• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Baronens gryde - original opskrift fra Madens Verden

Baronens gryde - original opskrift fra Madens Verden

billede med baronens gryde
5 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
194
SHARES
FacebookMessenger194PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 1. januar 2025 - Udgivet: 1. januar 2025

Baronens gryde er en lækker gryderet, der blandt andet laves med kalvemørbrad, peberfrugt, skalotteløg og knoldselleri. Nem og hurtig at lave.

Baronens gryde er en skøn gryderet til baroner og andet godtfolk. Jeg har udviklet den som en resteret med masser af smag.

Det er enderne efter en stegt kalvemørbrad, og de er skåret i tern og stegt i gryderetten sammen med blandt andet peberfrugt, skalotteløg, knoldselleri og engelsk sauce. Det giver en fantastisk smag, som du skal glæde dig til.

Du kan selvfølgelig også bruge oksemørbrad eller andre udskæringer, men bruger du andet end mørbrad forlænges stegetiden lidt.

Måske er baronens gryderet din nye favorit, om du er baron eller ej, og den er i øvrigt både rimelig nem og hurtig at tilberede. Den er beregnet til 4 personer. God fornøjelse.

Se også disse opskrifter:

Oksemørbradgryde

Mørbradgryde

Kong Fiddes livret

Opskrift på baronens gryde

billede med baronens gryde
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Baronens gryderet

5 fra 3 stemmer
Baronens gryde er en lækker gryderet, der blandt andet laves med kalvemørbrad, peberfrugt, skalotteløg og knoldselleri. Nem og hurtig at lave.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 45 minutter min
Samlet tid 1 time t
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 338
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 500 g kalvemørbrad - i mindre tern
  • olivenolie - til stegning
  • 3 skalotteløg - grofthakket
  • 3 fed hvidløg - hakket
  • 75 g bacon - i tern
  • 200 g knoldselleri - i mindre tern
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 grøn peberfrugt
  • 2 spsk hvedemel
  • 5 dl vand
  • 1 terning svampebouillon - eller anden bouillonterning
  • 2 tsk merian - eller oregano
  • 2 tsk paprika
  • 1 spsk engelsk sauce
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. I en god stegegryde eller dyb sauterpande steges kalvemørbrad i tern grundigt af ved høj varme i en lille smule olie. Tages til side.
    kød til baronens gryde
  2. Svits så skalotteløg, hvidløg og bacon hurtigt af, stadig ved en høj varme og med en smule olie.
  3. Tilsæt knoldselleri sammen med peberfrugter og steg det med et minuts tid mere. Drys hvedemel over, vend rundt og tilsæt så vand.
  4. Lad det koge op og kom en terning svampebouillon (eller anden bouillon) merian i sammen med kødet, paprika og engelsk sauce. Krydr også med friskkværnet peber.
  5. Læg låg på og lad gryderetten simre i ca. 30 minutter så kød og grøntsager er møre. Smag til med salt og peber.

Næringsindhold

Kalorier: 338kcalKulhydrater: 16gProtein: 34gFedt: 16gMættet fedt: 4gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 8gKolesterol: 80mgNatrium: 1143mgKalium: 823mgKostfibre: 3gSukker: 5gVitamin A: 1127IUVitamin C: 72mgCalcium: 76mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Baronens gryde serveres straks sammen med kogte ris eller en blød kartoffelmos. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Helle Christensen

    januar 15, 2025 at 11:11 am

    Den smager super godt . Virkelig god ret.

    Svar
  2. Laila Dahl

    januar 05, 2025 at 3:19 am

    Dejlig mad

    Svar
  3. Bent Hansen

    januar 03, 2025 at 12:31 pm

    Hej
    Der står, kødet tages til side, skal det ikke tilbage og stege videre igen
    Hilsen bent

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      januar 03, 2025 at 1:03 pm

      Hej Bent
      Tak for det - og godt set. Den var faldet ud - jeg har rettet til. Jo, kødet skal tilbage i gryden 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Holger Rørby Madsen

    januar 01, 2025 at 5:24 pm

    Tak fordi du bruger opskriften. Jeg vil da gerne høre din mening om den her.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af kartofler med dillercreme dildcreme.

Kartofler med dillercreme (dildcreme)

Billede af salat med torsk og grøntsager.

Salat med torsk, tomater, broccoli og avocado

Ugens vine uge 29, 2025

Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Forsiden lige nu

billede med karrykødsovs
Karrykødsovs - nem og lækker opskrift på børnevenlig mad→ Se opskriften
billede til sommersalat med spidskål og ribs
Sommersalat med spidskål, ribs, ærteskud og edamame→ Se opskriften
broget hverdagsgryde
Broget hverdagsgryde - nem og klassisk gryderet→ Se opskriften
billede til små tærter med æg og skinke
Små tærter→ Se opskriften
billederesultat for kylling med pesto og pasta
Kylling med pesto og frisk pasta - nemt og hurtigt→ Se opskriften
grøn aftensmad
Grøn aftensmad - opskrifter på udvalgte grønne retter→ Se opskriften
Billede af salat med torsk og grøntsager.
Salat med torsk, tomater, broccoli og avocado→ Se opskriften
ribskage kage med ribs
Ribskage - mormors luftige kage med ribs→ Se opskriften
billederesultat for tærte
Hjemmelavet tærte: De 5 bedste opskrifter på tærte→ Se opskriften
Vegetarisk grillspyd kan sagtens laves i god tid, inden grillen tændes. De har kun godt af at ligge og trække i marinaden, så de får ekstra knald på smagen. Foto: Charlotte Mithril
Vegetarisk grillspyd med grøntsager og halloumi→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required