Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Aftensmad › Genopvarme andesteg

Den bedste måde at genopvarme andesteg på

billederesultat for genopvarme andesteg
Del gerne:
1.3k
SHARES
FacebookMessenger1.3kPinterestEmailSMS
Indhold
  • Sådan skal du genopvarme andesteg
  • Video
  • Kommentarer

Hvordan er det bedst at genopvarme andesteg? Det spørgsmål stiller mange sig selv juleaften, når den færdigstegte and skal lunes inden servering.

Og det er faktisk ret nemt, men det er samtidig vigtigt at and og kød ikke bliver tørt.

Jeg har prøvet forskellige metoder gennem årene, og er nået frem til denne skudsikre metode, der sikrer en både sprød, saftig og mør and på julebordet.

Når anden er færdigstegt skal du lade den hvile og køle ned inden udskæring.

Derefter klipper eller skærer du anden ud i de forskellige dele.

I et ildfast fad lægger du først svesker og æbler fra anden, og ovenpå fordeler du så den parterede and. Andestykkerne må gerne ligge ret tæt.

Beklæd fadet med anden med sølvpapir, og stil den i køleskabet til næste dag.

Faktisk er det en rigtig god idé at stege anden lillejuleaften, altså dagen før den skal bruges. Så når kødet at samle mere smag.

Sådan skal du genopvarme andesteg

  1. Smelt andefedtet, og pensl andestykkerne med fedtet. Gør det grundigt og kom rundt alle steder med andefedtet.
  2. Stil så fadet med den parterede and ind i ovnen ved 225 grader (ikke varmluft). Anden skal ikke dækkes med sølvpapir!
  3. Her skal anden nu have 15 minutter, og så er den klar til servering.
  4. Og andestykkerne bliver overraskende sprøde og lækre.

Video

Her i denne lille video viser jeg dig, hvordan du nemt opvarmer din andesteg:

Se også mine opskrifter på:

Andesovs
Andesovs til anden juleaften skal laves på en god fond, og tilsættes lidt fløde og ribsgele. Her får du min opskrift på den perfekte andesovs.
Se opskriften her
andesovs
Hurtig andesauce
Min opskrift på en både nem og hurtig andesauce, der kan laves på 10 minutter. Det en opskrift, hvor du er sikker på en god sovs til anden.
Se opskriften her
billederesultat for nem og hurtig andesauce
Langtidsstegt and - nem opskrift
Langtidsstegt and er perfekt til Mortensaften eller Juleaften. Og anden bliver bedst hvis du lader den stege i lang tid i ovn eller på grillen.
Se opskriften her
billederesultat for langtidsstegt and
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lotte skriver

    august 18, 2025 at 9:05 am

    Tak for en super god og opskrift - har prøvet den før og det virker perfekt 🙂
    I år står jeg med en lille arbejdsmæssig udfordring, så det vil faktisk være bedst for mig, at lave anden 3 dage før - altså om søndage hvor det først er juleaften onsdag.
    Vil du mene det kan lade sig gøre? Jeg sørger selvfølgelig for, at anden er tildækket og på køl efter stegningen.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      august 18, 2025 at 10:01 am

      Hej Lotte
      Tak for de pæne ord - det glæder mig.
      Altså, stegt andekød plejer jeg at sige sagtens kan holde sig op til 5 dage på køl. Så der er ikke noget problem der. Og jeg tænker heller ikke kødet bliver mere tørt end efter et enkelt døgn, så det bør du sagtens kunne gøre.
      Skriv gerne hvordan det er gået - så kan vi alle blive inspireret 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Jørgen Bjarnason skriver

    december 24, 2024 at 11:18 am

    Det er feddet der gør det rigtig godt OK.

    Svar
  3. Live skriver

    december 21, 2024 at 10:14 pm

    Bare lækkert. Nem og forståelig fremgangsmåde. Tjek. Anbefales stort herfra..go jul Holger.

    Svar
  4. Merete skriver

    november 16, 2024 at 7:05 am

    Spørgsmålet er om det også fungerer med genopvarmet kalkun?
    Eller bliver det bare piv tørt...

    Svar
  5. Jette Winsløw skriver

    november 11, 2024 at 10:24 am

    Tak farsbrød er fundet

    Svar
  6. Holger Rørby Madsen skriver

    november 10, 2024 at 4:56 pm

    Hvad synes du om denne artikel?

    Svar
  7. Bente Nielsen skriver

    december 22, 2022 at 8:33 pm

    hej madens verden.
    vil lave anden dagen før.
    Spørgsmål: skal skindet være sprødt efter færdigstegning dag 1.
    er det en god ide at prikke skindet, som du skriver, hvis man steger anden dagen før.

    Laver mange opskrifter efter madens verden.
    hilsen bente

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      december 24, 2023 at 7:11 am

      Hej Bente
      Ja, skindet er også sprødt efter færdigstegning på dag 1, og husk endelig at prikke huller i skindet.
      Og tak for de pæne ord.
      Med de bedste hilsner - og glædelig jul
      Holger

      Svar
  8. Birgit Olesen skriver

    december 11, 2022 at 10:23 pm

    Kan fasan mon opvarmes på samme måde? Blot tænker jeg at pensle med baconfedt. Evt lægge kødet på stegte champignons.

    Svar
    • Martin skriver

      december 24, 2023 at 2:17 pm

      Hej Birgit. Du kan sagtens bruge baconfedt til at pensle med, så længe De har husket at sie baconfedtet, så der ikke er brændte stykker i.
      Fin idé med svampene.

      God jul

      Svar
  9. Mo skriver

    december 14, 2021 at 5:36 am

    Hurtigt spørgsmål:
    Du siger at vi dagen efter skal "smelte andefedtet og smøre stykkerne godt ind med det" - jeg er ikke helt med på hvor fedtet kommer fra?

    Svar
    • Søren Jacobsen skriver

      november 10, 2023 at 4:48 pm

      Du opsamler alt fedtet fra anden når du steger den i bradepanden (hæld vand ved mens du steger)
      Pas på når anden skal ud, for væden, bradepande, and og rist er tung og man spilder nemt andefedtet…fjern evt anden først.
      Lad fedtet stå til dagen efter - nederst samler der sig den dejlige andesky til sovsen.

      Svar
  10. mjh@sm-computer.dk skriver

    december 20, 2020 at 12:00 pm

    Kære Holger!

    Jeg har købt en "stak" store andelår og do. andebryster (gennemsnitsvægten er mere 300 g for både lår og bryster).

    Min plan var at stege dem lillejuleaften og varme dem juleaften. Mon jeg kan bruge din rigtig gode opskrift?

    På forhånd tak og glædelig jul 🙂

    Mvh
    Mette

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af vestjysk krogryde.
    Vestjysk krogryde (med peberfrugt, svinekød og masser af smag)
  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.