Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Aspargeskartofler stegt i ovn med olivenolie

Aspargeskartofler stegt i ovn med olivenolie

Aspargeskartofler er for mig noget af det allerbedste. Og kartoflerne bliver perfekte, når de bages i ovnen med olivenolie og groft salt. Og intet andet! Foto: Guffeliguf.dk.
Vær venlig at stemme :-)
Gå til opskrift
Del gerne:
157
SHARES
FacebookMessenger157PinterestEmailSMS

Aspargeskartofler er for mig noget af det allerbedste. Og kartoflerne bliver perfekte, når de bages i ovnen med olivenolie og groft salt. Og intet andet!

Aspargeskartofler er så fine og rene i smagen, at det er synd at overdænge dem med en masse anden smag.

Derfor laver jeg dem med olivenolie og groft salt. Og INTET andet!

Kartoflerne er perfekte til stegt kød, herunder en god bøf eller langtidsstegt oksefilet.

Hvorfor hedder det aspargeskartofler? Ja, det har jeg faktisk ikke kunnet finde et svar på, så hvis du ved det, må du gerne komme med svaret i kommentarfeltet under artiklen.

Og ellers er en aspargeskartoffel meget gullig i kødet, og den har nærmest en fin smag af nødder. Meget delikat.

Og du spiser dem altid med skrællen på  - også i denne opskrift.

Opskrift på aspargeskartofler i ovn

Aspargeskartofler stegt i ovn med olivenolie

Holger Rørby Madsen
Vær venlig at stemme 🙂
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Kartofler i vand: 20 minutter min
Samlet tid: 55 minutter min
Aspargeskartofler er for mig noget af det allerbedste. Og kartoflerne bliver perfekte, når de bages i ovnen med olivenolie og groft salt. Og intet andet!
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 750 g aspargeskartofler
  • ½ dl olivenolie
  • 2 tsk salt

Fremgangsmåde

  1. Vask kartoflerne grundigt med koldt vand, og fjern eventuelle rester af jord.
  2. Som udgangspunkt bager vi aspargeskartoflerne hele, men nogle af dem kan være så store, at de skal deles i to eller tre stykker, så der ikke bliver alt for stor forskel på tilberedningstiden i ovnen.
  3. Læg den i et ildfast fad, og hæld olivenolien over. Dernæst groft salt, og vend nu kartoflerne godt rundt med hænderne, så du for fordelt olie og salt på alle kartofler.
  4. Lad dem stå og trække 15-20 minutter.
  5. Tænd ovnen på 200 grader varmluft, og bag nu kartoflerne i cirka 30 minutter midt i ovnen.
  6. Mærk i dem med en kødnål om de er møre.
  7. Tag kartoflerne ud af ovnen, og lad dem hvile fem minutter inder servering.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips til servering samt opskrifter

Aspargeskartoflerne er det perfekte tilbehør mange retter med kød, og du kan blandt andet servere til bøffer og oksestege, men også grillet kylling.

Er du vegetar, kan du servere dem med vegetardeller eller denne gode skål salat samt et nybagt brød.

Vegetarfrikadeller med couscous og kikærter
Vegetarfrikadeller kan laves på mange måder, men den bedste konsistens fås med en fars af couscous og kikærter blendet med grøntsager.
Se opskriften her
Vegetardeller
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af salat med brændt blomkål og rucola.
    Salat med brændt blomkål, rucola og pinjekerner
  • Billede af tomatrisotto.
    Tomatrisotto (klassisk risotto med masser af tomat)
  • Billede af havreris.
    Kogetid på havreris (sådan koger du havreris perfekt)
  • Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.
    Frisk kartoffelsalat med spinat

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer, der støtter op om vores store madunivers.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required