• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Banankage med chokolade i bradepande - nem opskrift

Banankage med chokolade i bradepande - nem opskrift

banankage med chokolade
4.9 fra 12 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
226
SHARES
FacebookMessenger226PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  7. juni 2024 - Udgivet:  29. august 2023

Banankage med chokolade i bradepande er en himmelsk lækker mundfuld, og er kommer altså en ny favoritkage til byen.

Kagen laves med modne bananer, der moses med en gaffel. Dertil en mørk chokolade, og jeg bruger gerne en chokolade med en kakaoprocent på 70. En mildere variant kan også anvendes.

Du skal bruge en bradepande på ca. 20 gange 30 centimeter, og så får du en flot og høj banankage, der er et sikkert hit. Der bør være nok til ca. 12 personer, men det afhænger selvfølgelig af kagesulten.

Oversigt
  • Banankage med chokolade
  • Tips
  • Verdens bedste banankage
  • Bananbrød
  • Banan brownie
  • Bananmuffins
  • Bananasplit - nem og klassisk dessert med is og banan
  • Bananroulade
  • FAQ
  • Kommentarer
banankage med chokolade
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Banankage med chokolade

4.92 fra 12 stemmer
Få min opskrift på verdens bedste banankage med chokolade i bradepande. En nem og fantastisk kage med modne bananer og mørk chokolade.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 35 minutter min
Samlet tid 50 minutter min
Antal: 12 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 364
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 150 g smør - blødt
  • 300 g sukker
  • 10 g vaniljesukker - svarer til 2 tsk.
  • 6 æg - strl. M/L
  • 200 g hvedemel
  • 10 g bagepulver - svarer til 2 tsk.
  • 1 nip salt
  • 400 g banan - most
  • 125 g chokolade - hakket

Fremgangsmåde
 

  1. Til banankage med chokolade starter du med, at tænde ovnen på 200 °C almindelig over- og undevarme.
  2. Du skal også bruge en bradepande på ca. 20 gange 30 centimeter, som du beklæder med et stykke bagepapir.
  3. Kom blødt smør i en skål sammen med sukker og vaniljesukker, og pisk det grundigt igennem. Brug en elpisker.
  4. Derefter piskes æggene i, og det er et æg ad gange, hvor der piskes mellem hvert af de tilsatte æg. Pisk dejen luftigt.
  5. I en anden skål vendes hvedemel med bagepulver og et nip salt.
  6. Mos de modne bananer med gaffel, og hak den mørke chokolade.
  7. Pisk gradvist melblandingen ind i dejen sammen med de moste bananer og chokolade. Brug stadig din elpisker til det.
  8. Fordel dejen i bradepanden og glat den ud.
  9. Bag din banan- og chokoladekage på næstnederste rille i ca. 35 minutter. Måske skal den have et par minutter mere, men det afhænger af hvor meget ovnen varmer.

Næringsindhold

Kalorier: 364kcalKulhydrater: 53gProtein: 5gFedt: 16gMættet fedt: 9gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 5gTransfedt: 0.4gKolesterol: 109mgNatrium: 342mgKalium: 201mgKostfibre: 2gSukker: 35gVitamin A: 453IUVitamin C: 3mgCalcium: 22mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Den færdigbagte banankage med chokolade køles af, hvorefter den kan skæres ud i passende stykker.

Ekstra tip: Læg eventuelt et lag pålægschokolade på den varme kage, og lad det smelte. Lad derefter kagen køle af.

Se også: Hvorfor falder min kage sammen i ovnen?

Flere inspirerende opskrifter:

Verdens bedste banankage

4.7 fra 250 stemmer
Få opskriften på en lækker banankage med fyldig smag og blød konsistens. Hemmeligheden er modne bananer og forsigtig omrøring.
Gå til opskrift
billede med banankage

Bananbrød

4.8 fra 142 stemmer
Bananbrød er bagværk, der er en mellemting mellem brød og kage. Nem at bage og med masser af bananer. Kan evt. spises i skiver med Nutella.
Gå til opskrift
billederesultat for bananbrød

Banan brownie

4.8 fra 25 stemmer
Her får du min opskrift på en fantastisk banan brownie med chokolade og kokos. Kagen er nem at bage, og den smager altså himmelsk godt.
Gå til opskrift
billede med banan brownie

Bananmuffins

4.7 fra 207 stemmer
Nem og lækker opskrift på svampede bananmuffins, der kan laves med eller uden chokolade. De er nemme og hurtige, så børn kan også være med.
Gå til opskrift
billede med bananmuffins

Bananasplit - nem og klassisk dessert med is og banan

4.7 fra 7 stemmer
Banana split med hjemmelavet chokoladesauce er en fantastisk dessert, der laves med banan, is, chokoladesauce og hasselnøddeflager.
Gå til opskrift
billederesultat for banana split

Bananroulade

4.5 fra 26 stemmer
Få min opskrift på bananroulade, der er en nem og hurtig chokoladeroulade med banan og flødeskum. God måde at få brugt de overmodne bananer.
Gå til opskrift
bananroulade med flødeskum

FAQ

Kan man fryse banankage med chokolade?

Banankage med chokolade er fryseegnet, men den må først fryses ned når den er kølet af.

Kan man bage kagen uden chokolade?

Det kan du sagtens, og her skal du blot udelade chokolade og ellers følge opskriften.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jens

    december 15, 2024 at 5:04 pm

    Jeg bruger ofte dine opskrifter på alverdens retter - ofte klassikerne. Tak for denne gratis tjeneste. Jeg tror det er tid til at jeg køber et abonnement og en bog.
    Hilsen Jens

    Svar
  2. Dina

    oktober 25, 2024 at 11:35 pm

    Bedste banankage!

    Svar
  3. Marianne Ejaas

    september 28, 2024 at 11:49 am

    Utroligt nem og meget svuppet og lækker, tak for opskrift

    Svar
  4. Lisbet Bjerg

    juni 25, 2024 at 7:22 am

    Lavet to banankage og bagte dem i to forskellige ovne og i begge ovne blev de meget mørke ovenpå og ikke bagte i midten ,hvad gjorde jeg forkert? Men bagte også chokoladekager og de blev super gode

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juni 25, 2024 at 8:30 am

      Hej Lisbet
      Der kan være flere forklaringer, men måske har de stået for højt i ovnen. Jeg bager altid banankage på næstnederste rille.
      Og så er der formen: Jeg ved ikke hvad du har bagt i, men min erfaring er, at silikoneforme leder varmen dårligt og derfor kan bagetiden blive forlænget.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required