Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Brunch, morgenmad og frokost › Æbleflæsk

Æbleflæsk (sådan laver du æbleflæsk som en ægte fynbo)

billede med æbleflæsk
4.7 fra 73 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
384
SHARES
FacebookMessenger384PinterestEmailSMS
Indhold
  • Sådan laver du æbleflæsk som en ægte fynbo
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på æbleflæsk
  • Tips
  • Æbleflæsk i ovn
  • Kommentarer

Sådan laver du æbleflæsk som en ægte fynbo

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 73 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Samlet tid: 20 minutter min
Her er opskriften på en gammeldags æbleflæsk med bacon, løg og æbler. Du kan også se hvordan du laver æbleflæsk i ovn med flæskeskiver.
Antal: 2 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 150 g bacon (røget og tørsaltet )
  • 1 stort rødløg
  • 2 store æbler (selvfølgelig helst danske æbler)
  • 1 tsk brun farin
  • 1 håndfuld purløg
  • salt og friskkværnet peber
  • Lidt rapsolie (til stegning)

Fremgangsmåde

  1. Skær den tørsaltede bacon ud i tynde skiver, og steg dem sprøde på en varm pande med lidt olie. Uden olie får du ikke fedtstof nok til stegning af løg og æbler, så der skal lidt til.
  2. Steg ikke baconen ved for hård varme, da den ikke skal brankes.
  3. Tag baconskiverne af, og læg dem på et stykke køkkenrulle.
  4. Skær rødløg i tynde skiver, og æblerne udkernes, inden de skæres i mindre både.
  5. Kom løg og æbler på panden med fedtstoffet fra baconen, og kom også lidt brun farin over.
  6. Ryst det lidt rundt på panden, og steg nu løg og æbler næsten møre i 4-5 minutter ved ikke for høj varme.
  7. Læg så baconskiverne tilbage i pande, og krydr med lidt salt og friskkværnet peber.
  8. Hak lidt purløg groft, og drys det over æbleflæsket.

Næringsindhold

Kalorier235kcalKulhydrater38gProtein17gFedt3gMættet fedt1gFlerumættet fedt0.1gEnkelumættet fedt0.02gNatrium2667mgKalium325mgKostfibre6gSukker28gVitamin A209IUVitamin C15mgCalcium29mgJern0.4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på æbleflæsk

Æbleflæsk stammer vist nok oprindeligt fra Fyn, og er en ret med æbler, løg og bacon (eller flæsk).

Selvom retten er fynsk, er den alligevel i dag en ret, som nydes i hele Danmark, og æbleflæsk var faktisk med i opløbet om at blive dansk nationalret i 2014.

Som med så meget anden mad, så er der regionale forskelle i hvordan man laver æbleflæsket, men her er mit bud, og det smager altså super godt.

Denne opskrift på æbleflæsk er beregnet til to personer, men den er jo nem at gange op.

Du kan også se hvordan du laver æbleflæsk i ovn med flæskeskiver, som også smager virkelig godt.

Se også de lækre opskrifter på:

  • Æblegrød
  • Stegt flæsk i ovn
  • Stegt flæsk med persillesovs

Tips

Servér panden på bordet sammen med et stykke hjemmebagt rugbrød med surdej.

Æbleflæsk i ovn

Du kan også laver en lækker omgang æbleflæsk i ovn. Selvfølgelig også med løg og bacon.

Til fire personer skal du bruge cirka 700 gram stegeflæsk i skiver, som let banker flade med hånden. Giv dem lidt salt og peber, og steg dem i lidt smør på en varm pande, hvor de skal have cirka tre minutter på hver side.

Tre almindelige zittauerløg pilles og snittes i tynde skiver, mens fire æbler skæres i tynde både. Det er ikke nødvendigt at skrælle æblerne først.

Fordel løg og æbler i en bradepande, og kom også en god håndfuld frisk timian ved.

Læg en rist over bradepanden, hvorefter du lægger flæskeskiverne på risten.

Stil bradepanden med rist og flæskeskiver i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor det skal have cirka 25 minutter.

Flæsket skal være sprødt, og du kan med fordel vende det efter 15 minutter i ovnen.

Æbleflæsk i ovn serveres straks.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Flemming Nielsen skriver

    oktober 20, 2024 at 2:33 am

    :Server med rugbrød og surdej" Hvad skal surdejen mon!? 😉😁

    Svar
  2. Ole Krogh skriver

    september 24, 2024 at 5:06 pm

    Dejlig ret og nem at lave

    Svar
  3. Hanna skriver

    august 23, 2023 at 5:24 pm

    Super lækker efterårs spise, vi elsker det med masser af frisk timian drysset på

    Svar
  4. Jakob skriver

    oktober 28, 2022 at 1:23 am

    Hvad serverer man som tilbehør til æbleflæsk? Jeg kan huske, at jeg havde en klassekammerat, hvis mor lavede det, da jeg var barn, og nu kunne jeg godt tænke mig at lave det til gæster, men er æblemos+flæsk nok som aftensmåltid?

    Svar
    • Annette Jørgensen skriver

      februar 21, 2023 at 7:31 pm

      Hej Jakob
      I min familie spiser vi noget lækkert rugbrød til 😊
      Der er sikkert mange forskellige ideer ... men jeg elsker stadig rugbrød 😉

      Svar
    • Annette Jørgensen skriver

      februar 21, 2023 at 7:33 pm

      Hov ... og ja, vi spiste det til aftensmad, men det smager også super lækkert koldt, på rugbrød til frokost 🤗

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af pighvarsalat.
    Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk
  • billede med club sandwich
    Club sandwich (opskrift på en amerikansk favorit)
  • påske smørrebrød med torskerogn og æg
    Påske smørrebrød med torskerogn og æg
  • billede med brunchpandekager
    Brunchpandekager med bagepulver (nem opskrift til brunch)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required