Oversigt over indhold
Få min opskrift på auberginefad, der nemt laves med lag af aubergine, squash og tomatsauce. God som kødfri ret eller som sundt tilbehør.
Auberginefad er et lækkert fad uden kød, og derfor kan du både servere den som en kødfri ret sammen med pasta, eller som lækkert tilbehør til kylling, fisk og meget andet godt.
Her bygger du lag op af henholdsvis aubergine, squash og en skøn tomatsauce med peberfrugt, altså lidt som du kender den fra den populære italienske lasagne. Men uden pastaplader.
Både aubergine og squash skæres ud i ca. 1 centimeter tykke skiver, som du derefter bager af i ovnen. Til sidst lægges de i lag i et fad sammen med tomatsaucen, og det smager altså virkelig godt. God fornøjelse.
Se flere opskrifter:
- Aubergine fatteh - favorit vegetarret
- Ratatouille med aubergine
- Kylling med squash, aubergine og tomater
Opskrift på auberginefad

Auberginefad
Ingredienser
- 1 aubergine - i 1 cm. tykke skiver
- 1 squash - i 1 cm. tykke skiver
- olivenolie
- salt
- oregano - tørret
- 1 løg - hakket
- 4 fed hvidløg - i tynde skiver eller hakket
- 1 rød peberfrugt - i små tern
- 2 spsk tomatpure - koncentreret
- 2 dåser hakkede tomater
- 1 tsk oregano - tørret
- 1 citron
- 2 tsk sukker
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Tænd din ovn på 200 grader varmluft, og find et ildfast på ca. 20 gange 20 centimeter frem.
- Skær aubergine og squash i ca. 1 centimeter tykke skiver, og læg skiver på bageplade med bagepapir. Du skal bruge hvad der svarer til en fyldt bageplade med skiver af aubergine og squash, og ikke mere end det. Er der noget i overskud kan du bruge det dagen efter i andre retter.
- Pensl skiverne med olivenolie, og krydr med salt og oregano. Bages midt i ovnen i ca. 20 minutter.
- Imens laves tomatsaucen, hvor løg og hvidløg steges i lidt olivenolie i en gryde eller sauterpande. Løget må ikke tage farve.
- Kom peberfrugt ved og lad det stege et par minutter mere, inden du kommer koncentreret tomatpure (fra dåse eller tube) ved sammen med hakkede tomater og oregano.
- Lad det simre 10 minutter, og smag til med friskpresset citronsaft, lidt sukker, salt og friskkværnet peber.
- Byg så dit auberginefad op. Læg et lag tomatsauce i bunden af fadet, derpå et lag af aubergine og squash, så tomatsauce, endnu et lag aubergine og squash, inden du slutter af med et lag tomatsauce øverst.
- Bages nu 20 minutter midt i ovnen ved 200 grader varmluft.
Næringsindhold
Få tilsendt opskriften på mail
Billeder
Her er et par billeder fra min tilberedning af auberginefad:
Servering
Du kan med fordel lade det færdige auberginefad køle lidt af inden servering, da indholdet er meget varmt.
Som sagt kan du nyde retten som en kødfri og vegetarisk ret, måske serveret med pasta og et stykke italiensk focacciabrød til. Eller brug den som tilbehør til kylling og mange andre slags kød. Velbekomme.
Læs mere om aubergine her, mens der er mere viden om squash i dette link.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften på auberginefad. Kom gerne med din mening om den her.