Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Bankekød

Gammeldags bankekød (traditionel opskrift med løg)

billederesultat for bankekød og kartoffelmos
4.8 fra 44 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
714
SHARES
FacebookMessenger714PinterestEmailSMS
Indhold
  • Gammeldags bankekød (traditionel opskrift med løg)
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på bankekød
  • Tips
  • Billeder
  • Bankekød med gulerødder
  • Bankekød i stegeso i ovn
  • Kommentarer

Gammeldags bankekød (traditionel opskrift med løg)

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 44 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 1 time t 30 minutter min
Samlet tid: 1 time t 45 minutter min
Se hvordan du laver den bedste bankekød med masser af løg og en fantastisk sovs. Kødet bliver mørt som smør, og serveres med kartoffelmos.
Antal: 4
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 800 g okseyderlår (i skiver)
  • salt og friskkværnet peber
  • 3 spsk hvedemel
  • 5 dl oksefond (eller bouillon)
  • 2 løg
  • 3 laurbærblade
  • 15 peberkorn (sorte)
  • 1 spsk engelsk sauce
  • 1 spsk majsstivelse (udrørt i en smule koldt vand)

Fremgangsmåde

  1. 800 g okseyderlår i skiver bankes let fladt med håndroden, og deraf navnet bankekød. Du kan også banke skiverne med en kødhammer eller lignende, men kødet skal ikke smadres. Blot bankes let ud. Krydr kødskiverne med salt og friskkværnet peber.
  2. Kom 3 spsk hvedemel i en tallerken, og vend kødskiverne grundigt i melet.
  3. Smelt en god klat smør i en stegegryde sammen med lidt olie, og brun nu bankekødet grundigt på begge sider ved en høj varme. Brun ikke for mange skiver ad gangen, men i stedet over flere omgange, hvor skiverne lægges til side efterhånden.
  4. 2 løg pilles og halveres, hvorefter de snittes i tynde skiver. Kom en klat smør mere i stegegryden, og svits nu løgene bløde.
  5. Læg kødet tilbage i gryden, og kom 5 dl oksefond ved sammen med 3 laurbærblade, 15 peberkorn og 1 spsk engelsk sauce, og lad nu bankekødet simre under låg i cirka halvanden time.
  6. Lav en solid omgang gammeldags kartoffelmos - den bedste opskrift på mos med kartofler er her,.
  7. Smag retten med bankekød til med salt og friskkværnet peber, og jævn eventuelt sovsen yderligere med 1 spsk majsstivelse, der udrøres i en smule koldt vand.

Næringsindhold

Kalorier336kcalKulhydrater13gProtein46gFedt10gMættet fedt3gFlerumættet fedt0.5gEnkelumættet fedt4gKolesterol124mgNatrium967mgKalium812mgKostfibre1gSukker3gVitamin A11IUVitamin C5mgCalcium59mgJern5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på bankekød

Bankekød er velkendt klassiker fra det danske køkken, hvor skiver af oksekød steges super mørt, og nydes med en luftig kartoffelmos.

Bankekød er nemlig meget mere end den klassiske film med Clint Eastwood (Bankekød til slemme drenge), hvor han rejste rundt som hårdtslående bokser.

Nej, bankekød er en dejlig dansk ret, hvor du får virkelig meget smag ud af ret få ingredienser.

Bankekødet kan laves af forskellige udskæringer, og i denne opskrift har jeg brugt okseyderlår, men inderlår er blandt andet også fint. Kødet laves i øvrigt også af okseklumpen.

Ofte kan du finde bankekød på tilbud, og så er det en rimelig billig ret.

Kødet steges møre sammen med de øvrige ingredienser, og den serveres selvfølgelig med en gammeldags kartoffelmos.

OBS: Har du meget store skiver kød, kan du med fordel dele dem i mindre stykker. Altså halvere dem. Opskriften er beregnet til fire personer.

Mangler du mere inspiration? Så prøv mine opskrifter på gullasch, vikingegryde og Boeuf Bourguignon.

Tips

Servér bankekødet sammen med kartoffelmos og spinat.

Spinatbladene kommes i en salatskål, og dryppes med lidt olivenolie og balsamico, hvorefter de drysses med en smule salt og lidt friskkværnet peber. Velbekomme.

Billeder

Her er nogle billeder fra min tilberedning af bankekød:

billede med bankekød i skiver
billede med bankekød vendt i mel
billede med bankekød der brunes i smør
billede med engelsk sauce til bankekød

Bankekød med gulerødder

Denne opskrift er den klassiske version, men du kan også lave bankekød med gulerødder.

Her skæres 3-4 gulerødder i mindre stykker eller skiver, og koges sammen med kødet og de øvrige ingredienser.

Bankekød i stegeso i ovn

Du kan også lave en fremragende omgang bankekød i stegeso i ovnen.

Ingredienserne er de samme, men her brunes kødet af og lægges i en stegeso sammen med svitsede løg og de øvrige ingredienser.

Stil stegesoen ind i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, og her skal den stå i mindst halvanden time. Og gerne to timer.

Så er bankekødet så smørmørt, at det falder fra hinanden når du kigger på det.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. David Bonde Henriksen skriver

    november 16, 2024 at 2:02 am

    Kan man lave bankekød af en anden slags oksekød end okseyderlår?

    Svar
  2. Michelle Andersen skriver

    november 12, 2024 at 11:24 am

    Hej Holger.
    Kan jeg bruge minut steaks til denne opskrift?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      november 12, 2024 at 2:37 pm

      Hej Michelle
      Ja, det bør du sagtens kunne. Bank dem gerne lidt ud.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Henning Eriksen skriver

    marts 02, 2022 at 12:12 pm

    Hej Holger
    Jeg har prøvet, at rapportere mit nye Mastercard. Desværre kom jeg til at aflyse mit medlemskab i stedet for. Vil du ikke være venlig, at oprette mig igen? og oplyse hvordan jeg kan oprette det nye kort?
    Med venlig hilsen
    Henning

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af vestjysk krogryde.
    Vestjysk krogryde (med peberfrugt, svinekød og masser af smag)
  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required