Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Vegetar › Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)

Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)

Billede med auberginefad.
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
8
SHARES
FacebookMessenger8PinterestEmailSMS
Indhold
  • Få min opskrift på auberginefad, der nemt laves med lag af aubergine, squash og tomatsauce. God som kødfri ret eller som sundt tilbehør.
  • Opskrift på auberginefad
  • Auberginefad
  • Billeder
  • Servering
  • Kommentarer

Få min opskrift på auberginefad, der nemt laves med lag af aubergine, squash og tomatsauce. God som kødfri ret eller som sundt tilbehør.

Auberginefad er et lækkert fad uden kød, og derfor kan du både servere den som en kødfri ret sammen med pasta, eller som lækkert tilbehør til kylling, fisk og meget andet godt.

Her bygger du lag op af henholdsvis aubergine, squash og en skøn tomatsauce med peberfrugt, altså lidt som du kender den fra den populære italienske lasagne. Men uden pastaplader.

Både aubergine og squash skæres ud i ca. 1 centimeter tykke skiver, som du derefter bager af i ovnen. Til sidst lægges de i lag i et fad sammen med tomatsaucen, og det smager altså virkelig godt. God fornøjelse.

Se flere opskrifter:

  • Aubergine fatteh - favorit vegetarret
  • Ratatouille med aubergine
  • Kylling med squash, aubergine og tomater

Opskrift på auberginefad

Auberginefad

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 30 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 1 time t
Få min opskrift på auberginefad, der nemt laves med lag af aubergine, squash og tomatsauce. God som kødfri ret eller som sundt tilbehør.
Antal: 4 personer
Ret: Vegetar
Køkken: Italiensk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 aubergine i 1 cm. tykke skiver
  • 1 squash i 1 cm. tykke skiver
  • olivenolie
  • salt
  • oregano tørret
  • 1 løg hakket
  • 4 fed hvidløg i tynde skiver eller hakket
  • 1 rød peberfrugt i små tern
  • 2 spsk tomatpure koncentreret
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 1 tsk oregano tørret
  • 1 citron
  • 2 tsk sukker
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Tænd din ovn på 200 grader varmluft, og find et ildfast på ca. 20 gange 20 centimeter frem.
  2. Skær aubergine og squash i ca. 1 centimeter tykke skiver, og læg skiver på bageplade med bagepapir. Du skal bruge hvad der svarer til en fyldt bageplade med skiver af aubergine og squash, og ikke mere end det. Er der noget i overskud kan du bruge det dagen efter i andre retter.
  3. Pensl skiverne med olivenolie, og krydr med salt og oregano. Bages midt i ovnen i ca. 20 minutter.
  4. Imens laves tomatsaucen, hvor løg og hvidløg steges i lidt olivenolie i en gryde eller sauterpande. Løget må ikke tage farve.
  5. Kom peberfrugt ved og lad det stege et par minutter mere, inden du kommer koncentreret tomatpure (fra dåse eller tube) ved sammen med hakkede tomater og oregano.
  6. Lad det simre 10 minutter, og smag til med friskpresset citronsaft, lidt sukker, salt og friskkværnet peber.
  7. Byg så dit auberginefad op. Læg et lag tomatsauce i bunden af fadet, derpå et lag af aubergine og squash, så tomatsauce, endnu et lag aubergine og squash, inden du slutter af med et lag tomatsauce øverst.
  8. Bages nu 20 minutter midt i ovnen ved 200 grader varmluft.

Næringsindhold

Kalorier178kcalKulhydrater28gProtein5gFedt8gMættet fedt1gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt5gNatrium1469mgKalium977mgKostfibre8gSukker16gVitamin A1361IUVitamin C87mgCalcium121mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Billeder

Her er et par billeder fra min tilberedning af auberginefad:

fad med aubergine og squash
det færdige auberginefad

Servering

Du kan med fordel lade det færdige auberginefad køle lidt af inden servering, da indholdet er meget varmt.

Som sagt kan du nyde retten som en kødfri og vegetarisk ret, måske serveret med pasta og et stykke italiensk focacciabrød til. Eller brug den som tilbehør til kylling og mange andre slags kød. Velbekomme.

Læs mere om aubergine her, mens der er mere viden om squash i dette link.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    august 25, 2025 at 10:57 am

    Tak fordi du bruger opskriften på auberginefad. Kom gerne med din mening om den her.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af vegetarbøf.
    Vegetarbøf (med ristede gulerødder og stegt grønkål)
  • Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.
    Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)
  • Billede af sød kartoffelgryde.
    Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler
  • billede med bønne burrito
    Bønne burrito

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required