Her kan du se hvad bageenzym er for noget, hvordan du bruger det, og hvad bageenzymer faktisk gรธr ved dit brรธd, nรฅr det tilsรฆttes dejen.
De senere รฅr er bageenzymer vundet frem mange steder, og der er en del specialbutikker, der efterhรฅnden sรฆlger det.
Sรฅ mรฅske har du ogsรฅ undret dig over hvad bageenzymer faktisk er, og hvad det kan gรธre af gode ting for dit brรธd.
I denne artikel kigger jeg lidt nรฆrmere pรฅ bageenzymerne, som jeg vil anbefale dig at bruge til alt fraย franskbrรธdย tilย bollerย og meget andet bagvรฆrk.
Hvad er bageenzymer?
Vi starter med at se hvad bageenzymer er for en stรธrrelse.
Kort fortalt er det et teknisk hjรฆlpemiddel til dit brรธd, og du vil hurtigt se at enzymerne faktisk gรธr en stor forskel.
Enzymer er helt naturlige, sรฅ der er ikke noget hokus pokus her.
Faktisk er der i forvejen enzymer i blandt andet hvedemel, men det man gรธr ved at anvende bageenzymerne er, at man tilsรฆtter endnu mere kraft til bageprocessen.
Ingredienslisten kan blandt andet vรฆre hvedemel, emulgator E 472e (mono og diacetylvinsyreestere), dextrose, vegetabilsk fedt (palme), melbehandlingsmiddel askorbinsyre (E 300) og enzymer.
Hvordan anvendes de?
Bageenzymer kan anvendes i alle deje til brรธd, hvor du tilsรฆtter det sammen med hvedemelet.
Derefter รฆltes eller rรธres dejen som normalt. Som blandt andet iย min opskrift pรฅ sprรธde rundstykker.
Du kan bruge 1-2 procent bageenzym i forhold til hvedemel.
Det betyder, at du til et kilo mel kan anvende op til 20 gram bageenzymer. Og til et halvt kilo mel altsรฅ omkring 10 gram enzymer.
Hvad gรธr enzymer ved brรธdet?
Bageenzymerne har en rรฆkke gode effekter pรฅ dit brรธd.
Enzymerne gรธr dit brรธd mere let og luftigt, og brรธdet fรฅr ogsรฅ en bedre krumme.
Endnu mere vigtigt er det mรฅske, at det ogsรฅ er med til at รธge holdbarheden pรฅ brรธdet.
Brรธdet holder sig simpelthen friskere i lรฆngere tid, og det er da dejligt. Udover at det giver et mere luftigt og lรฆkkert brรธd.
Er bageenzymer farlige?
Nej, det er de pรฅ ingen mรฅde. Efter bagning kan du hverken se, smage eller lugte dem i brรธdet.
De forsvinder simplethen helt nรฅr brรธdet bages. Nรฅr brรธdet kommer ud af ovnen, er enzymerne vรฆk.
Sรฅ der er ingen grund til at vรฆre nervรธs her, for enzymerne er kun virksomme mens brรธdet bages.
Holdbarhed
Bageenzymerne holder lรฆnge, og efter รฅbning af en bรธtte, skal du forvente, at enzymerne holder i op til et รฅr.
Sรฅ du skal nok nรฅ at fรฅ dem brugt inden.
De opbevares ved almindelig stuetemperatur.
Hvor kรธber man dem?
Du kan kรธbe bageenzymerne i en del supermarkeder og pรฅ nettet.
Personligt kรธber jeg dem hosย Grillbutikken.dk,ย som jeg synes leverer den bedste kvalitet pรฅ bageezymerne.
Og jeg skal lige understrege, at jeg ikke modtager betaling for salg via linket - det er blot min personlige anbefaling, da jeg ofte bliver spurgt om det. Du kan so m sagt ogsรฅ kรธbe dem andre steder pรฅ nettet.
Bageenzymer og glutenallergi
Det er vigtigt at sige, at bageenzymer indeholder gluten, da de jo er lavet af mel.
Derfor mรฅ glutenallergikere ikke anvende bageenzymerne. Desvรฆrre.
Opskrifter
Her er udvalgte opskrifter, hvor du kan anvende bageenzymerne.
Luftigt franskbrรธd opskrift bagt med mรฆlk og smรธr
Rundstykker
Hjemmebagte boller med smรธr
Fรธdselsdagsboller
Varme hveder
Verdens bedste grydebrรธd
Gulerodsboller
Pitabrรธd - hjemmebagte
Italiensk pizzadej
Burgerboller
Verdens bedste pรธlsehorn
Pรธlsebrรธd - nemme og blรธde
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat pรฅ Madens Verdens kogebรธger
- Adgang til den populรฆre favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemรฆrk: Ingen bindingsperiode
Comments
No Comments