• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Brunch, morgenmad og frokost › Sådan laver du æbleflæsk som en ægte fynbo

Sådan laver du æbleflæsk som en ægte fynbo

billede med æbleflæsk
4.7 fra 73 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
365
SHARES
FacebookMessenger365PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 30. oktober 2023 - Udgivet: 17. december 2017

Prøv en æbleflæsk opskrift inspireret af Fyn. Denne ret med æbler, løg og bacon er en populær dansk klassiker.

Æbleflæsk stammer vist nok oprindeligt fra Fyn, og er en ret med æbler, løg og bacon (eller flæsk).

Selvom retten er fynsk, er den alligevel i dag en ret, som nydes i hele Danmark, og æbleflæsk var faktisk med i opløbet om at blive dansk nationalret i 2014.

Som med så meget anden mad, så er der regionale forskelle i hvordan man laver æbleflæsket, men her er mit bud, og det smager altså super godt.

Denne opskrift på æbleflæsk er beregnet til to personer, men den er jo nem at gange op.

Du kan også se hvordan du laver æbleflæsk i ovn med flæskeskiver, som også smager virkelig godt.

Se også de lækre opskrifter på:

  • Æblegrød
  • Stegt flæsk i ovn
  • Stegt flæsk med persillesovs

Opskrift på æbleflæsk

billede med æbleflæsk
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Sådan laver du æbleflæsk som en ægte fynbo

4.66 fra 73 stemmer
Her er opskriften på en gammeldags æbleflæsk med bacon, løg og æbler. Du kan også se hvordan du laver æbleflæsk i ovn med flæskeskiver.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 20 minutter min
Antal: 2 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 235
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 150 g bacon - røget og tørsaltet
  • 1 stort rødløg
  • 2 store æbler - selvfølgelig helst danske æbler
  • 1 tsk brun farin
  • 1 håndfuld purløg
  • salt og friskkværnet peber
  • Lidt rapsolie - til stegning

Fremgangsmåde
 

  1. Skær den tørsaltede bacon ud i tynde skiver, og steg dem sprøde på en varm pande med lidt olie. Uden olie får du ikke fedtstof nok til stegning af løg og æbler, så der skal lidt til.
  2. Steg ikke baconen ved for hård varme, da den ikke skal brankes.
  3. Tag baconskiverne af, og læg dem på et stykke køkkenrulle.
  4. Skær rødløg i tynde skiver, og æblerne udkernes, inden de skæres i mindre både.
  5. Kom løg og æbler på panden med fedtstoffet fra baconen, og kom også lidt brun farin over.
  6. Ryst det lidt rundt på panden, og steg nu løg og æbler næsten møre i 4-5 minutter ved ikke for høj varme.
  7. Læg så baconskiverne tilbage i pande, og krydr med lidt salt og friskkværnet peber.
  8. Hak lidt purløg groft, og drys det over æbleflæsket.

Næringsindhold

Kalorier: 235kcalKulhydrater: 38gProtein: 17gFedt: 3gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 0.1gEnkelumættet fedt: 0.02gNatrium: 2667mgKalium: 325mgKostfibre: 6gSukker: 28gVitamin A: 209IUVitamin C: 15mgCalcium: 29mgJern: 0.4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Servér panden på bordet sammen med et stykke hjemmebagt rugbrød med surdej.

Æbleflæsk i ovn

Du kan også laver en lækker omgang æbleflæsk i ovn. Selvfølgelig også med løg og bacon.

Til fire personer skal du bruge cirka 700 gram stegeflæsk i skiver, som let banker flade med hånden. Giv dem lidt salt og peber, og steg dem i lidt smør på en varm pande, hvor de skal have cirka tre minutter på hver side.

Tre almindelige zittauerløg pilles og snittes i tynde skiver, mens fire æbler skæres i tynde både. Det er ikke nødvendigt at skrælle æblerne først.

Fordel løg og æbler i en bradepande, og kom også en god håndfuld frisk timian ved.

Læg en rist over bradepanden, hvorefter du lægger flæskeskiverne på risten.

Stil bradepanden med rist og flæskeskiver i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor det skal have cirka 25 minutter.

Flæsket skal være sprødt, og du kan med fordel vende det efter 15 minutter i ovnen.

Æbleflæsk i ovn serveres straks.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Flemming Nielsen

    oktober 20, 2024 at 2:33 am

    :Server med rugbrød og surdej" Hvad skal surdejen mon!? 😉😁

    Svar
  2. Ole Krogh

    september 24, 2024 at 5:06 pm

    Dejlig ret og nem at lave

    Svar
  3. Hanna

    august 23, 2023 at 5:24 pm

    Super lækker efterårs spise, vi elsker det med masser af frisk timian drysset på

    Svar
  4. Jakob

    oktober 28, 2022 at 1:23 am

    Hvad serverer man som tilbehør til æbleflæsk? Jeg kan huske, at jeg havde en klassekammerat, hvis mor lavede det, da jeg var barn, og nu kunne jeg godt tænke mig at lave det til gæster, men er æblemos+flæsk nok som aftensmåltid?

    Svar
    • Annette Jørgensen

      februar 21, 2023 at 7:31 pm

      Hej Jakob
      I min familie spiser vi noget lækkert rugbrød til 😊
      Der er sikkert mange forskellige ideer ... men jeg elsker stadig rugbrød 😉

      Svar
    • Annette Jørgensen

      februar 21, 2023 at 7:33 pm

      Hov ... og ja, vi spiste det til aftensmad, men det smager også super lækkert koldt, på rugbrød til frokost 🤗

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Forsiden lige nu

kartoffelgratin med oksekød
Kartoffelgratin med oksekød→ Se opskriften
Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.
Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse→ Se opskriften
Krydrede kødboller opskrift med ras el hanout
Krydrede kødboller (opskrift med ras el hanout)→ Se opskriften
sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater
Sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater→ Se opskriften
billede med skærekager
Skærekager (de bedste opskrifter på lækker skærekage)→ Se opskriften
Flytte hjemmefra opskrifter
Flytte hjemmefra opskrifter - nemme og billige retter til unge→ Se opskriften
spansk kylling
Spansk kylling i fad med kikærter, blomkål og chorizo→ Se opskriften
billederesultat for råstegte gulerødder med spidskål
Råstegte gulerødder med spidskål→ Se opskriften
sprøde blomkålsnuggets med cornflakes
Sprøde blomkålsnuggets med knuste cornflakes - nem opskrift→ Se opskriften
pasta med adamamebønner
Pasta med edamamebønner - pastaret med sojabønner→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required