Indhold
Banankage med chokolade
Ingredienser
- 150 g smør (blødt)
- 300 g sukker
- 10 g vaniljesukker (svarer til 2 tsk.)
- 6 æg (strl. M/L)
- 200 g hvedemel
- 10 g bagepulver (svarer til 2 tsk.)
- 1 nip salt
- 400 g banan (most)
- 125 g chokolade (hakket)
Fremgangsmåde
- Til banankage med chokolade starter du med, at tænde ovnen på 200 grader almindelig over- og undevarme.
- Du skal også bruge en bradepande på ca. 20 gange 30 centimeter, som du beklæder med et stykke bagepapir.
- Kom 150 g smør (blødt) i en skål sammen med 300 g sukker og 10 g vaniljesukker, og pisk det grundigt igennem. Brug en elpisker.
- Derefter piskes 6 æg i, og det er et æg ad gange, hvor der piskes mellem hvert af de tilsatte æg. Pisk dejen luftigt.
- I en anden skål vendes 200 g hvedemel med 10 g bagepulver og 1 nip salt.
- Mos 400 g banan med gaffel, og hak 125 g chokolade. Bedst er kagen med modne bananer.
- Pisk gradvist melblandingen ind i dejen sammen med de moste bananer og chokolade. Brug stadig din elpisker til det.
- Fordel dejen i bradepanden og glat den ud.
- Bag din banan- og chokoladekage på næstnederste rille i ca. 35 minutter. Måske skal den have et par minutter mere, men det afhænger af hvor meget ovnen varmer.
Få tilsendt opskriften på mail
Opskrift på banankage med chokolade
Banankage med chokolade i bradepande er en himmelsk lækker mundfuld, og er kommer altså en ny favoritkage til byen.
Kagen laves med modne bananer, der moses med en gaffel. Dertil en mørk chokolade, og jeg bruger gerne en chokolade med en kakaoprocent på 70. En mildere variant kan også anvendes.
Du skal bruge en bradepande på ca. 20 gange 30 centimeter, og så får du en flot og høj banankage, der er et sikkert hit. Der bør være nok til ca. 12 personer, men det afhænger selvfølgelig af kagesulten.
Tips
Den færdigbagte banankage med chokolade køles af, hvorefter den kan skæres ud i passende stykker.
Ekstra tip: Læg eventuelt et lag pålægschokolade på den varme kage, og lad det smelte. Lad derefter kagen køle af.
Se også: Hvorfor falder min kage sammen i ovnen?
Flere inspirerende opskrifter:
FAQ
Banankage med chokolade er fryseegnet, men den må først fryses ned når den er kølet af.
Det kan du sagtens, og her skal du blot udelade chokolade og ellers følge opskriften.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode





Jens skriver
Jeg bruger ofte dine opskrifter på alverdens retter - ofte klassikerne. Tak for denne gratis tjeneste. Jeg tror det er tid til at jeg køber et abonnement og en bog.
Hilsen Jens
Dina skriver
Bedste banankage!
Marianne Ejaas skriver
Utroligt nem og meget svuppet og lækker, tak for opskrift
Lisbet Bjerg skriver
Lavet to banankage og bagte dem i to forskellige ovne og i begge ovne blev de meget mørke ovenpå og ikke bagte i midten ,hvad gjorde jeg forkert? Men bagte også chokoladekager og de blev super gode
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Lisbet
Der kan være flere forklaringer, men måske har de stået for højt i ovnen. Jeg bager altid banankage på næstnederste rille.
Og så er der formen: Jeg ved ikke hvad du har bagt i, men min erfaring er, at silikoneforme leder varmen dårligt og derfor kan bagetiden blive forlænget.
Alt det bedste
Holger