Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Aftensmad › Andefedt

Andefedt

Andefedt
Del og send:
3
DELINGER
Facebook3PinterestSMSEmailMessenger

Andefedt har en dejlig smag, så gem det endelig, når du har lavet andesteg eller confit de canard. Se fem fine måder at udnytte fedtet på.

Andefedt har vi rigeligt af, når vi har stegt juleanden eller lavet confit de canard, confiterede andelår.

I stedet for at smide det ud, kan du undgå madspild ved at udnytte det gode fedt.

Fedtet har en dejlig smag, og så giver det ekstra sprødhed, når du steger i det.

Se også de populære opskrifter på:

  • Stegetid på and og andesteg
  • Langtidsstegt and
  • Andesovs

Det kan du bruge andefedt til

Brasede kartofler er en klassiker, som du gør ekstra lækker ved at brase kartoflerne i andefedt. Du kan også bage dem i ovnen ved 200 grader, til de er sprøde og gyldenbrune.

Beregn 1 dl. andefedt til 1,2 kg. kartofler, som skæres i både og vendes med fedt og groft salt.

Krydderfedt er alle tiders under godt pålæg eller sild. Men andefedt smelter forholdsvis hurtigt udenfor køleskabet, så det skal blandes med svinefedt, hvis du vil have en fastere konsistens.

Rødkål med andefedt. Når du laver rødkål, er det en god ide at stege de snittede kålstykker i andefedt, før du tilsætter eddike og sukker.

Ved servering hælder du også lige en spiseskefuld fedt i rødkålen, det giver et blankt skær.

Andeconfit er en ældgammel opskrift, hvor man kan gemme kød længe ved at opbevare det i fedt. Gem dit andefedt i fryseren, så har du altid fedtet, hvis du får lyst til at lave confit de canard.

Anderillette kan laves af rester fra andeskroget og fedtet. Ofte vil der være en hel del kød på skroget, som vi ikke får pillet og brugt.

Men pil skroget dagen efter Mortensaften eller juleaften og lav en rillette.

Det gør du ved at smelte fedtet og blande det med andekød, krydderier og en andefond - eventuelt lavet med en bouillonterning og lidt vand.

Det skal du huske

Du kan ikke genopvarme andefedt ret mange gange, før det kommer til at smage harskt.

Så frys det ned i mindre portioner, så du kan tage en portion ud af fryseren og bruge det til for eksempel brasede kartofler eller blot til at pensle ovenpå brød, før det sættes i ovnen.

Hvis du ikke vil eller kan bruge dit overskydende andefedt, skal du huske, at det skal kasseres ved at hælde det i en mælkekarton el.lign. og kom det i skraldespanden - ikke skylles ud i vasken.

Andefedt til fuglene

Det kan måske syne lidt af kannibalisme, men andefedtet kan bruges til at lave hjemmelavede fuglekugler. Fuglene har nemlig brug for fedt i vinterens løb.

Jeg gør det på den nemme måde: Blander fedtet med solsikkekerner, havregryn og nødder, rører det rundt og hælder det i et foliefad. Derefter kommer jeg snore i fedtet, som titter op i en lykke.

Nu skal fedtet på frost, og dagen efter kan du skære det i firkanter, så hver firkant har en snor i.

Frys dem ned, du ikke skal bruge lige nu og hæng resten op på træerne i haven.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Kommentarer Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af teriyaki laks.
    Teriyaki laks (nem laks med teriyaki og sesam)
  • Billede af smørstegt laksefilet med græskarmos.
    Smørstegt laksefilet med græskarmos
  • Billede af peberkylling.
    Peberkylling med grønne peberkorn og lækker sauce
  • Billede af hellefisk med spinat og knoldselleri.
    Hellefisk med spinat og knoldselleri

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.