Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Baronens gryde

Baronens gryde (original opskrift fra Madens Verden)

billede med baronens gryde
5 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
226
SHARES
FacebookMessenger226PinterestEmailSMS
Indhold
  • Baronens gryderet
  • Opskrift på baronens gryde
  • Servering
  • Kommentarer

Baronens gryderet

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 3 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 45 minutter min
Samlet tid: 1 time t
Baronens gryde er en lækker gryderet, der blandt andet laves med kalvemørbrad, peberfrugt, skalotteløg og knoldselleri. Nem og hurtig at lave.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 500 g kalvemørbrad i mindre tern
  • olivenolie til stegning
  • 3 skalotteløg grofthakket
  • 3 fed hvidløg hakket
  • 75 g bacon i tern
  • 200 g knoldselleri i mindre tern
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 grøn peberfrugt
  • 2 spsk hvedemel
  • 5 dl vand
  • 1 terning svampebouillon eller anden bouillonterning
  • 2 tsk merian eller oregano
  • 2 tsk paprika
  • 1 spsk engelsk sauce
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. I en god stegegryde eller dyb sauterpande steges kalvemørbrad i tern grundigt af ved høj varme i en lille smule olie. Tages til side.
    kød til baronens gryde
  2. Svits så skalotteløg, hvidløg og bacon hurtigt af, stadig ved en høj varme og med en smule olie.
  3. Tilsæt knoldselleri sammen med peberfrugter og steg det med et minuts tid mere. Drys hvedemel over, vend rundt og tilsæt så vand.
  4. Lad det koge op og kom en terning svampebouillon (eller anden bouillon) merian i sammen med kødet, paprika og engelsk sauce. Krydr også med friskkværnet peber.
  5. Læg låg på og lad gryderetten simre i ca. 30 minutter så kød og grøntsager er møre. Smag til med salt og peber.

Næringsindhold

Kalorier338kcalKulhydrater16gProtein34gFedt16gMættet fedt4gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt8gKolesterol80mgNatrium1143mgKalium823mgKostfibre3gSukker5gVitamin A1127IUVitamin C72mgCalcium76mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på baronens gryde

Baronens gryde er en skøn gryderet til baroner og andet godtfolk. Jeg har udviklet den som en resteret med masser af smag.

Det er enderne efter en stegt kalvemørbrad, og de er skåret i tern og stegt i gryderetten sammen med blandt andet peberfrugt, skalotteløg, knoldselleri og engelsk sauce. Det giver en fantastisk smag, som du skal glæde dig til.

Du kan selvfølgelig også bruge oksemørbrad eller andre udskæringer, men bruger du andet end mørbrad forlænges stegetiden lidt.

Måske er baronens gryderet din nye favorit, om du er baron eller ej, og den er i øvrigt både rimelig nem og hurtig at tilberede. Den er beregnet til 4 personer. God fornøjelse.

Se også disse opskrifter:

  • Oksemørbradgryde
  • Mørbradgryde
  • Kong Fiddes livret

Servering

Baronens gryde serveres straks sammen med kogte ris eller en blød kartoffelmos. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Helle Christensen skriver

    januar 15, 2025 at 11:11 am

    Den smager super godt . Virkelig god ret.

    Svar
  2. Laila Dahl skriver

    januar 05, 2025 at 3:19 am

    Dejlig mad

    Svar
  3. Bent Hansen skriver

    januar 03, 2025 at 12:31 pm

    Hej
    Der står, kødet tages til side, skal det ikke tilbage og stege videre igen
    Hilsen bent

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      januar 03, 2025 at 1:03 pm

      Hej Bent
      Tak for det - og godt set. Den var faldet ud - jeg har rettet til. Jo, kødet skal tilbage i gryden 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Holger Rørby Madsen skriver

    januar 01, 2025 at 5:24 pm

    Tak fordi du bruger opskriften. Jeg vil da gerne høre din mening om den her.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce
  • Billede af grønkålsgryde.
    Grønkålsgryde (hurtig gryderet med grønkål, kylling og gulerod)
  • Billede af okonomiyaki pandekage.
    Okonomiyaki - japansk madpandekage
  • Billede af kødboller med gulerod og pasta i gulerodssauce.
    Kødboller med gulerod (og pasta i lækker gulerodssauce)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required