• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Forside › Aftensmad › Baconruller i fad

Baconruller i fad

billederesultat for baconruller i fad
4.7 fra 91 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
8.2k
SHARES
FacebookMessenger8.2kPinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 10. oktober 2024 - Udgivet: 26. august 2023

Baconruller i fad er en populær ret, hvor kødet lægges på en bund af grøntsager og lidt fløde, hvorefter hele retten får en time i ovnen.

Denne opskrift på baconruller i fad kan sagtens blive en ny livret hos dig, for det er altså en ret, som smager virkelig godt.

Samtidig er det en af de populære retter i fad, som jeg mange holder af.

Når først fadet er sat i ovnen, kan du nemlig rydde væk, og så er det bare at vente på, at retten er klar.

Her er baconrullerne lavet på en bund af kartofler, gulerødder og forårsløg, men du kan også bruge andre grøntsager.

Forårsløg er selvfølgelig oplagt at udskifte med porrer, og ellers kan der også anvendes knoldselleri, jordskokker og andre rodfrugter.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Se også mine opskrifter på:

  • Forloren hare med vildtsovs
  • Farsbrød
  • Græsk farsbrød

Opskrift på baconruller i fad

billederesultat for baconruller i fad
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Baconruller i fad

4.68 fra 91 stemmer
Baconruller i fad er en populær ret, hvor kødet lægges på en bund af grøntsager og lidt fløde, hvorefter hele retten får en time i ovnen.
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 1 time t
Samlet tid 1 time t 20 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 691
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 400 g hakket svin og kalv
  • 1 tsk salt
  • 1 æg
  • 1 løg - finthakket
  • 3 spsk rasp
  • 2 dl mælk
  • friskkværnet peber
  • 12 skiver bacon
Grøntsager
  • 600 g kartofler - skrællede og i skiver
  • 300 g gulerødder - i skiver
  • 2 bundt forårsløg - snittet
  • 5 dl fløde - eller madlavningsfløde
  • 1 håndfuld persille
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Du starter med at lave farsen til baconrullerne. Rør det hakkede kød med salt, hvorefter du tilsætter æg, løg (du kan også anvende en teskefuld løgpulver), rasp, lidt mælk og peber. Rør farsen lind, men ikke for tynd. Tilsæt mælken lidt efterhånden, da mængden kan afvige lidt. Stil på køl mens du gør grøntsagerne klar.
  2. Find et ildfast fad eller bradepande frem, og skær kartoflerne i skiver, hvorefter de kommes i fadet.
  3. Gulerødder skæres ligeledes i skiver og kommes ved sammen med forårsløg, der er snittet i mindre stykker.
  4. Hæld fløden ved, og vend det hele lidt rundt sammen med fint hakket persille. Krydr med salt og peber.
  5. Del en baconskive på midten og læg dem ved siden af hinanden. Kom en spiseskefuld fars på, form til en lidt aflang rulle i baconskivernes bredde og rul sammen.
  6. Stil baconrullen ovenpå grøntsagerne i fadet - som du kan se på billedet. Fortsæt med de øvrige 11 ruller.
  7. Stil fadet ind i en forvarmet ovn ved 200 grader over- og undervarme, og giv det nu en time i ovnen.

Næringsindhold

Kalorier: 691kcalKulhydrater: 44gProtein: 20gFedt: 50gMættet fedt: 31gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 12gTransfedt: 0.01gKolesterol: 188mgNatrium: 1692mgKalium: 1175mgKostfibre: 6gSukker: 13gVitamin A: 14715IUVitamin C: 41mgCalcium: 213mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Lad gerne de færdigstegte baconruller køle af i fem minutter inden servering, da retten er meget varm.

Kan serveres som den er, eller med en lækker spidskålssalat til.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Eva Neupart Blomberg

    august 21, 2025 at 2:52 pm

    Kan man lave retten klar dagen før, så den bare skal sættes i ovnen dagen efter ?

    Svar
  2. Marianne Vilhelmsen

    oktober 16, 2024 at 7:37 pm

    Super nem og smagfuld ret. Fik👍 fra manden her til aften. Er sat i kartoteket😋🤗

    Svar
  3. Kirsten Christensen

    oktober 14, 2024 at 1:21 am

    Smager rigtig godt

    Svar
  4. Lisa Lynge

    august 01, 2024 at 12:21 am

    Kan man lave den i airfryer, og hvor længe tror du det skal have.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      august 01, 2024 at 7:45 am

      Hej Lisa
      Det kan du sagtens. Lidt kortere tid og lidt lavere temperatur end i ovnen, og det skal nok blive godt.
      Skriv gerne lige hvad du gjorde så andre kan lære af dig 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  5. Søderquist

    oktober 29, 2023 at 9:30 pm

    Jeg har fulgt opskriften trin for trin, men fløden skilte og sovsen blev i stedet for en tynd suppe.

    Svar
  6. Helle Hommelgaard

    april 11, 2023 at 7:23 pm

    Nu har jeg lavet retten 2 gange. Der smager virkelig godt, men sovsen bliver noget tyndt sjask. Jeg har brugt madlavningsfløde på 15 procent. Hvad gør jeg forkert?

    Svar
  7. Sanne Hermansen

    september 14, 2022 at 2:50 pm

    Skal lave denne ret til fødselsdagsgæster i morgen. Synes ½ l fløde lyder af meget. Cremer fløden sig fint omkring kartofler og grøntsager .

    Svar
  8. Maria thomsen

    maj 22, 2022 at 5:38 pm

    Jeg elsker den her ret Holger 🙌

    Idag har vi valgt at blande kalv og gris, med en pakke oksefars, spinat, persille, paprika, merian, oregano og en pose revet Mozarella. Er meget spændt på resultatet 🙌

    Svar
  9. Hans Strand

    april 03, 2020 at 6:48 pm

    Husk at skære katoflene i tønde skiver ellers Tarm det 2 timer at lave

    Svar
  10. Camilla Strauss Nielsen

    december 05, 2018 at 2:47 am

    Hej.
    Lækker side. Denne ret lyder lækker og må jeg prøve og lave , men vil lige høre er det 38% piskefløde eller madlavnings fløde ? (Og hvilke fløde bruger du i alle din opskrifter madlavnings eller alm piskefløde)
    Og væde/fløden den skiller ikke når bacon fedte smelter ned i eller ? 🙂
    Tak mvh Camilla 🙂
    P.s øv kan ikke finde din side som app. 🙁

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af asiatisk nakkefilet.
    Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)
  • Billede af cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller.
    Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller
  • Billede af millionsalsiccia.
    Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)
  • Billede af Axelborg kylling.
    Axelborg kylling i tomatflødesauce med ærter

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine, uge 36, 2025

Ugens vine, uge 36, 2025: Fra Rioja Reserva til hvid og rosé fra Røsnæs

Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.

Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)

Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.

Frisk kartoffelsalat med spinat

Madplan uge 36

Ugens madplan uge 36 med velsmagende aftensmad til alle ugedage

Billede af asiatisk nakkefilet.

Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)

Billede af cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller.

Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller

Forsiden lige nu

billede med kylling cacciatore italiensk jægergryde
Kylling cacciatore (nem og lækker italiensk jægergryde)→ Se opskriften
Billede resultat for tilbehør til aftensmad
12 opskrifter på tilbehør til aftensmad→ Se opskriften
billede med fødselsdagsboller
Fødselsdagsboller (nemme og bløde boller til fødselsdag)→ Se opskriften
billede med marmorkage
Nem marmorkage - skøn skærekage i form→ Se opskriften
fryse avocado
Kan man fryse avocado? Se den hurtige guide!→ Se opskriften
Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.
Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)→ Se opskriften
provencalsk pastaret
Provencalsk pastaret uden kød→ Se opskriften
billederesultat for blomkålstærte
Blomkålstærte (opskrift på tærte med blomkål, spinat og bacon)→ Se opskriften
vegetarisk wok med grøntsager og kokosmælk
Vegetarisk wok - nem grøntsagswok med kokosmælk→ Se opskriften
billederesultat for mini grovflutes
Mini grovflutes - opskrift på nemme kuvertbrød→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required