Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Råvareguide › Bageenzymer

Bageenzymer (se hvad det er og hvordan det bruges)

Billede med bageenzymer.
Del gerne:
111
SHARES
FacebookMessenger111PinterestEmailSMS
Indhold
  • Hvad er bageenzymer?
  • Hvordan anvendes de?
  • Hvad gør enzymer ved brødet?
  • Er bageenzymer farlige?
  • Holdbarhed
  • Hvor køber man dem?
  • Bageenzymer og glutenallergi
  • Opskrifter med bageenzymer
  • Kommentarer

De senere år er bageenzymer vundet frem mange steder, og der er en del specialbutikker, der efterhånden sælger det.

Så måske har du også undret dig over hvad bageenzymer faktisk er, og hvad det kan gøre af gode ting for dit brød.

I denne artikel kigger jeg lidt nærmere på bageenzymerne, som jeg vil anbefale dig at bruge til alt fra franskbrød til boller og meget andet bagværk.

Hvad er bageenzymer?

Vi starter med at se hvad bageenzymer er for en størrelse.

Kort fortalt er det et teknisk hjælpemiddel til dit brød, og du vil hurtigt se at enzymerne faktisk gør en stor forskel.

Enzymer er helt naturlige, så der er ikke noget hokus pokus her.

Faktisk er der i forvejen enzymer i blandt andet hvedemel, men det man gør ved at anvende bageenzymerne er, at man tilsætter endnu mere kraft til bageprocessen.

Ingredienslisten kan blandt andet være hvedemel, emulgator E 472e (mono og diacetylvinsyreestere), dextrose, vegetabilsk fedt (palme), melbehandlingsmiddel askorbinsyre (E 300) og enzymer.

Hvordan anvendes de?

Bageenzymer kan anvendes i alle deje til brød, hvor du tilsætter det sammen med hvedemelet.

Derefter æltes eller røres dejen som normalt. Som blandt andet i min opskrift på sprøde rundstykker.

Du kan bruge 1-2 procent bageenzym i forhold til hvedemel.

Det betyder, at du til et kilo mel kan anvende op til 20 gram bageenzymer. Og til et halvt kilo mel altså omkring 10 gram enzymer.

Hvad gør enzymer ved brødet?

Bageenzymerne har en række gode effekter på dit brød.

Enzymerne gør dit brød mere let og luftigt, og brødet får også en bedre krumme.

Endnu mere vigtigt er det måske, at det også er med til at øge holdbarheden på brødet.

Brødet holder sig simpelthen friskere i længere tid, og det er da dejligt. Udover at det giver et mere luftigt og lækkert brød.

Er bageenzymer farlige?

Nej, det er de på ingen måde. Efter bagning kan du hverken se, smage eller lugte dem i brødet.

De forsvinder simplethen helt når brødet bages. Når brødet kommer ud af ovnen, er enzymerne væk.

Så der er ingen grund til at være nervøs her, for enzymerne er kun virksomme mens brødet bages.

Holdbarhed

Bageenzymerne holder længe, og efter åbning af en bøtte, skal du forvente, at enzymerne holder i op til et år.

Så du skal nok nå at få dem brugt inden.

De opbevares ved almindelig stuetemperatur.

Hvor køber man dem?

Du kan købe bageenzymerne i en del supermarkeder og på nettet.

Personligt køber jeg dem hos Grillbutikken.dk, som jeg synes leverer den bedste kvalitet på bageezymerne.

Og jeg skal lige understrege, at jeg ikke modtager betaling for salg via linket - det er blot min personlige anbefaling, da jeg ofte bliver spurgt om det. Du kan so m sagt også købe dem andre steder på nettet.

Bageenzymer og glutenallergi

Det er vigtigt at sige, at bageenzymer indeholder gluten, da de jo er lavet af mel.

Derfor må glutenallergikere ikke anvende bageenzymerne. Desværre.

Opskrifter med bageenzymer

Her er udvalgte opskrifter, hvor du kan anvende bageenzymerne.

  • Luftigt franskbrød med mælk og smør (nem opskrift)
  • Rundstykker (bagerens egen opskrift og metode)
  • Boller (bedste opskrift på den hjemmebagte bolle)
  • Fødselsdagsboller (nemme og bløde boller til fødselsdag)
  • Varme hveder (opskrift på store hvedeknopper til St. Bededag)
  • Grydebrød (nem opskrift på verdens bedste brød i gryde)
  • Gulerodsboller (bløde, lette og luftige boller med gulerod)
  • Pitabrød (opskrift på store og luftige pita)
  • Burgerboller (nem opskrift på hjemmebagte brød til burgere)
  • Pølsehorn (opskrift på bløde og luftige pølsehorn)
  • Pølsebrød (opskrift på nemme brød til pølser)
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af bladbede og sølvbede.
    Bladbede og sølvbede - fakta og viden
  • Billede af mirin.
    Mirin (fakta og alt du skal vide om den japanske risvin)
  • Billede med sake risvin.
    Sake (fakta og viden om den japanske risvin)
  • Billede med havkat.
    Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.