Aspargeskartofler er for mig noget af det allerbedste. Og kartoflerne bliver perfekte, når de bages i ovnen med olivenolie og groft salt. Og intet andet!
Aspargeskartofler er så fine og rene i smagen, at det er synd at overdænge dem med en masse anden smag.
Derfor laver jeg dem med olivenolie og groft salt. Og INTET andet!
Kartoflerne er perfekte til stegt kød, herunder en god bøf eller langtidsstegt oksefilet.
Hvorfor hedder det aspargeskartofler? Ja, det har jeg faktisk ikke kunnet finde et svar på, så hvis du ved det, må du gerne komme med svaret i kommentarfeltet under artiklen.
Og ellers er en aspargeskartoffel meget gullig i kødet, og den har nærmest en fin smag af nødder. Meget delikat.
Og du spiser dem altid med skrællen på - også i denne opskrift.
Opskrift på aspargeskartofler i ovn
Aspargeskartofler stegt i ovn med olivenolie
Ingredienser
- 750 gram aspargeskartofler
- ½ dl olivenolie
- 2 tsk groft salt
Sådan gør du
- Vask kartoflerne grundigt med koldt vand, og fjern eventuelle rester af jord.
- Som udgangspunkt bager vi aspargeskartoflerne hele, men nogle af dem kan være så store, at de skal deles i to eller tre stykker, så der ikke bliver alt for stor forskel på tilberedningstiden i ovnen.
- Læg den i et ildfast fad, og hæld olivenolien over. Dernæst groft salt, og vend nu kartoflerne godt rundt med hænderne, så du for fordelt olie og salt på alle kartofler.
- Lad dem stå og trække 15-20 minutter.
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft, og bag nu kartoflerne i cirka 30 minutter midt i ovnen.
- Mærk i dem med en kødnål om de er møre.
- Tag kartoflerne ud af ovnen, og lad dem hvile fem minutter inder servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Tips til servering samt opskrifter
Aspargeskartoflerne er det perfekte tilbehør mange retter med kød, og du kan blandt andet servere til bøffer og oksestege, men også grillet kylling.
Er du vegetar, kan du servere dem med vegetardeller eller denne gode skål salat samt et nybagt brød.
Del dine ideer og tanker med os andre her: