• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Du er her: Forside › Æggeretter › Æggekage i ovn (verdens bedste æggekage)

Æggekage i ovn (verdens bedste æggekage)

Billed resultat for æggekage i ovn
4.8 fra 249 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
1.4k
SHARES
FacebookMessenger1.4kPinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 7. juni 2024 - Udgivet: 4. november 2021

Opskrift på æggekage i ovn, der er verdens bedste æggekage. Æggekagen bages godt af, og pyntes med bacon, tomater og purløg. Bagetiden er cirka 40 minutter.

Æggekage i ovn er fantastisk både som hovedmåltid, men bestemt også på frokostbordet.

Luftig æggekage

Bagningen i ovnen sikrer en meget let og luftig æggekage, og så er æggekager jo meget nemme at lave.

Og med denne opskrift er du altid sikker på et godt resultat, der hverken er tør eller kedelig. Men netop har den helt rigtige smag af æggekage.

Opskriften er til fire personer. Se flere opskrifter:

  • Æggekage opskrift med bacon, tomater og purløg
  • Æggekage med spidskål og bacon som nem aftensmad
  • Æggekage med grøntsager i ovn (den nemme opskrift)
  • Æggekage med kartofler og kylling i tern

Opskrift på æggekage i ovn

Billed resultat for æggekage i ovn
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Æggekage i ovn (verdens bedste æggekage)

4.75 fra 249 stemmer
Opskrift på æggekage i ovn, der er verdens bedste æggekage. Æggekagen bages godt af, og pyntes med bacon, tomater og purløg. Bagetiden er cirka 40 minutter.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 35 minutter min
Samlet tid 45 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 270
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 10 hele æg
  • 1,5 dl piskefløde
  • 1 tsk bagepulver - gerne med lidt top
  • Salt og friskkværnet peber
  • 8 skiver bacon
  • 1 bundt purløg
  • 1 håndfuld tomater

Fremgangsmåde
 

  1. De 10 hele æg slås ud i en skål, og piskes let sammen.
  2. Derefter kommes fløde i sammen med bagepulver, salt og friskkværnet peber.
  3. Pisk nu æggemassen let og luftig med en elpisker.
  4. Smør et ildfast fad med smør, og hæld æggemassen i.
  5. Forvarm ovnen til 200 grader varmluft, og bag æggekagen i cirka 35 minutter, så den bliver godt bagt af. Der ligger nemlig masser af smag i selve afbagningen af æggekage, så den del er vigtig.
  6. Imens kan du stege baconskiverne sprøde på en pande (eller i ovnen - se opskriften lidt længere nede), og lade dem dryppe af på et stykke køkkenrulle. Tomaterne skæres i skiver, og purløg skylles og hakkes fint.
  7. Anret æggekagen direkte fra ovnen pyntet med bacon, friskklippet purløg og tomater.

Næringsindhold

Kalorier: 270kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tilbehør

Æggekage kan med fordel serveres med et godt stykke hjemmebagt rugbrød til, og så er det næsten et hovedmåltid.

Se alle de lækre retter med æg.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Susanne

    maj 10, 2025 at 1:48 pm

    Verdens bedste æggekage, er en god beskrivelse.
    Jeg har aldrig før lavet så lækker en æggekage, og resterne smagte fantastisk på er stykke rugbrød dagen efter.

    Svar
  2. Lisbeth

    april 08, 2025 at 6:30 pm

    Dejlig velsmagende æggekage.Meget luftig. Med det tilbehør man må ønske. Min faldt IKKe sammen efter ud ovnen. Ej heller dagen efter som rest.

    Svar
  3. Pia Sjødahl

    februar 12, 2025 at 12:15 pm

    hvordan kan det være den falder sammen, når den kommer ud af ovnen?

    Svar
  4. Ulla

    august 13, 2024 at 5:48 pm

    Smagte fantastisk.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      august 14, 2024 at 10:19 am

      Tusind tak for det, Ulla - det er jeg meget glad for.
      De bedste hilsner
      Holger

      Svar
  5. Niels

    august 10, 2024 at 12:30 pm

    Jeg laver den med 5 æg, og halvere ellers opskriften. Jeg tilføjer gerne en pølse og 200 gram skinketern. Den skal så have ca. 20 minutter i ovnen. Men så er den bare superlækker

    Svar
  6. Heidi Pederesen

    juli 22, 2024 at 4:22 am

    Fantastisk lavede det til 30 og alle roste den❤️❤️

    Svar
  7. janne

    maj 30, 2024 at 7:32 pm

    Fik den serveret hos min søn, jeg døbte den til tærte- æggekage pga. smagen og den luftige konsistens, som rammer lige plet mellem to af mine ynglings retter.

    Svar
  8. arne Linneberg

    maj 26, 2024 at 7:55 am

    fantastisk nem og god

    Svar
  9. Mogens Christensen

    april 29, 2024 at 5:32 pm

    Hvis man reducerer portionerne til 2, dvs. 5æg, skal retten ikke være i ovnen mere end 15. min.,
    ellers bliver æggekagen fuldstændig tør og uden smag!
    venlig hilsen
    Mogens

    Svar
« Ældre kommentarer

Mere inspiration

  • billede med broccoligratin
    Broccoligratin - nem gratin med broccoli og gulerødder
  • Billederesultat for æg med spinat
    Ovnbagte æg med spinat i små forme
  • Billede med brunchæg i ovn
    Brunchæg i ovn - ovnbagt æg i skål eller form
  • En lækker og åben omelet, der laves med blandt andet rød peberfrugt og bacon. Omeletten er ret hurtig at lave, og den er god til både morgenmad og frokost. Foto: Madensverden.dk.
    Åben omelet med peberfrugt og bacon

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af blommemuffins

Blommemuffins (lækre muffins med blommer)

Billede med havregrynsbrød.

Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)

Billede med auberginefad.

Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)

Ugens vine, uge 35, 2025

Ugens vine, uge 35, 2025: Frankrig dominerer med 9 topkøb

Billede af millionsalsiccia.

Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)

Ugens madplan uge 35

Ugens madplan uge 35 - her er lækker aftensmad til hele ugen

Forsiden lige nu

Billede med auberginefad.
Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
billede til kylling Gong Bao
Kylling Gong Bao - lækker kinesisk mad→ Se opskriften
laks med porrer i fad
Laks med porrer og spidskål - en populære fiskeret→ Se opskriften
syltede citroner saltcitroner
Syltede citroner - nem opskrift på saltcitroner→ Se opskriften
Billede af millionsalsiccia.
Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)→ Se opskriften
indisk karryret med kylling
Indisk karryret med kylling, kikærter og spinat→ Se opskriften
billede med chokoladekage
Alletiders mumse chokoladekage (nem opskrift)→ Se opskriften
Billede til mukimame med bulgur.
Mukimame med bulgur, bønner og vinaigrette→ Se opskriften
billede med blomkålspure
Blomkålspure: Cremet og lækker pure med blomkål→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required