Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Banankage med chokolade

Banankage med chokolade i bradepande (nem opskrift)

banankage med chokolade
4.9 fra 12 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
247
SHARES
FacebookMessenger247PinterestEmailSMS
Indhold
  • Banankage med chokolade
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på banankage med chokolade
  • Tips
  • FAQ
  • Kommentarer

Banankage med chokolade

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.9 fra 12 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 35 minutter min
Samlet tid: 50 minutter min
Få min opskrift på verdens bedste banankage med chokolade i bradepande. En nem og fantastisk kage med modne bananer og mørk chokolade.
Antal: 12 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 150 g smør (blødt)
  • 300 g sukker
  • 10 g vaniljesukker (svarer til 2 tsk.)
  • 6 æg (strl. M/L)
  • 200 g hvedemel
  • 10 g bagepulver (svarer til 2 tsk.)
  • 1 nip salt
  • 400 g banan (most)
  • 125 g chokolade (hakket)

Fremgangsmåde

  1. Til banankage med chokolade starter du med, at tænde ovnen på 200 °C almindelig over- og undevarme.
  2. Du skal også bruge en bradepande på ca. 20 gange 30 centimeter, som du beklæder med et stykke bagepapir.
  3. Kom blødt smør i en skål sammen med sukker og vaniljesukker, og pisk det grundigt igennem. Brug en elpisker.
  4. Derefter piskes æggene i, og det er et æg ad gange, hvor der piskes mellem hvert af de tilsatte æg. Pisk dejen luftigt.
  5. I en anden skål vendes hvedemel med bagepulver og et nip salt.
  6. Mos de modne bananer med gaffel, og hak den mørke chokolade.
  7. Pisk gradvist melblandingen ind i dejen sammen med de moste bananer og chokolade. Brug stadig din elpisker til det.
  8. Fordel dejen i bradepanden og glat den ud.
  9. Bag din banan- og chokoladekage på næstnederste rille i ca. 35 minutter. Måske skal den have et par minutter mere, men det afhænger af hvor meget ovnen varmer.

Næringsindhold

Kalorier364kcalKulhydrater53gProtein5gFedt16gMættet fedt9gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt5gTransfedt0.4gKolesterol109mgNatrium342mgKalium201mgKostfibre2gSukker35gVitamin A453IUVitamin C3mgCalcium22mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på banankage med chokolade

Banankage med chokolade i bradepande er en himmelsk lækker mundfuld, og er kommer altså en ny favoritkage til byen.

Kagen laves med modne bananer, der moses med en gaffel. Dertil en mørk chokolade, og jeg bruger gerne en chokolade med en kakaoprocent på 70. En mildere variant kan også anvendes.

Du skal bruge en bradepande på ca. 20 gange 30 centimeter, og så får du en flot og høj banankage, der er et sikkert hit. Der bør være nok til ca. 12 personer, men det afhænger selvfølgelig af kagesulten.

Tips

Den færdigbagte banankage med chokolade køles af, hvorefter den kan skæres ud i passende stykker.

Ekstra tip: Læg eventuelt et lag pålægschokolade på den varme kage, og lad det smelte. Lad derefter kagen køle af.

Se også: Hvorfor falder min kage sammen i ovnen?

Flere inspirerende opskrifter:

  • Banankage (nem opskrift på kage med banan)
  • Bananbrød (lækkert og populært brød bagt med banan)
  • Banan brownie (med chokolade og kokos)
  • Bananmuffins (med eller uden chokolade)
  • Bananasplit (nem og klassisk dessert med is og banan)
  • Bananroulade - roulade med kakao, banan og flødeskum

FAQ

Kan man fryse banankage med chokolade?

Banankage med chokolade er fryseegnet, men den må først fryses ned når den er kølet af.

Kan man bage kagen uden chokolade?

Det kan du sagtens, og her skal du blot udelade chokolade og ellers følge opskriften.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jens skriver

    december 15, 2024 at 5:04 pm

    Jeg bruger ofte dine opskrifter på alverdens retter - ofte klassikerne. Tak for denne gratis tjeneste. Jeg tror det er tid til at jeg køber et abonnement og en bog.
    Hilsen Jens

    Svar
  2. Dina skriver

    oktober 25, 2024 at 11:35 pm

    Bedste banankage!

    Svar
  3. Marianne Ejaas skriver

    september 28, 2024 at 11:49 am

    Utroligt nem og meget svuppet og lækker, tak for opskrift

    Svar
  4. Lisbet Bjerg skriver

    juni 25, 2024 at 7:22 am

    Lavet to banankage og bagte dem i to forskellige ovne og i begge ovne blev de meget mørke ovenpå og ikke bagte i midten ,hvad gjorde jeg forkert? Men bagte også chokoladekager og de blev super gode

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      juni 25, 2024 at 8:30 am

      Hej Lisbet
      Der kan være flere forklaringer, men måske har de stået for højt i ovnen. Jeg bager altid banankage på næstnederste rille.
      Og så er der formen: Jeg ved ikke hvad du har bagt i, men min erfaring er, at silikoneforme leder varmen dårligt og derfor kan bagetiden blive forlænget.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required