• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Stegetid på and og andesteg (vægt og tid i ovn)

Stegetid på and og andesteg (vægt og tid i ovn)

billederesultat for stegetid på and og andesteg
Den præcise stegetid på and afhænger selvfølgelig af andens størrelse. Men med denne oversigt finder du nemt den konkrete stegetid. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  23. december 2023 - Udgivet:  6. november 2021

Del gerne:
939
SHARES
FacebookMessenger939PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her finder du den perfekte stegetid på and. En oversigt over hvor længe anden skal steges, ud fra hvor stor din and og andesteg er.
  2. Opskrift på andesteg
  3. Stegetid på and og andesteg (vægt og tid i ovn)
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Video
  8. Tips
Gå til opskrift

Her finder du den perfekte stegetid på and. En oversigt over hvor længe anden skal steges, ud fra hvor stor din and og andesteg er.

Hvad er den rigtige stegetid på and?

Det spørgsmål er jo meget godt at kende svaret på, inden du smider en and i ovnen.

Info om stegetiden

Stegetiden afhænger selvfølgelig af størrelsen på anden, og derfor følger her en god tommelfingerregel om stegning af and.

Stegetiden er den samme, hvad enten det er i ovn eller grill - når blot du holder den samme stegetemperatur. I grillen er det ved indirekte varme.

Og det bedste resultat får du når du steger anden ved 160 grader varmluft, hvilket disse stegetider er beregnet på.

Stegetider på en and

En and på 2 kilo skal steges i cirka 2 timer

En and på 2,5 kilo skal steges i cirka 2,5 timer

En and på 3 kilo skal steges i cirka 3 timer

En and på 3,5 kilo skal steges i cirka 3,5 timer

En and på 4 kilo skal steges i 4 timer

Stegetiden på and er nemlig cirka 30 minutter pr. halve kilo.

Har du to ænder i ovnen på samme tid, skal du regne med nogenlunde samme stegetid som med én and. Måske skal ænderne have 10-15 minutter længere afhæningig af hvordan din ovn varmer. Men generelt er stegetiden på en and eller to ænder den samme.

Fyld i anden

Og så skal du fylde anden med svesker og æblebåde, så du får det mest saftige andekød.

Skær gumpen af anden, og luk hullet med en kødnål.

Jeg plejer blot at salte anden med et par spiseskefulde salt og intet andet. Så det er ikke nødvendigt at krydre med andet.

Sprødt skind

Hvis du ønsker mere sprødt andeskind, kan du med fordel giv den en tur under grillen i ovnen til sidst.

Men pas på skindet ikke bliver sort, for det kan gå hurtigt!

Ekstra tip: Prik huller i skindet på anden hele vejen rundt. Især i skindet på bryst og lår. Brug en tandstikker eller kødnål. Det giver dig mere sprødt andeskind.

Kernetemperatur

Kernetemperaturen i en færdigstegt and skal i øvrigt være på 75 grader.

Så er du sikker på en mør og saftig and, der ikke er tør.

Her kan du i øvrigt se, hvordan du laver den bedste andesovs.

Opskrift på andesteg

billederesultat for stegetid på and og andesteg

Stegetid på and og andesteg (vægt og tid i ovn)

Her finder du den perfekte stegetid på and. En oversigt over hvor længe anden skal steges ud fra hvor stor din and og andesteg er.
Bedømmelse
4.8 fra 457 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 3 timer timer
Samlet tid: 3 timer timer 15 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 1 and - på ca. 3 kilo
  • æbler
  • svesker
  • salt
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Forvarm din ovn til 160 grader varmluft.
  • Anden klargøres. Skylles og duppes tør, og saltes indvendigt.
  • Fyld anden op med æblebåde og svesker, og du kan også komme nogle appelsinbåde i, hvis du synes det.
  • Luk anden med en kødnål, så fyldet ikke falder ud under stegningen.
  • Smør eventuelt anden med lidt olie, og gnid derefter anden grundigt med salt.
  • Din andesteg lægges på en rist, der igen lægges ovenpå en bradepande, så du kan opfange skyen til en andesovs.
  • Kom vand i bradepanden, så du har 2-3 centimeter vand i bunden af fadet/bradepanden.
  • Stil anden i ovnen med brystet nedad, og nu skal den have i alt tre timer. Men efter en time vendes anden om, så den steges færdig i de sidste to timer med brystkødet opad!
  • Undervejs er det en god idé at hælde skyen op i en gryde og derefter komme lidt nyt vand i fadet, hvorefter anden steges videre. Gør det gerne ca. halvvejs.
  • Er skindet på din andesteg ikke helt sprødt til sidst, får den lige en tur under grillen.
  • Kernetemperaturen i en stegt and skal være 75 grader, så brug stegetermometer. Og husk, at det er kernetemperaturen, der bestemmer, hvornår anden er færdig - ikke tiden!

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
330
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Kom med din mening

Tips

I fadet eller bradepanden med vand kan der lægges nogle rodfrugter i små tern.

Lidt løg er også fint, for at give skyen lidt ekstra smag.

Du kan i øvrigt med fordel lave din andesteg i god tid, og så blot partere og anrette anden på et fad.

Derefter er det blot at varme andestegen lige servering - se her hvordan du varmer en parteret and.

Se også mine opskrifter på:

  • Gammeldags rødkål
  • Den rigtige risalamande
  • Brunede kartofler
  • Rødkålssalat

Udskæring af and

I videoen her kan du se, hvordan du nemt parterer og udskærer en andesteg.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Anders Böttger

    december 24, 2024 at 10:31 am

    Perfekt, menjeg synes der mangler lidt til beskrivelse ti div. Rodfrugter,løg og lign til at ligge i vandet under anden

    Svar
  2. Annett Christensen

    december 23, 2024 at 11:47 am

    Tak for gode opskrifter 🙏 altid god vejledning 👌

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      december 23, 2024 at 4:55 pm

      Tusind tak, Annett - dejligt at høre og det glæder mig.
      Med de bedste hilsner og ønsket om en glædelig jul
      Holger

      Svar
  3. Helle

    december 23, 2024 at 1:05 am

    Andens stegetid blev fejlvurderet og den fik en kernetemperatur på 85 grader.
    Hvad gør jeg når uheldet er ude? Jeg har lavet 3 ænder i to ovne. To af dem blev 85 grader den sidste blev 80.

    Svar
  4. Susanne Seehagen

    december 21, 2024 at 9:00 am

    Jeg vil gerne sige at dine opskrifter er fantastiske. Tak for det.
    Jeg tænker jeg kan bruge denne opskrift på en 6 kg gås med tilsvarende timer?

    Svar
  5. Liselotte

    november 15, 2024 at 7:40 am

    Super god,forståelig,ukompliceret opskrift,der giver anden en fantastisk smag.
    Jeg elsker smagen af appelsin kombineret med and og svesker.

    Svar
« Ældre kommentarer

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Billede med champagne.

Champagne - hvad er det? Og hvad er forskellen?

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required