Se hvordan du kan genopvarme andesteg uden at kødet bliver tørt. Den færdigstegte and opvarmes vd 225 grader, og bliver sprød og lækker.
Oversigt over indhold
Hvordan er det bedst at genopvarme andesteg? Det spørgsmål stiller mange sig selv juleaften, når den færdigstegte and skal lunes inden servering.
Og det er faktisk ret nemt, men det er samtidig vigtigt at and og kød ikke bliver tørt.
Jeg har prøvet forskellige metoder gennem årene, og er nået frem til denne skudsikre metode, der sikrer en både sprød, saftig og mør and på julebordet.
Når anden er færdigstegt skal du lade den hvile og køle ned inden udskæring.
Derefter klipper eller skærer du anden ud i de forskellige dele.
I et ildfast fad lægger du først svesker og æbler fra anden, og ovenpå fordeler du så den parterede and. Andestykkerne må gerne ligge ret tæt.
Beklæd fadet med anden med sølvpapir, og stil den i køleskabet til næste dag.
Faktisk er det en rigtig god idé at stege anden lillejuleaften, altså dagen før den skal bruges. Så når kødet at samle mere smag.
Sådan skal du genopvarme andesteg
- Smelt andefedtet, og pensl andestykkerne med fedtet. Gør det grundigt og kom rundt alle steder med andefedtet.
- Stil så fadet med den parterede and ind i ovnen ved 225 grader (ikke varmluft). Anden skal ikke dækkes med sølvpapir!
- Her skal anden nu have 15 minutter, og så er den klar til servering.
- Og andestykkerne bliver overraskende sprøde og lækre.
Video
Her i denne lille video viser jeg dig, hvordan du nemt opvarmer din andesteg:
Se også mine opskrifter på:
Andesovs - opskrift på den bedste sovs til andesteg
Hurtig andesauce
Langtidsstegt and - nem opskrift
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Lotte skriver
Tak for en super god og opskrift - har prøvet den før og det virker perfekt 🙂
I år står jeg med en lille arbejdsmæssig udfordring, så det vil faktisk være bedst for mig, at lave anden 3 dage før - altså om søndage hvor det først er juleaften onsdag.
Vil du mene det kan lade sig gøre? Jeg sørger selvfølgelig for, at anden er tildækket og på køl efter stegningen.
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Lotte
Tak for de pæne ord - det glæder mig.
Altså, stegt andekød plejer jeg at sige sagtens kan holde sig op til 5 dage på køl. Så der er ikke noget problem der. Og jeg tænker heller ikke kødet bliver mere tørt end efter et enkelt døgn, så det bør du sagtens kunne gøre.
Skriv gerne hvordan det er gået - så kan vi alle blive inspireret 🙂
Alt det bedste
Holger
Jørgen Bjarnason skriver
Det er feddet der gør det rigtig godt OK.
Live skriver
Bare lækkert. Nem og forståelig fremgangsmåde. Tjek. Anbefales stort herfra..go jul Holger.
Merete skriver
Spørgsmålet er om det også fungerer med genopvarmet kalkun?
Eller bliver det bare piv tørt...
Jette Winsløw skriver
Tak farsbrød er fundet