Opskrift på den bedste bananchokoladekage, der er en virkelig svampet og dejlig kage med overmodne bananer og mørk chokolade.
Opskriften på bananchokoladekage er beregnet til mindst seks personer.
Til en bananchokoladekage bruges
150 rørsukker
3 teskefulde vaniljesukker
3 æg
125 hvedemel
1 teskefuld bagepulver
100 gram smør
3 overmodne bananer
75 gram mørk chokolade
Fremgangsmåde
- Kom rørsukker op i en skål sammen med vaniljesukker og æg, og pisk det til en luftig æggemasse.
- Bland hvedemel og bagepulver sammen.
- Smelt smørret ved lav varme i en kasserolle, og lad det køle lidt af.
- Mos bananerne med en gaffel. Det er vigtigt, at du bruger overmodne bananer, da det giver den bedste bananchokoladekage.
- Hak chokoladen groft. Brug en mørk chokolade, men du kan jo selv bestemme hvor bitter chokoladen skal være. Jo hørere kakaoprocent, jo mere bitterhed. Her er der brugt en 46 procent kakao chokolade, men du kan sagtens bruge både 60 og 70.
- Vend forsigtigt mel og bagepulver i æggemassen uden at slå for meget luft ud af dejen.
- Rør også med forsigtighed det smeltede smør ind i dejen.
- Til sidst vendes de mosede bananer i dejen.
- Beklæd en form eller et ildfast fad med bagepapir, og hæld dejen i. Du kan også smøre en form, og bage kagen i den.
- Bag bananchokoladekagen ved 180 grader i cirka 40 minutter. Stik i kagen med en kødnål for at mærke om den er færdig.
- MEN: Efter cirka fem minutter drysser du den hakkede chokolade ned i kagen. Så har bananchokoladekagen nåede at sætte sig lidt i ovnen, og chokoladestykkerne dumper ikke bare til bunds under bagningen. Og så ind i ovnen med kagen igen.
Lad din banankage hvile lidt inden den serveres til en god kop kaffe.
Se også min opskrift på en nem og klassisk banankage.
Din vurdering
-
Bananchokoladekage