Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Råvareguide › Bageenzymer - se hvad det er og hvordan det bruges

Bageenzymer - se hvad det er og hvordan det bruges

Billede med bageenzymer.
Del gerne:
111
SHARES
FacebookMessenger111PinterestEmailSMS
Opdateret: 29. april 2025 - Udgivet: 29. april 2025

Her kan du se hvad bageenzym er for noget, hvordan du bruger det, og hvad bageenzymer faktisk gør ved dit brød, når det tilsættes dejen.

De senere år er bageenzymer vundet frem mange steder, og der er en del specialbutikker, der efterhånden sælger det.

Så måske har du også undret dig over hvad bageenzymer faktisk er, og hvad det kan gøre af gode ting for dit brød.

I denne artikel kigger jeg lidt nærmere på bageenzymerne, som jeg vil anbefale dig at bruge til alt fra franskbrød til boller og meget andet bagværk.

Hvad er bageenzymer?

Vi starter med at se hvad bageenzymer er for en størrelse.

Kort fortalt er det et teknisk hjælpemiddel til dit brød, og du vil hurtigt se at enzymerne faktisk gør en stor forskel.

Enzymer er helt naturlige, så der er ikke noget hokus pokus her.

Faktisk er der i forvejen enzymer i blandt andet hvedemel, men det man gør ved at anvende bageenzymerne er, at man tilsætter endnu mere kraft til bageprocessen.

Ingredienslisten kan blandt andet være hvedemel, emulgator E 472e (mono og diacetylvinsyreestere), dextrose, vegetabilsk fedt (palme), melbehandlingsmiddel askorbinsyre (E 300) og enzymer.

Hvordan anvendes de?

Bageenzymer kan anvendes i alle deje til brød, hvor du tilsætter det sammen med hvedemelet.

Derefter æltes eller røres dejen som normalt. Som blandt andet i min opskrift på sprøde rundstykker.

Du kan bruge 1-2 procent bageenzym i forhold til hvedemel.

Det betyder, at du til et kilo mel kan anvende op til 20 gram bageenzymer. Og til et halvt kilo mel altså omkring 10 gram enzymer.

Hvad gør enzymer ved brødet?

Bageenzymerne har en række gode effekter på dit brød.

Enzymerne gør dit brød mere let og luftigt, og brødet får også en bedre krumme.

Endnu mere vigtigt er det måske, at det også er med til at øge holdbarheden på brødet.

Brødet holder sig simpelthen friskere i længere tid, og det er da dejligt. Udover at det giver et mere luftigt og lækkert brød.

Er bageenzymer farlige?

Nej, det er de på ingen måde. Efter bagning kan du hverken se, smage eller lugte dem i brødet.

De forsvinder simplethen helt når brødet bages. Når brødet kommer ud af ovnen, er enzymerne væk.

Så der er ingen grund til at være nervøs her, for enzymerne er kun virksomme mens brødet bages.

Holdbarhed

Bageenzymerne holder længe, og efter åbning af en bøtte, skal du forvente, at enzymerne holder i op til et år.

Så du skal nok nå at få dem brugt inden.

De opbevares ved almindelig stuetemperatur.

Hvor køber man dem?

Du kan købe bageenzymerne i en del supermarkeder og på nettet.

Personligt køber jeg dem hos Grillbutikken.dk, som jeg synes leverer den bedste kvalitet på bageezymerne.

Og jeg skal lige understrege, at jeg ikke modtager betaling for salg via linket - det er blot min personlige anbefaling, da jeg ofte bliver spurgt om det. Du kan so m sagt også købe dem andre steder på nettet.

Bageenzymer og glutenallergi

Det er vigtigt at sige, at bageenzymer indeholder gluten, da de jo er lavet af mel.

Derfor må glutenallergikere ikke anvende bageenzymerne. Desværre.

Opskrifter

Her er udvalgte opskrifter, hvor du kan anvende bageenzymerne.

Luftigt franskbrød opskrift bagt med mælk og smør

4.9 fra 409 stemmer
Denne opskrift giver dig et både nemt og meget luftigt franskbrød med en blød krumme og en lækker skorpe. Nemt at bage og så kan det fryses.
Gå til opskrift
billede med franskbrød

Rundstykker

4.8 fra 58 stemmer
Rundstykker som bageren bager dem. Her er opskriften på verdens bedste rundstykke, og du får alle de hemmelige tricks til bagningen.
Gå til opskrift
billederesultat for rundstykker

Hjemmebagte boller med smør

4.8 fra 668 stemmer
Få min bedste opskrift på hjemmebagte boller. Bollerne er nemme at bage, bløde, lige så lækre som hos bageren og fryseegnet.
Gå til opskrift
billede med boller

Fødselsdagsboller

4.7 fra 702 stemmer
Opskrift på klassiske fødselsdagsboller, der er lette, luftige og nemme at lave. Perfekte til enhver festlig anledning eller hverdag.
Gå til opskrift
billede med fødselsdagsboller

Varme hveder

4.8 fra 42 stemmer
Bag de bedste hvedeknopper til varme hveder til St. Bededag. Her er min opskrift på store hveder, som du kan bage med gær eller bagepulver.
Gå til opskrift
varme hveder

Verdens bedste grydebrød

4.8 fra 109 stemmer
Grydebrød. Her er min opskrift på verdens bedste brød bagt i gryde, der med garanti aldrig slår fejl. Giver et luftigt brød med sprød skorpe.
Gå til opskrift
billede med grydebrød

Verdens bedste gulerodsboller

4.8 fra 223 stemmer
Opskrift på nemme og luftige gulerodsboller. Du kan også se, hvordan du laver den grove, koldhævede og sunde udgave af boller med gulerod.
Gå til opskrift
billederesultat for gulerodsboller

Pitabrød - hjemmebagte

4.7 fra 146 stemmer
Min opskrift på pitabrød, der er nemme, luftige og altid popper op som de skal. Verdens bedste pita brød, og du kommer aldrig til at bage andre.
Gå til opskrift
hjemmebagte pitabrød

Pizzadej - hjemmelavet pizza

4.8 fra 345 stemmer
Opskrift på rigtig italiensk pizzadej, der både er nem og rimelig hurtig at slå sammen. Dejen giver dig verdens bedste bund til din pizza.
Gå til opskrift
billede med italiensk pizzadej

Burgerboller

4.8 fra 365 stemmer
Her er min bedste opskrift på burgerboller. Burgerbollerne er nemme at lave, og de har den helt rigtige fyldighed, der gør dem perfekte til en burger.
Gå til opskrift
billede med burgerboller

Verdens bedste pølsehorn

4.8 fra 381 stemmer
Bedste opskrift på pølsehorn. Super pølsehornsdej, hvor dejen er nem at arbejde med, og pølsehornene bliver bløde og luftige. Kan fryses.
Gå til opskrift
pølsehornsdej til pølsehorn

Pølsebrød - nemme og bløde

4.8 fra 44 stemmer
Pølsebrød er meget nemme at bage selv, og her får du min opskrift på både nemme og luftige brød, der er perfekte til en hjemmelavet hotdog.
Gå til opskrift
hjemmebagte pølsebrød
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.