• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad

Tournedos i ovn

Tournedos i ovn er oksemørbrad, der omvikles med bacon. Bøfferne brunes først på en meget varm pande, og steges derefter færdige i ovnen. Foto: Madensverden.dk.
Tournedos i ovn er oksemørbrad, der omvikles med bacon. Bøfferne brunes først på en meget varm pande, og steges derefter færdige i ovnen. Foto: Madensverden.dk.

Opdateret:  1. december 2024 - Udgivet:  27. november 2017

Del gerne:
119
SHARES
FacebookMessenger119PinterestEmailRedditSMS

Tournedos i ovn er bøffer af oksemørbrad, der omvikles med baconskive, hvorefter de brunes på en meget varm pande og steges færdige i ovnen.

Tournedos i ovn er god mad til både de hyggelige stunder - eller når du har gæster.

Oksemørbradsbøfferne er nemme at tilberede, og de tilberedes færdige sammen med tilbehøret.

Omkring stegetiden passer de 10 minutter fint til tournedos på ca. 175 gram stykket, men er bøfferne mindre, ja så forkortes tiden i ovnen også lidt. Og tilsvarende skal større tournedos selvfølgelig have lidt længere tid.

Samtidig afhænger det også af hvor hårdt din ovn varmer, men med 10 minutter kan du være nogenlunde sikker på en rosa (medium) bøf, som de fleste foretrækker den.

Opskriften er til fire personer.

Ingredienser til tournedos i ovn

4 bøffer af oksemørbrad (ca. 175 gram/stk.)
4 skiver bacon
Frisk timian
Salt og friskkværnet peber
Olivenolie til bruning

Dertil denne opskrift på pommes fondant

Fremgangsmåde

  1. Start med at tilberede fondant kartoflerne, da de skal have længere tid end bøfferne. Og du kan lave oksemørbradsbøfferne mens kartoflerne er i ovnen. Det er nemlig ved samme temperatur.
  2. De fire bøffer omvikles med en skive bacon, som sættes fast med en tandstikker.
  3. Varm en pande op, og den skal være meget varm.
  4. Kom lidt olie på, og brun nu bøfferne på begge sider, så de får en god farve. Du kan eventuelt også brune siderne, hvor baconen sidder.
  5. Stil dem i et ildfast fad, og dryp lidt olie over hver tournedos. Krydr med salt og friskkværnet peber, og læg også lidt frisk timian på hver tournedos.
  6. Stil dem ind i ovnen ved dine pommes fondant (200 grader varmluft), hvor bøfferne skal have ca. 10 minutter. Dermed bliver de rosa.

SERVÈR eventuelt med en hjemmelavet sauce bearnaise eller whiskysauce og dampede ærter. Eventuelt også med disse nemme kartoffelrøsti.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Helle Knudsen

    august 03, 2022 at 6:07 pm

    Tak for rigtig mange gode opskrifter 👍 Lader du ikke bøfferne hvile bagefter?
    Hilsen Helle

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      august 04, 2022 at 6:56 am

      Hej Helle
      Jo, bare lige nogle minutter mens der anrettes og den slags. Det passer fint 🙂
      God fornøjelse i køkkenet.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her