Baconruller i fad er en populær ret, hvor kødet lægges på en bund af grøntsager og lidt fløde, hvorefter hele retten får en time i ovnen.
Denne opskrift på baconruller i fad kan sagtens blive en ny livret hos dig, for det er altså en ret, som smager virkelig godt.
Samtidig er det en af de populære retter i fad, som jeg mange holder af.
Når først fadet er sat i ovnen, kan du nemlig rydde væk, og så er det bare at vente på, at retten er klar.
Her er baconrullerne lavet på en bund af kartofler, gulerødder og forårsløg, men du kan også bruge andre grøntsager.
Forårsløg er selvfølgelig oplagt at udskifte med porrer, og ellers kan der også anvendes knoldselleri, jordskokker og andre rodfrugter.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Se også mine opskrifter på:
Opskrift på baconruller i fad
Baconruller i fad
Ingredienser
- 400 g hakket svin og kalv
- 1 tsk salt
- 1 æg
- 1 løg - finthakket
- 3 spsk rasp
- 2 dl mælk
- friskkværnet peber
- 12 skiver bacon
- 600 g kartofler - skrællede og i skiver
- 300 g gulerødder - i skiver
- 2 bundt forårsløg - snittet
- 5 dl fløde - eller madlavningsfløde
- 1 håndfuld persille
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Du starter med at lave farsen til baconrullerne. Rør det hakkede kød med salt, hvorefter du tilsætter æg, løg (du kan også anvende en teskefuld løgpulver), rasp, lidt mælk og peber. Rør farsen lind, men ikke for tynd. Tilsæt mælken lidt efterhånden, da mængden kan afvige lidt. Stil på køl mens du gør grøntsagerne klar.
- Find et ildfast fad eller bradepande frem, og skær kartoflerne i skiver, hvorefter de kommes i fadet.
- Gulerødder skæres ligeledes i skiver og kommes ved sammen med forårsløg, der er snittet i mindre stykker.
- Hæld fløden ved, og vend det hele lidt rundt sammen med fint hakket persille. Krydr med salt og peber.
- Del en baconskive på midten og læg dem ved siden af hinanden. Kom en spiseskefuld fars på, form til en lidt aflang rulle i baconskivernes bredde og rul sammen.
- Stil baconrullen ovenpå grøntsagerne i fadet - som du kan se på billedet. Fortsæt med de øvrige 11 ruller.
- Stil fadet ind i en forvarmet ovn ved 200 grader over- og undervarme, og giv det nu en time i ovnen.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
Lad gerne de færdigstegte baconruller køle af i fem minutter inden servering, da retten er meget varm.
Kan serveres som den er, eller med en lækker spidskålssalat til.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Eva Neupart Blomberg skriver
Kan man lave retten klar dagen før, så den bare skal sættes i ovnen dagen efter ?
Marianne Vilhelmsen skriver
Super nem og smagfuld ret. Fik👍 fra manden her til aften. Er sat i kartoteket😋🤗
Kirsten Christensen skriver
Smager rigtig godt
Lisa Lynge skriver
Kan man lave den i airfryer, og hvor længe tror du det skal have.
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Lisa
Det kan du sagtens. Lidt kortere tid og lidt lavere temperatur end i ovnen, og det skal nok blive godt.
Skriv gerne lige hvad du gjorde så andre kan lære af dig 🙂
Alt det bedste
Holger
Søderquist skriver
Jeg har fulgt opskriften trin for trin, men fløden skilte og sovsen blev i stedet for en tynd suppe.