Indhold
Dampet aspargesbroccoli
Fremgangsmåde
- Kom 1 dl vand i en passende gryde og kog det op sammen med salt.
- Når vandet bulderkoger kommes 200 g aspargesbroccoli forsigtigt i.
- Læg låg på og skru lidt ned for varmen. Lad aspargesbroccolien dampe i ca. 1 minut, så den stadig har lidt bid. Damp den lidt længere, hvis du ønsker den mere tilberedt.
- Hæld straks vandet fra og lad de dampede aspargesbroccoli dryppe af. Serveres straks.
Hvad er aspargesbroccoli?
Måske er du stødt på den specielle aspargesbroccoli i supermarkedet, og tænkt hvad katten det er for en grøntsag?
Den kaldes også for bimi eller broccolini, som du ofte vil finde den som i grøntsafdelingen.
Trods navnet så er den ikke en krydsning mellem asparges og broccoli, men aspargesbroccoli leder i stedet hen på smagen.
For den smager nemlig meget som en mellemting mellem netop asparges og broccoli.
Men faktisk er bimi udviklet som en krydsning mellem pak choy og broccoli.
Tilberedning
Det gode ved bimi er, at den kan spises på alle måder.
Den kan steges på panden eller i ovnen, koges eller spises rå i salater. Eller i madpakken.
I salatskålen skæres den ud i mundrette stykker, og vendes med eksempelvis pære, tørrede tranebær og ristede pinjekerner. Eller hvad du synes. Dressing er blot lidt olivenolie og citronsaft.
Du kan også dampe aspargesbroccolien i 1 minut, eller koge den i letsaltet vand. Her skal den også have 1 minuts tid. Pas på med ikke at koge eller dampe den for længe, medmindre du ønsker den mere tilberedt.
I ovn
Hvis du vil lave bimi eller broccolini i ovn, vendes den først med olivenolie og en smule salt, hvorefter den steges i cirka 8 minutter ved 200 grader almindelig luft.
Tag dem ud af ovnen, og vend straks de bagte aspargesbroccoli med friskpresset citronsaft. Det er altså lækkert.
Du kan snitte dem ud i mindre stykker og stege dem et minut i en varm wok, så alle muligheder for sprøde og lækre aspargesbroccolier er der.
Husk blot ikke at overtilberede bimi eller aspargesbroccoli, for så bliver de triste og kedelige. Både i smag, farve og konsistens.
Bimi indeholder i øvrigt 35 kalorier pr. 100 gram.
Opskrifter med bimi
Her får du udvalgte opskrifter med aspargesbroccoli, bimi og broccolini. Så kan du jo kalde den, hvad du synes.
FAQ
Broccolini (som også kaldes for aspargesbroccoli og bimi) er en krydsning mellem broccoli og pak choy, der er en asiatisk kåltype. Du kan spise det hele på planten, så du skal altså ikke skære noget fra.
Du kan sagtens spise broccolini og bimi rå. Og hvis du tilbereder dem, skal de kun have meget kort tid for at bevare sprødheden.
Ja, på trods af de lidt forskellige navne, så er det samme grøntsag.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode




Holger Rørby Madsen skriver
Tak fordi du bruger opskriften på aspargesbroccoli. Kom gerne med din mening om den her.