkål og chorizo
- Kylling i flødetomatsovs med blomkålsris
- Sommerpande med kylling og kål
FAQ
Ja, retten er fryseegnet. Kom rester i en tæt beholder og frys ned. Kan opvarmes i ovn eller gryde. Er I to personer, kan halvdelen nemt fryses ned til en anden dag. Her kan man så variere tilbehøret, så man første gang eks. serverer den med pasta, og anden gang med ris.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften. Kom gerne med din mening om den her.