Baronens gryde er en lækker gryderet, der blandt andet laves med kalvemørbrad, peberfrugt, skalotteløg og knoldselleri. Nem og hurtig at lave.
Baronens gryde er en skøn gryderet til baroner og andet godtfolk. Jeg har udviklet den som en resteret med masser af smag.
Det er enderne efter en stegt kalvemørbrad, og de er skåret i tern og stegt i gryderetten sammen med blandt andet peberfrugt, skalotteløg, knoldselleri og engelsk sauce. Det giver en fantastisk smag, som du skal glæde dig til.
Du kan selvfølgelig også bruge oksemørbrad eller andre udskæringer, men bruger du andet end mørbrad forlænges stegetiden lidt.
Måske er baronens gryderet din nye favorit, om du er baron eller ej, og den er i øvrigt både rimelig nem og hurtig at tilberede. Den er beregnet til 4 personer. God fornøjelse.
Se også disse opskrifter:
Opskrift på baronens gryde
Baronens gryderet
Ingredienser
- 500 g kalvemørbrad - i mindre tern
- olivenolie - til stegning
- 3 skalotteløg - grofthakket
- 3 fed hvidløg - hakket
- 75 g bacon - i tern
- 200 g knoldselleri - i mindre tern
- 1 rød peberfrugt
- 1 grøn peberfrugt
- 2 spsk hvedemel
- 5 dl vand
- 1 terning svampebouillon - eller anden bouillonterning
- 2 tsk merian - eller oregano
- 2 tsk paprika
- 1 spsk engelsk sauce
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- I en god stegegryde eller dyb sauterpande steges kalvemørbrad i tern grundigt af ved høj varme i en lille smule olie. Tages til side.
- Svits så skalotteløg, hvidløg og bacon hurtigt af, stadig ved en høj varme og med en smule olie.
- Tilsæt knoldselleri sammen med peberfrugter og steg det med et minuts tid mere. Drys hvedemel over, vend rundt og tilsæt så vand.
- Lad det koge op og kom en terning svampebouillon (eller anden bouillon) merian i sammen med kødet, paprika og engelsk sauce. Krydr også med friskkværnet peber.
- Læg låg på og lad gryderetten simre i ca. 30 minutter så kød og grøntsager er møre. Smag til med salt og peber.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Servering
Baronens gryde serveres straks sammen med kogte ris eller en blød kartoffelmos. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Helle Christensen
Den smager super godt . Virkelig god ret.
Laila Dahl
Dejlig mad
Bent Hansen
Hej
Der står, kødet tages til side, skal det ikke tilbage og stege videre igen
Hilsen bent
Holger Rørby Madsen
Hej Bent
Tak for det - og godt set. Den var faldet ud - jeg har rettet til. Jo, kødet skal tilbage i gryden 🙂
Alt det bedste
Holger
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften. Jeg vil da gerne høre din mening om den her.