• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Forside › Aftensmad › Blomkål og kyllingefilet (i lækker tomatsauce i fad)

Blomkål og kyllingefilet (i lækker tomatsauce i fad)

Billede af blomkål og kyllingefilet i tomatsauce.
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
FacebookMessengerPinterestEmailSMS
Opdateret: 12. september 2025 - Udgivet: 12. september 2025
Oversigt over indhold
  • Blomkål og kyllingefilet (i lækker tomatsauce i fad)
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Opskrift på blomkål og kyllingefilet
  • FAQ
  • Kommentarer
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Blomkål og kyllingefilet (i lækker tomatsauce i fad)

5 fra 1 stemme
Forb. tid 25 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 45 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 332
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 1 løg - hakket
  • 4 fed hvidløg - hakket
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 lille squash - i små tern
  • 1 tsk oregano - tørret
  • 1 tsk paprika
  • 1 citron
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 lille blomkål - delt i mindre buketter
  • 4 stk kyllingebryst - halveret på langs
  • olivenolie - til pensling
  • oregano - tørret
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Svits løg og hvidløg i lidt olie i en gryde, men uden det tager farve. Kom squashtern ved sammen med oregano og paprika. Lad det stege et minuts tid mere, og tilsæt derefter de hakkede tomater. Vend rundt og smag til med lidt friskpresset citronsaft, salt og peber. Lad det simre mens du gør resten klar.
  2. Skær blomkål ud i buketter, der hverken er for små eller store. Jeg bruger gerne 12 mellemstore buketter, så der er 3 til hver person.
  3. Del kyllingefileterne på langs og tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  4. Kom tomatsaucen i et ildfast fad på ca. 25 gange 25 centimeter. Fordel blomkålsbuketterne ovenpå tomatsaucen. Pensl blomkålsstykkerne med olivenolie.
  5. Læg derefter kyllingestykkerne øverst, men undgå gerne at lægge dem direkte ovenpå blomkålsbuketterne.
  6. Pensl også kyllingestykkerne med olivenolie, og krydr både blomkål og kylling med oregano, salt og peber.
  7. Bag fadet i ovnen i ca. 20 minutter på næstnederste rille ved 200 grader varmluft. Men retten tilberedes kan du lave tilbehør i form af enten pasta eller ris. Ønskes stegte kartofler, kan du sætte dem i ovnen 10 minutter før fadet kommer ind. Så er de færdige på samme tid.

Næringsindhold

Kalorier: 332kcalKulhydrater: 15gProtein: 30gFedt: 18gMættet fedt: 3gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 11gTransfedt: 0.01gKolesterol: 80mgNatrium: 898mgKalium: 1036mgKostfibre: 4gSukker: 6gVitamin A: 279IUVitamin C: 67mgCalcium: 93mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på blomkål og kyllingefilet

Jeg har udviklet denne opskrift på blomkål og kyllingefilet i tomatsauce som en skøn og lækker hverdagsret.

Retten er nemlig let at tilberede, og samtidig er den sund, da den hverken er med smør eller fløde. Derfor er den også kolesterolvenlig. Uden der gås på kompromis med smagen.

Hele retten laves i et fad, som tilberedes færdig i ovnen, hvor den blot skal have ca. 20 minutter.

Imens kan du lave tilbehør, som kan være pasta, ris eller stegte kartofler. Vil du gerne servere den med kartofler, kan du skære kartoflerne i både, vende dem olie og krydre med salt og peber. De skal have i alt 30 minutter ved 200 grader varmluft, så stil dem i ovnen 10 minutter før du sætter fadet med blomkål og kyllingefilet ind. Velbekomme.

Se flere opskrifter:

  • Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad
  • Spansk kylling i fad med kikærter, blomkål og chorizo
  • Kylling i flødetomatsovs med blomkålsris
  • Sommerpande med kylling og kål

FAQ

Kan man fryse retten med blomkål og kyllingefilet?

Ja, retten er fryseegnet. Kom rester i en tæt beholder og frys ned. Kan opvarmes i ovn eller gryde. Er I to personer, kan halvdelen nemt fryses ned til en anden dag. Her kan man så variere tilbehøret, så man første gang eks. serverer den med pasta, og anden gang med ris.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen

    september 12, 2025 at 9:18 am

    Tak fordi du bruger opskriften. Kom gerne med din mening om den her.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required