Min opskrift på tykstegsbøffer, der kan tilberedes på enten pande eller grill. Bøfferne skal steges nogle få minutter, og er nemme at lave.
Tykstegsbøffer er fine bøffer, der skæres ud af tykstegsfilet.
Typisk vejer bøfferne omkring 200 gram pr. styk, og de er normalt ca. to centimeter tykke. Eller rettere: Sådan bør det være, men ofte ser man disse steaks skåret mindre ud, helt ned til under 150 gram pr. styk.
En tykstegsbøf smager fremragende, men du må ikke stege den for meget, da den så hurtigt bliver tør og sej.
Generelt er tykstegsbøffer klar, når der begynder at pible saft op fra bøfferne, og så tages de straks af panden eller grillen.
Tykstegsbøfferne er typisk lidt billigere end andre udskæringer til bøf, så her kan du altså få en god bøf til en god pris. Se mere indhold:
Opskrift på tykstegsbøf
Tykstegsbøffer
Ingredienser
- 4 tykstegsbøffer - på ca. 200 gram pr. styk
- Lidt olivenolie
- flagesalt
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Tykstegsbøffer duppes tørre med et stykke køkkenrulle.
- Smør bøfferne med en smule olivenolie, og krydr derefter med flagesalt og friskkværnet peber. Lad nu gerne bøfferne hvile i 10 minutter.
- Nu er der to måder at tilberede dine tykstegsbøffer på. Enten kan du grille bøfferne ved en god og direkte varme, eller du kan stege dem på en varm pande i lidt smør. I begge tilfælde er stegetiden ca. 2-4 minutter ialt. Altså 1-2 minutter på hver side, afhængig af hvor tyk din tykstegsbøf er. Du skal aldrig stege tykstegsbøfferne for længe, da de så nemt bliver tørre og triste.
- Tag de færdigstegte bøffer af varmen, og lad dem hvile fem minutter inden servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Note
Tykstegsbøffer kan evt. serveres med persillesmør på toppen, som lige gnides rundt og derefter smelter ned over kødet.
Pommes frites i ovn passer også perfekt til en tykstegsbøf sammen med med broccoli- og blomkålssalat. God appetit.
Her er der i øvrigt mere inspiration til din grillmad.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: