Banankage med chokolade i bradepande er en himmelsk lækker mundfuld, og er kommer altså en ny favoritkage til byen.
Kagen laves med modne bananer, der moses med en gaffel. Dertil en mørk chokolade, og jeg bruger gerne en chokolade med en kakaoprocent på 70. En mildere variant kan også anvendes.
Du skal bruge en bradepande på ca. 20 gange 30 centimeter, og så får du en flot og høj banankage, der er et sikkert hit. Der bør være nok til ca. 12 personer, men det afhænger selvfølgelig af kagesulten.
Oversigt

Banankage med chokolade
Ingredienser
Fremgangsmåde
- Til banankage med chokolade starter du med, at tænde ovnen på 200 °C almindelig over- og undevarme.
- Du skal også bruge en bradepande på ca. 20 gange 30 centimeter, som du beklæder med et stykke bagepapir.
- Kom blødt smør i en skål sammen med sukker og vaniljesukker, og pisk det grundigt igennem. Brug en elpisker.
- Derefter piskes æggene i, og det er et æg ad gange, hvor der piskes mellem hvert af de tilsatte æg. Pisk dejen luftigt.
- I en anden skål vendes hvedemel med bagepulver og et nip salt.
- Mos de modne bananer med gaffel, og hak den mørke chokolade.
- Pisk gradvist melblandingen ind i dejen sammen med de moste bananer og chokolade. Brug stadig din elpisker til det.
- Fordel dejen i bradepanden og glat den ud.
- Bag din banan- og chokoladekage på næstnederste rille i ca. 35 minutter. Måske skal den have et par minutter mere, men det afhænger af hvor meget ovnen varmer.
Næringsindhold
Få tilsendt opskriften på mail
Tips
Den færdigbagte banankage med chokolade køles af, hvorefter den kan skæres ud i passende stykker.
Ekstra tip: Læg eventuelt et lag pålægschokolade på den varme kage, og lad det smelte. Lad derefter kagen køle af.
Se også: Hvorfor falder min kage sammen i ovnen?
Flere inspirerende opskrifter:
Verdens bedste banankage
Bananbrød
Banan brownie
Bananmuffins
Bananasplit - nem og klassisk dessert med is og banan
Bananroulade
FAQ
Banankage med chokolade er fryseegnet, men den må først fryses ned når den er kølet af.
Det kan du sagtens, og her skal du blot udelade chokolade og ellers følge opskriften.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Jens
Jeg bruger ofte dine opskrifter på alverdens retter - ofte klassikerne. Tak for denne gratis tjeneste. Jeg tror det er tid til at jeg køber et abonnement og en bog.
Hilsen Jens
Dina
Bedste banankage!
Marianne Ejaas
Utroligt nem og meget svuppet og lækker, tak for opskrift
Lisbet Bjerg
Lavet to banankage og bagte dem i to forskellige ovne og i begge ovne blev de meget mørke ovenpå og ikke bagte i midten ,hvad gjorde jeg forkert? Men bagte også chokoladekager og de blev super gode
Holger Rørby Madsen
Hej Lisbet
Der kan være flere forklaringer, men måske har de stået for højt i ovnen. Jeg bager altid banankage på næstnederste rille.
Og så er der formen: Jeg ved ikke hvad du har bagt i, men min erfaring er, at silikoneforme leder varmen dårligt og derfor kan bagetiden blive forlænget.
Alt det bedste
Holger