Tournedos i ovn er bøffer af oksemørbrad, der omvikles med baconskive, hvorefter de brunes på en meget varm pande og steges færdige i ovnen.
Tournedos i ovn er god mad til både de hyggelige stunder - eller når du har gæster.
Oksemørbradsbøfferne er nemme at tilberede, og de tilberedes færdige sammen med tilbehøret.
Omkring stegetiden passer de 10 minutter fint til tournedos på ca. 175 gram stykket, men er bøfferne mindre, ja så forkortes tiden i ovnen også lidt. Og tilsvarende skal større tournedos selvfølgelig have lidt længere tid.
Samtidig afhænger det også af hvor hårdt din ovn varmer, men med 10 minutter kan du være nogenlunde sikker på en rosa (medium) bøf, som de fleste foretrækker den.
Opskriften er til fire personer.
Ingredienser til tournedos i ovn
4 bøffer af oksemørbrad (ca. 175 gram/stk.)
4 skiver bacon
Frisk timian
Salt og friskkværnet peber
Olivenolie til bruning
Dertil denne opskrift på pommes fondant
Fremgangsmåde
- Start med at tilberede fondant kartoflerne, da de skal have længere tid end bøfferne. Og du kan lave oksemørbradsbøfferne mens kartoflerne er i ovnen. Det er nemlig ved samme temperatur.
- De fire bøffer omvikles med en skive bacon, som sættes fast med en tandstikker.
- Varm en pande op, og den skal være meget varm.
- Kom lidt olie på, og brun nu bøfferne på begge sider, så de får en god farve. Du kan eventuelt også brune siderne, hvor baconen sidder.
- Stil dem i et ildfast fad, og dryp lidt olie over hver tournedos. Krydr med salt og friskkværnet peber, og læg også lidt frisk timian på hver tournedos.
- Stil dem ind i ovnen ved dine pommes fondant (200 grader varmluft), hvor bøfferne skal have ca. 10 minutter. Dermed bliver de rosa.
SERVÈR eventuelt med en hjemmelavet sauce bearnaise eller whiskysauce og dampede ærter. Eventuelt også med disse nemme kartoffelrøsti.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Helle Knudsen
Tak for rigtig mange gode opskrifter 👍 Lader du ikke bøfferne hvile bagefter?
Hilsen Helle
Holger Rørby Madsen
Hej Helle
Jo, bare lige nogle minutter mens der anrettes og den slags. Det passer fint 🙂
God fornøjelse i køkkenet.
Alt det bedste
Holger