• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Vegetar › Veggieboller med frisk pasta og tomatsauce

Veggieboller med frisk pasta og tomatsauce

Veggieboller med pasta
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
8
SHARES
FacebookMessenger8PinterestEmailSMSSubscribe

Veggieboller ligner kødboller eller frikadeller, men laves af plantefars. Her er opskriften på en vegetarisk middagsret, som alle kan lide.

Veggieboller med hjemmelavet tomatsauce, grillet hvidløg og pasta er et sundt og lækkert aftensmåltid.

De små boller ligner nærmest kødboller eller falafler, men farsen er 100 procent plantebaseret.

Farsen indeholder blandt andet kartofler, ærter, bønner og champignoner.

Uanset om man er vegetar eller ej, er det sundt og klimavenligt med kødfrie dage. Her er en opskrift på en ret, som de fleste vil elske.

Opskrift på veggieboller med tomatsauce

Veggieboller med pasta
Planteslagterne

Veggieboller med hjemmelavet tomatsauce

5 fra 1 stemme
Veggieboller ligner kødboller eller frikadeller, men laves af plantefars. Her er opskriften på en vegetarisk middagsret, som alle kan lide.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 45 minutter min
Antal: 2 personer
Ret: Aftensmad, Vegetar
Køkken: Dansk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 pakke plantefars - fra Planteslagterne
  • 1 håndfuld basilikum - frisk
Pasta
  • 500 g frisk pasta
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk salt
Tomatsauce
  • 2 tomater - hakkede
  • 1 løg
  • 200 g svampe
  • 1-2 tsk salt
  • 1 tsk friskkværnet peber
  • ½ dl basalmicio
  • 1 tsk tørret oregano
  • 1 tsk tørret basilikum
  • Olie
Tilbehør
  • 30 g pinjekerner
  • 1 håndfuld salvie
  • 3-5 fed hvidløg

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at sætte vand over til pastaen i en gryde og tilsæt lidt olie og salt i vandet. Inden det begynder at koge, tænder du ovnen på 180 grader til at riste pinjekerner og salvien.
  2. Pensel salvien med lidt olie og salt, og giv den cirka 8-10 minutter i ovnen.
  3. Derefter tager du farsen ud af pakken og hakker frisk basilikum fint. Bland den finthakkede basilikum i farsen i en skål, mix det sammen med hænderne og form farsen til små boller.
  4. Sæt nu en pande på middelvarme og tilsæt lidt olie. Vent med at lægge bollerne på, før panden er helt varm. Steg bollerne i cirka 4-5 min på hver side. Du kan stege hvidløgene på samme pande som bollerne.
Tomatsauce
  1. Tag nu en gryde til tomatsaucen, svits løg og svampe i lidt olie i cirka 5 minutter og tilsæt så hakkede tomater og resten af ingredienserne til tomatsaucen.
  2. Lad det koge i 5-7 minutters tid. Imens koger du pastaen som anvist på pakken.
  3. Anret på en tallerken med pinjekerner, salvie og grillet hvidløg på toppen.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Server eventuelt retten med et rigtig godt brød til, for eksempel det italienske focaccia eller et ciabattabrød.

Du kan også se nogle af vores andre populære opskrifter på vegetarmad, som kan nydes af alle:

  • Dild-deller med frisk kartoffelsalat
  • Rødbedefalafel med frisk mynte
  • Grøntsagsspyd med persilleolie
  • Hjemmelavet vegetar-sushi med teriaky tofu

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Madplan uge 25

Ugens madplan uge 25 med lækre sommerretter

billede med guf guf kage

Guf guf kage - nem opskrift på bradepandekage med kokos

Billede af ribsteaks med marinerede grøntsager.

Ribsteaks i ovn med marinerede grøntsager

Bobler

Ugens vine, uge 24 med bobler og brus til studenter og fester

Uge24-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 24: Ugens bedste vine til sol og studenter!

Billede af lammekoeteletter.

Lammekoteletter med hvidløg og rosmarin

Forsiden lige nu

Billede af ribsteaks med marinerede grøntsager.
Ribsteaks i ovn med marinerede grøntsager→ Se opskriften
Billed resultat for mini pavlova md jordbær
Mini pavlova med jordbær og flødeskum→ Se opskriften
Billede af lammekoeteletter.
Lammekoteletter med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Sådan ser de færdige kartofler med smeltet smør og persille ud. Og det ligner vaskeægte dansk sommermad, når den er allerbedst. Kartoflerne er perfekte som tilbehør til alt fra frikadeller til stegt rødspætte og stegt flæsk. Foto: Madensverden.dk.
Kartofler med smeltet smør og persille→ Se opskriften
peberfrugtsalat
Italiensk peberfrugtsalat med pinjekerner→ Se opskriften
Madplan uge 25
Ugens madplan uge 25 med lækre sommerretter→ Se opskriften
italiensk bøf
Italiensk bøf→ Se opskriften
billede med et stykke gateau marcel kage
Gateau Marcel - nem og lækker opskrift på glutenfri kage→ Se opskriften
billede med svinemørbrad
Svinemørbrad på grill (med stegetid og kernetemperatur)→ Se opskriften
billede med smørstegte kartofler
Smørstegte kartofler→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required