• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Råvareguide › Gulerod - fakta og opskrifter med gulerødder

Gulerod - fakta og opskrifter med gulerødder

Billede med gulerod og gulerødder.
Gulerod og gulerødder er, sammen med kartofler, nogle af de rodfrugter vi spiser flest af, og heldigvis for det. Gulerødder er nemlig særdeles sunde, og det bedste er ikke at skrælle dem. Foto: iStock.com.

Opdateret:  13. april 2025 - Udgivet:  13. april 2025

Del gerne:
2
SHARES
FacebookMessenger2PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her får du de bedste opskrifter med gulerod. De sunde gulerødder kan bruges til alt fra tilbehør, gryderetter, kager, supper og meget andet.
  2. Om de orange rødder
  3. En gulerod er nok
  4. Næringsindhold i gulerødder
  5. 5 hurtige om guleroden
  6. Danmark er vilde med gulerødder
  7. Opskrifter med gulerod
  8. Gulerodsboller
  9. Gulerodskage
  10. Gulerodssuppe
  11. Gulerodsbrud - nem og lækker opskrift
  12. Gulerodslasagne
  13. Gulerodsgryde med kylling og spinat
  14. Gulerodsdeller
  15. Gulerodsmuffins
  16. Hasselback gulerødder
  17. Cremede gulerødder

Her får du de bedste opskrifter med gulerod. De sunde gulerødder kan bruges til alt fra tilbehør, gryderetter, kager, supper og meget andet.

I skrællen på gulerødderne sidder en masse vitaminer og mineraler, - så du kan med fordel vaske og skrubbe dem godt, og spise skrællen med.

Køber du gulerødder hvor toppen er grøn, så skær toppen af, fordi de ellers kan blive bløde ved opbevaring. Gulerødderne opbevares bedst i køleskabet med en temperatur på 2-6 grader. Læs her om du kan spise gulerodstoppene.

Tag dem desuden ud af plastikemballagen inden du smider dem på køl, da de på den måde holder sig bedst.

Om de orange rødder

Gulerødderne er rige på en masse vitaminer og kostfibre, som blandt andet er med til at forbedre og regulere din fordøjelse.

De holder styr på dit blodsukker, og er desuden med til at forebygge en lang række livsstilssygdomme, som eksempelvis hjertekarsygdomme.

De fibre, som findes i gulerødder, binder sig til væsken i mavesækken med op til 15 gange deres egen vægt, hvilket øger din mæthedsfornemmelse i længere tid.

En gulerod er nok

Gulerødder er især rige på antioxidantet Betacaroten, som udover at være med til at give gulerødderne deres farve, også bidrager med en masse andet godt på skalaen over din sundhed.

Betacaroten omdannes i kroppen til det kraftige A-vitamin, og en enkelt gulerod er altså nok, til at dække dit daglige behov for dette vitamin.

A-vitamin er blandt andet med til at bevare en normal øjenfunktion, og har stor betydning for din huds sundhed, og dit immunforsvar.

De indeholder kun omkring 40 kalorier per 100 gram – så du kan med fordel spise en masse med god samvittighed. Eksempelvis som et sundt mellemmåltid.

Betacarotenet i gulerødderne, blandt andet er med til at give dig en sund kulør? Så hvis du syntes at du er blevet lidt bleg over vintermånederne, så kan et indtag af gulerødder være en hjælp.

Næringsindhold i gulerødder

Mængde per 100 gram gulerødder:

Kalorier: 41
Fedt: 0,2 gram
Kulhydrat: 9,3 gram
Kostfibre: 2,8 gram
Protein: 0,9 gram.

5 hurtige om guleroden

Her får du 5 hurtige oplysninger om gulerødderne.

Gulerødder er spækket med A-vitamin

De er rige på beta-caroten, som kroppen omdanner til A-vitamin. Det er godt for synet, huden og immunforsvaret – og giver guleroden dens flotte orange farve.

Gulerødder findes i flere farver

Selvom orange er mest almindelig i dag, findes gulerødder også i lilla, hvide, gule og røde varianter. I gamle dage var lilla faktisk den mest udbredte farve!

De kan spises både rå og tilberedte

Rå gulerødder er sprøde og søde – perfekte som snack. Tilberedt bliver de blødere og endnu sødere, fordi varme frigiver deres naturlige sukkerstoffer.

Gulerødder er gode for tænderne

At gnave i en rå gulerod stimulerer spytproduktionen og hjælper med at rense tænderne – en naturlig, sund "tandbørste"!

Danmark er vilde med gulerødder

Gulerødder er en af de mest spiste grøntsager i Danmark – både i madpakker, gryderetter, bagværk (som gulerodskage!) og som tilbehør til aftensmaden.

Opskrifter med gulerod

Du kan som sagt bruge gulerødderne i mange opskrifter, og her får du nogle af de mest populære:

Gulerodsboller

4.8 fra 222 stemmer
Opskrift på nemme og luftige gulerodsboller. Du kan også se, hvordan du laver den grove, koldhævede og sunde udgave af boller med gulerod.
Gå til opskrift
billederesultat for gulerodsboller

Gulerodskage

4.8 fra 118 stemmer
Nem og lækker opskrift på gulerodskage, der kan laves med eller uden ostecreme. Amerikansk, svampet og lækker kage, der er et sikkert hit.
Gå til opskrift
billede med gulerodskage med frosting af flødeost

Gulerodssuppe

4.7 fra 46 stemmer
En opskrift på lækker og cremet gulerodssuppe, der både kan bruges som forret og hovedret. En fyldig og nem suppe med gulerødder.
Gå til opskrift
gulerodssuppe

Gulerodsbrud - nem og lækker opskrift

4.7 fra 79 stemmer
Her får du min opskrift på de bedste gulerodsbrud, der er nemme, bløde og lækre boller med masser af gulerod og solsikkekerner. Fryseegnet.
Gå til opskrift
billederesultat for gulerodsbrud

Gulerodslasagne

4.7 fra 13 stemmer
Få min opskrift på en lækker gulerodslasagne. En mere sund og kødfri lasagne med masser af gulerødder og den er altså en god vegetarret.
Gå til opskrift
billederesultat for gulerodslasagne

Gulerodsgryde med kylling og spinat

4.8 fra 69 stemmer
Her er nem opskrift på gulerodsgryde, der er en hurtig gryderet med kylling, spinat og gulerødder. Gulerodsgryden er nem aftensmad med ris.
Gå til opskrift
billederesultat for gulerodsgryde med kylling

Gulerodsdeller

4.3 fra 22 stemmer
Her er min bedste opskrift på gulerodsdeller, der er både nemme, sprøde og vegetariske deller lavet af revne gulerødder. Steges på panden.
Gå til opskrift
billede med gulerodsdeller

Gulerodsmuffins

4.8 fra 6 stemmer
Gulerodsmuffins med frosting er store og svampede, og du får den bedste opskrift her. Skønne amerikanske muffins med flødeost på toppen.
Gå til opskrift
gulerodsmuffins med flødeost

Hasselback gulerødder

4.9 fra 13 stemmer
Lækre hasselback gulerødder, hvor gulerødder skæres i skiver som med de kendte hasselback kartofler. Bages derefter i ovnen med timian.
Gå til opskrift
Billed resultat for hasselback gulerødder

Cremede gulerødder

4.9 fra 11 stemmer
Cremede gulerødder, eller gulerødder a la creme, er en lækker opskrift med gulerødder og fløde, som passer som tilbehør til mange retter.
Gå til opskrift
billede med cremede gulerødder
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Billede med champagne.

Champagne - hvad er det? Og hvad er forskellen?

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her