Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Bananchokoladekage

Bananchokoladekage med modne bananer

Billede af bananchokoladekage.
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
16
SHARES
FacebookMessenger16PinterestEmailSMS
Indhold
  • Bananchokoladekage med modne bananer
  • Opskrift på bananchokoladekage
  • Tips
  • Kommentarer

Bananchokoladekage med modne bananer

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 20 minutter min
Tilb. tid: 40 minutter min
Samlet tid: 1 time t
Opskrift på den bedste bananchokoladekage, der er en virkelig svampet og dejlig kage med overmodne bananer og mørk chokolade.
Antal: 6 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 150 g rørsukker eller alm. sukker
  • 3 tsk vaniljesukker
  • 3 æg
  • 125 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 100 g smør
  • 3 bananer gerne overmodne
  • 75 g chokolade mørk

Fremgangsmåde

  1. Kom rørsukker op i en skål sammen med vaniljesukker og æg, og pisk det til en luftig æggemasse.
  2. Bland hvedemel og bagepulver sammen.
  3. Smelt smørret ved lav varme i en kasserolle, og lad det køle lidt af.
  4. Mos bananerne med en gaffel. Det er vigtigt, at du bruger overmodne bananer, da det giver den bedste bananchokoladekage.
  5. Hak chokoladen groft. Brug en mørk chokolade, men du kan jo selv bestemme hvor bitter chokoladen skal være. Jo hørere kakaoprocent, jo mere bitterhed. Her er der brugt en 46 procent kakao chokolade, men du kan sagtens bruge både 60 og 70.
  6. Vend forsigtigt mel og bagepulver i æggemassen uden at slå for meget luft ud af dejen.
  7. Rør også med forsigtighed det smeltede smør ind i dejen.
  8. Til sidst vendes de mosede bananer i dejen.
  9. Beklæd en form eller et ildfast fad med bagepapir, og hæld dejen i. Du kan også smøre en form, og bage kagen i den.
  10. Bag bananchokoladekagen ved 180 grader varmluft i cirka 40 minutter. Stik i kagen med en kødnål for at mærke om den er færdig. MEN: Efter cirka fem minutter drysser du den hakkede chokolade ned i kagen. Så har bananchokoladekagen nået at sætte sig lidt i ovnen, og chokoladestykkerne dumper ikke bare til bunds under bagningen. Og så ind i ovnen med kagen igen.

Næringsindhold

Kalorier447kcalKulhydrater64gProtein6gFedt20gMættet fedt12gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt6gTransfedt1gKolesterol118mgNatrium324mgKalium305mgKostfibre3gSukker41gVitamin A573IUVitamin C5mgCalcium26mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på bananchokoladekage

Bag den lækreste bananchokoladekage til kaffen, og det er en god måde at få brugt de meget modne bananer på.

Banan passer perfekt i kager, og der er bestemt ingen grund til at smide dem ud, bare fordi de er blevet overmodne.

Opskriften er beregnet til mindst seks personer, og se også min populære opskrift på den klassiske banankage.

Se flere opskrifter:

  • Banankage med chokolade i bradepande
  • Bananmuffins med eller uden chokolade
  • Alletiders mumse chokoladekage
  • Gulerodskage - nem opskrift på kage med gulerødder

Tips

Lad din bananchokoladekage køle lidt inden den serveres til en god kop kaffe. Kagen kan også fryses. Du kan læse mere om banan her.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    august 11, 2025 at 2:19 pm

    Tak fordi du bruger opskriften. Kom gerne med din mening om den her.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede med mørk chokoladekage.
    Mørk chokoladekage (nem dessertkage med chokolade)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required