• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Du er her: Forside › Vegetar › Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)

Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)

Billede med auberginefad.
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
FacebookMessengerPinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 25. august 2025 - Udgivet: 25. august 2025
Oversigt over indhold
  • Få min opskrift på auberginefad, der nemt laves med lag af aubergine, squash og tomatsauce. God som kødfri ret eller som sundt tilbehør.
  • Opskrift på auberginefad
  • Auberginefad
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Billeder
  • Servering
  • Kommentarer

Få min opskrift på auberginefad, der nemt laves med lag af aubergine, squash og tomatsauce. God som kødfri ret eller som sundt tilbehør.

Auberginefad er et lækkert fad uden kød, og derfor kan du både servere den som en kødfri ret sammen med pasta, eller som lækkert tilbehør til kylling, fisk og meget andet godt.

Her bygger du lag op af henholdsvis aubergine, squash og en skøn tomatsauce med peberfrugt, altså lidt som du kender den fra den populære italienske lasagne. Men uden pastaplader.

Både aubergine og squash skæres ud i ca. 1 centimeter tykke skiver, som du derefter bager af i ovnen. Til sidst lægges de i lag i et fad sammen med tomatsaucen, og det smager altså virkelig godt. God fornøjelse.

Se flere opskrifter:

  • Aubergine fatteh - favorit vegetarret
  • Ratatouille med aubergine
  • Kylling med squash, aubergine og tomater

Opskrift på auberginefad

Billede med auberginefad.
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Auberginefad

5 fra 1 stemme
Få min opskrift på auberginefad, der nemt laves med lag af aubergine, squash og tomatsauce. God som kødfri ret eller som sundt tilbehør.
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 1 time t
Antal: 4 personer
Ret: Vegetar
Køkken: Italiensk
Kalorier: 178
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 1 aubergine - i 1 cm. tykke skiver
  • 1 squash - i 1 cm. tykke skiver
  • olivenolie
  • salt
  • oregano - tørret
  • 1 løg - hakket
  • 4 fed hvidløg - i tynde skiver eller hakket
  • 1 rød peberfrugt - i små tern
  • 2 spsk tomatpure - koncentreret
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 1 tsk oregano - tørret
  • 1 citron
  • 2 tsk sukker
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Tænd din ovn på 200 grader varmluft, og find et ildfast på ca. 20 gange 20 centimeter frem.
  2. Skær aubergine og squash i ca. 1 centimeter tykke skiver, og læg skiver på bageplade med bagepapir. Du skal bruge hvad der svarer til en fyldt bageplade med skiver af aubergine og squash, og ikke mere end det. Er der noget i overskud kan du bruge det dagen efter i andre retter.
  3. Pensl skiverne med olivenolie, og krydr med salt og oregano. Bages midt i ovnen i ca. 20 minutter.
  4. Imens laves tomatsaucen, hvor løg og hvidløg steges i lidt olivenolie i en gryde eller sauterpande. Løget må ikke tage farve.
  5. Kom peberfrugt ved og lad det stege et par minutter mere, inden du kommer koncentreret tomatpure (fra dåse eller tube) ved sammen med hakkede tomater og oregano.
  6. Lad det simre 10 minutter, og smag til med friskpresset citronsaft, lidt sukker, salt og friskkværnet peber.
  7. Byg så dit auberginefad op. Læg et lag tomatsauce i bunden af fadet, derpå et lag af aubergine og squash, så tomatsauce, endnu et lag aubergine og squash, inden du slutter af med et lag tomatsauce øverst.
  8. Bages nu 20 minutter midt i ovnen ved 200 grader varmluft.

Næringsindhold

Kalorier: 178kcalKulhydrater: 28gProtein: 5gFedt: 8gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 5gNatrium: 1469mgKalium: 977mgKostfibre: 8gSukker: 16gVitamin A: 1361IUVitamin C: 87mgCalcium: 121mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Billeder

Her er et par billeder fra min tilberedning af auberginefad:

fad med aubergine og squash
det færdige auberginefad

Servering

Du kan med fordel lade det færdige auberginefad køle lidt af inden servering, da indholdet er meget varmt.

Som sagt kan du nyde retten som en kødfri og vegetarisk ret, måske serveret med pasta og et stykke italiensk focacciabrød til. Eller brug den som tilbehør til kylling og mange andre slags kød. Velbekomme.

Læs mere om aubergine her, mens der er mere viden om squash i dette link.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen

    august 25, 2025 at 10:57 am

    Tak fordi du bruger opskriften på auberginefad. Kom gerne med din mening om den her.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af sød kartoffelgryde.
    Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler
  • billede med bønne burrito
    Bønne burrito
  • Bagt selleri med perlespelt
    Bagt selleri med perlespelt
  • billede med yemista
    Yemista - nem og græsk opskrift på fyldte grøntsager

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine, uge 35, 2025

Ugens vine, uge 35, 2025: Frankrig dominerer med 9 topkøb

Billede af millionsalsiccia.

Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)

Ugens madplan uge 35

Ugens madplan uge 35 - her er lækker aftensmad til hele ugen

Billede af squashsalat af rå squash.

Squashsalat (skøn salat med rå squash, tomat og æble)

Billede af Axelborg kylling.

Axelborg kylling i tomatflødesauce med ærter

Billede af squashfritter.

Squashfritter - sprøde og lækre fritter af squash

Forsiden lige nu

Billede af millionsalsiccia.
Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)→ Se opskriften
indisk karryret med kylling
Indisk karryret med kylling, kikærter og spinat→ Se opskriften
billede med chokoladekage
Alletiders mumse chokoladekage (nem opskrift)→ Se opskriften
Billede til mukimame med bulgur.
Mukimame med bulgur, bønner og vinaigrette→ Se opskriften
billede med blomkålspure
Blomkålspure: Cremet og lækker pure med blomkål→ Se opskriften
Karolines søndagsgryde
Karolines søndagsgryde (en nem og klassisk gryderet)→ Se opskriften
billederesultat for bærkage
Bærkage med chokolade og lækker flødecreme→ Se opskriften
billederesultat for koldhævede speltboller
Koldhævede speltboller - hæves i køleskab natten over→ Se opskriften
Billede med æblemos.
Æblemos med vanilje og flødeskum (i små dessertglas)→ Se opskriften
chiagrød med mandelmælk
Chiagrød - opskrift på sund grød med chia og mandelmælk→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required