Opskrift på den bedste bananchokoladekage, der er en virkelig svampet og dejlig kage med overmodne bananer og mørk chokolade.
Indhold på siden
Bag den lækreste bananchokoladekage til kaffen, og det er en god måde at få brugt de meget modne bananer på.
Banan passer perfekt i kager, og der er bestemt ingen grund til at smide dem ud, bare fordi de er blevet overmodne.
Opskriften er beregnet til mindst seks personer, og se også min populære opskrift på den klassiske banankage.
Se flere opskrifter:
- Banankage med chokolade i bradepande
- Bananmuffins med eller uden chokolade
- Alletiders mumse chokoladekage
- Gulerodskage - nem opskrift på kage med gulerødder
Opskrift på bananchokoladekage

Bananchokoladekage med modne bananer
Ingredienser
- 150 g rørsukker - eller alm. sukker
- 3 tsk vaniljesukker
- 3 æg
- 125 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 100 g smør
- 3 bananer - gerne overmodne
- 75 g chokolade - mørk
Fremgangsmåde
- Kom rørsukker op i en skål sammen med vaniljesukker og æg, og pisk det til en luftig æggemasse.
- Bland hvedemel og bagepulver sammen.
- Smelt smørret ved lav varme i en kasserolle, og lad det køle lidt af.
- Mos bananerne med en gaffel. Det er vigtigt, at du bruger overmodne bananer, da det giver den bedste bananchokoladekage.
- Hak chokoladen groft. Brug en mørk chokolade, men du kan jo selv bestemme hvor bitter chokoladen skal være. Jo hørere kakaoprocent, jo mere bitterhed. Her er der brugt en 46 procent kakao chokolade, men du kan sagtens bruge både 60 og 70.
- Vend forsigtigt mel og bagepulver i æggemassen uden at slå for meget luft ud af dejen.
- Rør også med forsigtighed det smeltede smør ind i dejen.
- Til sidst vendes de mosede bananer i dejen.
- Beklæd en form eller et ildfast fad med bagepapir, og hæld dejen i. Du kan også smøre en form, og bage kagen i den.
- Bag bananchokoladekagen ved 180 grader varmluft i cirka 40 minutter. Stik i kagen med en kødnål for at mærke om den er færdig. MEN: Efter cirka fem minutter drysser du den hakkede chokolade ned i kagen. Så har bananchokoladekagen nået at sætte sig lidt i ovnen, og chokoladestykkerne dumper ikke bare til bunds under bagningen. Og så ind i ovnen med kagen igen.
Næringsindhold
Få tilsendt opskriften på mail
Tips
Lad din bananchokoladekage køle lidt inden den serveres til en god kop kaffe. Kagen kan også fryses. Du kan læse mere om banan her.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften. Kom gerne med din mening om den her.