Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Aftensmad › Den bedste måde at genopvarme andesteg på

Den bedste måde at genopvarme andesteg på

billederesultat for genopvarme andesteg
Del gerne:
1.3k
SHARES
FacebookMessenger1.3kPinterestEmailSMS
Opdateret: 1. november 2023 - Udgivet: 25. december 2022

Se hvordan du kan genopvarme andesteg uden at kødet bliver tørt. Den færdigstegte and opvarmes vd 225 grader, og bliver sprød og lækker.

Oversigt over indhold
  • Se hvordan du kan genopvarme andesteg uden at kødet bliver tørt. Den færdigstegte and opvarmes vd 225 grader, og bliver sprød og lækker.
  • Sådan skal du genopvarme andesteg
  • Video
  • Andesovs - opskrift på den bedste sovs til andesteg
  • Hurtig andesauce
  • Langtidsstegt and - nem opskrift
  • Kommentarer

Hvordan er det bedst at genopvarme andesteg? Det spørgsmål stiller mange sig selv juleaften, når den færdigstegte and skal lunes inden servering.

Og det er faktisk ret nemt, men det er samtidig vigtigt at and og kød ikke bliver tørt.

Jeg har prøvet forskellige metoder gennem årene, og er nået frem til denne skudsikre metode, der sikrer en både sprød, saftig og mør and på julebordet.

Når anden er færdigstegt skal du lade den hvile og køle ned inden udskæring.

Derefter klipper eller skærer du anden ud i de forskellige dele.

I et ildfast fad lægger du først svesker og æbler fra anden, og ovenpå fordeler du så den parterede and. Andestykkerne må gerne ligge ret tæt.

Beklæd fadet med anden med sølvpapir, og stil den i køleskabet til næste dag.

Faktisk er det en rigtig god idé at stege anden lillejuleaften, altså dagen før den skal bruges. Så når kødet at samle mere smag.

Sådan skal du genopvarme andesteg

  1. Smelt andefedtet, og pensl andestykkerne med fedtet. Gør det grundigt og kom rundt alle steder med andefedtet.
  2. Stil så fadet med den parterede and ind i ovnen ved 225 grader (ikke varmluft). Anden skal ikke dækkes med sølvpapir!
  3. Her skal anden nu have 15 minutter, og så er den klar til servering.
  4. Og andestykkerne bliver overraskende sprøde og lækre.

Video

Her i denne lille video viser jeg dig, hvordan du nemt opvarmer din andesteg:

Se også mine opskrifter på:

Andesovs - opskrift på den bedste sovs til andesteg

4.8 fra 169 stemmer
Andesovs til anden juleaften skal laves på en god fond, og tilsættes lidt fløde og ribsgele. Her får du min opskrift på den perfekte andesovs.
Gå til opskrift
andesovs

Hurtig andesauce

4.8 fra 50 stemmer
Min opskrift på en både nem og hurtig andesauce, der kan laves på 10 minutter. Det en opskrift, hvor du er sikker på en god sovs til anden.
Gå til opskrift
billederesultat for nem og hurtig andesauce

Langtidsstegt and - nem opskrift

4.9 fra 53 stemmer
Langtidsstegt and er perfekt til Mortensaften eller Juleaften. Og anden bliver bedst hvis du lader den stege i lang tid i ovn eller på grillen.
Gå til opskrift
billederesultat for langtidsstegt and
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lotte skriver

    august 18, 2025 at 9:05 am

    Tak for en super god og opskrift - har prøvet den før og det virker perfekt 🙂
    I år står jeg med en lille arbejdsmæssig udfordring, så det vil faktisk være bedst for mig, at lave anden 3 dage før - altså om søndage hvor det først er juleaften onsdag.
    Vil du mene det kan lade sig gøre? Jeg sørger selvfølgelig for, at anden er tildækket og på køl efter stegningen.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      august 18, 2025 at 10:01 am

      Hej Lotte
      Tak for de pæne ord - det glæder mig.
      Altså, stegt andekød plejer jeg at sige sagtens kan holde sig op til 5 dage på køl. Så der er ikke noget problem der. Og jeg tænker heller ikke kødet bliver mere tørt end efter et enkelt døgn, så det bør du sagtens kunne gøre.
      Skriv gerne hvordan det er gået - så kan vi alle blive inspireret 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Jørgen Bjarnason skriver

    december 24, 2024 at 11:18 am

    Det er feddet der gør det rigtig godt OK.

    Svar
  3. Live skriver

    december 21, 2024 at 10:14 pm

    Bare lækkert. Nem og forståelig fremgangsmåde. Tjek. Anbefales stort herfra..go jul Holger.

    Svar
  4. Merete skriver

    november 16, 2024 at 7:05 am

    Spørgsmålet er om det også fungerer med genopvarmet kalkun?
    Eller bliver det bare piv tørt...

    Svar
  5. Jette Winsløw skriver

    november 11, 2024 at 10:24 am

    Tak farsbrød er fundet

    Svar
« Ældre kommentarer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.