Her får du en vegetarisk madplan med lækre og inspirerende vegetaropskrifter til en hel uge. Opskrifterne er nemme at lave, og maden er sund og mættende.
Vegetarisk madplan er for dig, der er vegetar - eller bare har lyst til at droppe kødet i en uges tid.
Eller brug vegetaropskrifterne til inspiration indimellem, når du gerne vil have en kødfri dag.
Her har jeg i hvert fald sammensat en vegetarisk madplan med mad, der både er sund og meget mættende, og samtidig med råvarer og ingredienser, som du nemt kan få fat i.
Og tro mig: Du kommer slet ikke til at savne kødet i disse retter.
Mandag: Makaroni med bagte tomater
Ugens første vegetariske ret er denne lækre pastaret med makaroni og bagte tomater. En god mættende omgang pasta, hvor den lidt tykke og hule makaroni pasta kan udskiftes med en almindelig spaghetti.
Tirsdag: Indisk curry
Tirsdagen står på en nem og lækker indisk curry, der selvfølgelig er uden kød. I stedet er fyldet blandt andet de sunde kidneybønner.
Onsdag: Mulligatawny
Måske lyder navnet mulligatawny som en mystisk ret, men der er såmænd tale om en ganske lækker suppe. Og altså endda en vegetarsuppe. Her er min variant, og den smager altså godt!
Torsdag: Spidskålstærte
Kendere af Madens Verden vil vide, at jeg elsker spidskål. Og torsdagens ret er en skøn tærte med spidskål, der er den perfekte vegetarret.
Fredag: Chili sin carne
Chili con carne betyder chili med kød, så i stedet er fredagsmaden i stedet denne uimodståelige chili sin carne. Altså chili uden kød. Her har jeg lavet den med lidt chokolade, og hvis du synes det lyder for mærkeligt, så skal du bare prøve den. Og blive overbevist.
Lørdag: Vegetar lasagne
Helt seriøst. I denne vegetar lasagne vil kødelskere slet ikke savne kødet. Jeg synes det er lykkedes at lave en opskrift på den vegetariske lasagne, der er så fyldig og lækker, at man overhovedet ikke tænker over at den er uden kød. I stedet har jeg blandt andet puttet spinat i den. Og hvad er en vegetarisk madplan uden en vegetarlasagne.
Søndag: Kartoffelpizza
Vi runder ugen af med en pizza, og her er det selvfølgelig en kødfri pizza. I stedet kan du glæde dig til den lækre kartoffelpizza med rosmarin. Typisk italiensk, og i hvert fald perfekt til vegetarer. Den smager fremragende.
Hvad er en vegetar?
Der florerer indimellem lidt forvirring om hvad en vegetar egentlig er - og hvad forskellen på en vegetar og en veganer er.
Men det er faktisk slet ikke så svært, for vegetarer lever kun af planteføde med eller uden mælk og æg.
Definitionen fra Dansk Vegetarisk Forening lyder således:
"At leve vegetarisk defineres som den praksis at leve af planteføde (frugt og grønt, korn, bælgfrugter, nødder og frø mv.) med eller uden supplement af mælkeprodukter og/eller æg. Vegetarer spiser ingen former for kød, fjerkræ, fisk, skaldyr eller biprodukter fra slagtning af dyr."
Og foreningen har følgende definition på veganere:
"At leve vegansk er ”en måde at leve på, som søger at undgå (så vidt som muligt og praktisabelt) alle former for udnyttelse af og grusomhed imod dyr til føde, tøj og andre formål”. Denne definition stammer fra det britiske Vegan Society, som i sin tid skabte betegnelsen ‘veganer’. Dvs. veganere lever plantebaseret og søger så vidt muligt, udover kød, fjerkræ, fisk, skaldyr og biprodukter fra slagtning, at undgå animalske produkter som mælk, æg, ost, læder, pels, uld, honning, produkter testet på dyr, m.v.".
Så ved du det.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Filucca
hej Holger Rørby Madsen, jeg vil gerne spørger om du eventuelt ku tage dig sammen, og skrive opskriften som er på forsiden.
tak på forhånd
med de bedste hilsner Filucca.
Holger Rørby Madsen
Hejsa
Jeg synes nu jeg tager mig sammen hele tiden 🙂
Jeg hjælper gerne - hvad er det konkret for en opskrift?
Alt det bedste
Holger