Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Råvareguide › Aspargesbroccoli

Aspargesbroccoli, bimi og broccolini (fakta og opskrifter)

Billede med aspargesbroccoli bimi broccolini.
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del og send:
67
DELINGER
Facebook67PinterestSMSEmailMessenger
Indhold
  • Dampet aspargesbroccoli
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Hvad er aspargesbroccoli?
  • Tilberedning
  • I ovn
  • Opskrifter med bimi
  • FAQ
  • Kommentarer

Dampet aspargesbroccoli

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 2 minutter min
Tilb. tid: 3 minutter min
Samlet tid: 5 minutter min
Aspargesbroccoli, der også er kendt som bimi og broccolini, er en finurlig krydsning, og her får du lækre fakta og lækre opskrifter med den.
Antal: 4
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 dl vand
  • 1 tsk salt
  • 200 g aspargesbroccoli

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Kom 1 dl vand i en passende gryde og kog det op sammen med salt.
  2. Når vandet bulderkoger kommes 200 g aspargesbroccoli forsigtigt i.
  3. Læg låg på og skru lidt ned for varmen. Lad aspargesbroccolien dampe i ca. 1 minut, så den stadig har lidt bid. Damp den lidt længere, hvis du ønsker den mere tilberedt.
  4. Hæld straks vandet fra og lad de dampede aspargesbroccoli dryppe af. Serveres straks.

Næringsindhold

Kalorier21kcalKulhydrater4gProtein2gNatrium597mgKalium0.1mgKostfibre1gSukker1gVitamin A882IUVitamin C46mgCalcium36mgJern0.4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Hvad er aspargesbroccoli?

Måske er du stødt på den specielle aspargesbroccoli i supermarkedet, og tænkt hvad katten det er for en grøntsag?

Den kaldes også for bimi eller broccolini, som du ofte vil finde den som i grøntsafdelingen.

Trods navnet så er den ikke en krydsning mellem asparges og broccoli, men aspargesbroccoli leder i stedet hen på smagen.

For den smager nemlig meget som en mellemting mellem netop asparges og broccoli.

Men faktisk er bimi udviklet som en krydsning mellem pak choy og broccoli.

Tilberedning

Det gode ved bimi er, at den kan spises på alle måder.

Den kan steges på panden eller i ovnen, koges eller spises rå i salater. Eller i madpakken.

I salatskålen skæres den ud i mundrette stykker, og vendes med eksempelvis pære, tørrede tranebær og ristede pinjekerner. Eller hvad du synes. Dressing er blot lidt olivenolie og citronsaft.

Du kan også dampe aspargesbroccolien i 1 minut, eller koge den i letsaltet vand. Her skal den også have 1 minuts tid. Pas på med ikke at koge eller dampe den for længe, medmindre du ønsker den mere tilberedt.

I ovn

Hvis du vil lave bimi eller broccolini i ovn, vendes den først med olivenolie og en smule salt, hvorefter den steges i cirka 8 minutter ved 200 grader almindelig luft.

Tag dem ud af ovnen, og vend straks de bagte aspargesbroccoli med friskpresset citronsaft. Det er altså lækkert.

Du kan snitte dem ud i mindre stykker og stege dem et minut i en varm wok, så alle muligheder for sprøde og lækre aspargesbroccolier er der.

Husk blot ikke at overtilberede bimi eller aspargesbroccoli, for så bliver de triste og kedelige. Både i smag, farve og konsistens.

Bimi indeholder i øvrigt 35 kalorier pr. 100 gram.

Opskrifter med bimi

Her får du udvalgte opskrifter med aspargesbroccoli, bimi og broccolini. Så kan du jo kalde den, hvad du synes.

  • Bimi med vindruer
  • Wokret med kalvekød, broccolini og ris

FAQ

Hvad er broccolini?

Broccolini (som også kaldes for aspargesbroccoli og bimi) er en krydsning mellem broccoli og pak choy, der er en asiatisk kåltype. Du kan spise det hele på planten, så du skal altså ikke skære noget fra.

Kan man spise broccolini og bimi rå?

Du kan sagtens spise broccolini og bimi rå. Og hvis du tilbereder dem, skal de kun have meget kort tid for at bevare sprødheden.

Er aspargesbroccoli, broccolini og bimi det samme?

Ja, på trods af de lidt forskellige navne, så er det samme grøntsag.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    december 09, 2025 at 4:49 pm

    Tak fordi du bruger opskriften på aspargesbroccoli. Kom gerne med din mening om den her.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af bladbede og sølvbede.
    Bladbede og sølvbede (fakta og viden)
  • Billede af mirin.
    Mirin (fakta og alt du skal vide om den japanske risvin)
  • Billede med sake risvin.
    Sake (fakta og viden om den japanske risvin)
  • Billede med havkat.
    Havkat (fakta og anvendelse af koteletfisk)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required