Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Brød › Bagels

Bagels (bedste New York style bagels)

bagels
4.9 fra 13 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
32
SHARES
FacebookMessenger32PinterestEmailSMS
Indhold
  • De bedste New York style bagels
  • Opskrift på newyorker bagels
  • Noter
  • Kommentarer

De bedste New York style bagels

Rakel Seneca
4.9 fra 13 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 20 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Hævning: 1 time t 20 minutter min
Samlet tid: 2 timer t
De bedste New York style bagels er super saftige og kendte for deres lækre krumme som er helt unik og sender dig direkte til New Yorks gader.
Antal: 8 bagels
Ret: Brød
Køkken: Amerikansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 440 g hvedemel
  • 1,5 tsk salt
  • 2 tsk tørgær
  • 3 dl vand
  • 4 tsk sukker
  • 2 tsk olie

Fremgangsmåde

  1. Start med at tage en stor skål og bland salt og hvedemel sammen.
  2. I en lille gryde varmer du vandet op til det er lillefingervarmt. Tilføj halvdelen af dette vand i melblandingen. Den anden halvdel af vandet blandes med tørgær og sukker. Tilføj nu dette til melet.
  3. Bland det godt sammen, indtil dejen er fast nok til, at du kan ælte den.
  4. Drys dit køkkenbord med en smule mel og ælt derefter dejen i cirka 10 minutter, til dejen bliver fast og smidig. Smør nu en skål med lidt olie og tilføj dejen.
  5. Dæk skålen med et fugtigt viskestykke og lad den hæve i en time, pres luften ud af dejen og lad den hvile i 10 minutter yderligere.
  6. Del nu dejen i otte stykker og form dem til perfekte runde boller. Dæk din pegefinger med lidt mel og lav et hul i midten af hver bolle, fra hullet kan du strække dejen en smule, så hullet bliver større.
  7. Smør en bageplade med bagepapir med en smule olie og tilføj hver bagel til denne bageplade. Dæk dem med et viskestykke og lad dem hvile i 10 minutter.
  8. Tag en stor gryde og kog en masse vand. Når vandet koger, kan du tilsætte cirka to bagels af gangen, de vil flyde op til toppen efter et par sekunder, og de skal kun koge cirka et minut på hver side. Forsæt til alle bagels er blevet kogt.
  9. Put valgfri topping på dem, lige så snart du tager dem op af vandet, så de stadig er klistrede.
  10. Put dem nu på en bageplade og bag dem ved en forvarmet ovn ved 220 grader over- og undervarme i cirka 20 minutter - eller indtil de er gyldne.
  11. Lad dem køle ned på en rist, og så er de lækre bagels klar til servering.

Næringsindhold

Kalorier226kcalKulhydrater45gProtein7gFedt2gMættet fedt0.2gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt1gTransfedt0.004gNatrium441mgKalium88mgKostfibre2gSukker2gVitamin C0.01mgCalcium11mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på newyorker bagels

De bedste New York style bagels er de berømte boller med hul i midten, de er elsket og spist af mange.

Og det forstår man jo godt, fordi de er uimodståelige. De har en lækker sej men blød krumme, som skiller dem ud fra normalt brød.

For at få denne krumme skal man koge hver bagel i et par minutter, før de bages. Dette er et meget vigtigt step i processen. Bagefter kan man putte valgfri pynt på så som ost, birkes, sesamfrø eller kanelsukker.

Noter

Amerikanske bagels
Opskriften på disse bagels er ens for de forskellige på billedet, men selve drysset kan varieres fra sesam til revet ost og birkes. Foto: Rakel Seneca, Madensverden.dk.

Man vælger selvfølgelig selv, hvilken smørelse man vil spise på eller i sine bagels.

Den klassiske version er cream cheese, men man kan også lave dem til sandwich med adskillige former for fyld for eksempel røget laks tunmousse eller lakserilette.

De er helt perfekte til en picnic og i madpakken, fordi de er nemme at håndtere.

Se også vores opskrifter på andre brød:

  • Hjemmelavet pitabrød
  • Arabiske fladbrød med krydderier
  • Hjemmebagt focaccia
Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Ann-Louise skriver

    oktober 07, 2025 at 6:58 pm

    De er fantastiske og nemme at lave

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af koldthævet brød i gryde med surdej.
    Koldhævet brød i gryde med surdej (brød uden gær)
  • Billede med havregrynsbrød.
    Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)
  • billede med pølsehorn bagt med fuldkornsmel
    Verdens bedste pølsehorn med fuldkorn
  • Billede af sandwichboller.
    Sandwichboller (lækre og nemme brød til sandwich)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required