Amerikanske bagels er saftige og kendte for deres lækre krumme, som er unik. Med forskeligt drys sender de dig direkte til New Yorks gader.
De bedste New York style bagels er de berømte boller med hul i midten, de er elsket og spist af mange.
Og det forstår man jo godt, fordi de er uimodståelige. De har en lækker sej men blød krumme, som skiller dem ud fra normalt brød.
For at få denne krumme skal man koge hver bagel i et par minutter, før de bages. Dette er et meget vigtigt step i processen. Bagefter kan man putte valgfri pynt på så som ost, birkes, sesamfrø eller kanelsukker.
Opskrift på newyorker bagels
De bedste New York style bagels
Ingredienser
- 440 g hvedemel
- 1,5 tsk salt
- 2 tsk tørgær
- 3 dl vand
- 4 tsk sukker
- 2 tsk olie
Fremgangsmåde
- Start med at tage en stor skål og bland salt og hvedemel sammen.
- I en lille gryde varmer du vandet op til det er lillefingervarmt. Tilføj halvdelen af dette vand i melblandingen. Den anden halvdel af vandet blandes med tørgær og sukker. Tilføj nu dette til melet.
- Bland det godt sammen, indtil dejen er fast nok til, at du kan ælte den.
- Drys dit køkkenbord med en smule mel og ælt derefter dejen i cirka 10 minutter, til dejen bliver fast og smidig. Smør nu en skål med lidt olie og tilføj dejen.
- Dæk skålen med et fugtigt viskestykke og lad den hæve i en time, pres luften ud af dejen og lad den hvile i 10 minutter yderligere.
- Del nu dejen i otte stykker og form dem til perfekte runde boller. Dæk din pegefinger med lidt mel og lav et hul i midten af hver bolle, fra hullet kan du strække dejen en smule, så hullet bliver større.
- Smør en bageplade med bagepapir med en smule olie og tilføj hver bagel til denne bageplade. Dæk dem med et viskestykke og lad dem hvile i 10 minutter.
- Tag en stor gryde og kog en masse vand. Når vandet koger, kan du tilsætte cirka to bagels af gangen, de vil flyde op til toppen efter et par sekunder, og de skal kun koge cirka et minut på hver side. Forsæt til alle bagels er blevet kogt.
- Put valgfri topping på dem, lige så snart du tager dem op af vandet, så de stadig er klistrede.
- Put dem nu på en bageplade og bag dem ved en forvarmet ovn ved 220 grader over- og undervarme i cirka 20 minutter - eller indtil de er gyldne.
- Lad dem køle ned på en rist, og så er de lækre bagels klar til servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Noter
Man vælger selvfølgelig selv, hvilken smørelse man vil spise på eller i sine bagels.
Den klassiske version er cream cheese, men man kan også lave dem til sandwich med adskillige former for fyld for eksempel røget laks tunmousse eller lakserilette.
De er helt perfekte til en picnic og i madpakken, fordi de er nemme at håndtere.
Se også vores opskrifter på andre brød:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: