Tournedos i ovn er bรธffer af oksemรธrbrad, der omvikles med baconskive, hvorefter de brunes pรฅ en meget varm pande og steges fรฆrdige i ovnen.
Tournedos i ovn er god mad til bรฅde de hyggelige stunder - eller nรฅr du har gรฆster.
Oksemรธrbradsbรธfferne er nemme at tilberede, og de tilberedes fรฆrdige sammen med tilbehรธret.
Omkring stegetiden passer de 10 minutter fint til tournedos pรฅ ca. 175 gram stykket, men er bรธfferne mindre, ja sรฅ forkortes tiden i ovnen ogsรฅ lidt. Og tilsvarende skal stรธrre tournedos selvfรธlgelig have lidt lรฆngere tid.
Samtidig afhรฆnger det ogsรฅ af hvor hรฅrdt din ovn varmer, men med 10 minutter kan du vรฆre nogenlunde sikker pรฅ en rosa (medium) bรธf, som de fleste foretrรฆkker den.
Opskriften er til fire personer.
Ingredienser til tournedos i ovn
4 bรธffer af oksemรธrbrad (ca. 175 gram/stk.)
4 skiver bacon
Frisk timian
Salt og friskkvรฆrnet peber
Olivenolie til bruning
Dertil denne opskrift pรฅ pommes fondant
Fremgangsmรฅde
- Start med at tilberede fondant kartoflerne, da de skal have lรฆngere tid end bรธfferne. Og du kan lave oksemรธrbradsbรธfferne mens kartoflerne er i ovnen. Det er nemlig ved samme temperatur.
- De fire bรธffer omvikles med en skive bacon, som sรฆttes fast med en tandstikker.
- Varm en pande op, og den skal vรฆre meget varm.
- Kom lidt olie pรฅ, og brun nu bรธfferne pรฅ begge sider, sรฅ de fรฅr en god farve. Du kan eventuelt ogsรฅ brune siderne, hvor baconen sidder.
- Stil dem i et ildfast fad, og dryp lidt olie over hver tournedos. Krydr med salt og friskkvรฆrnet peber, og lรฆg ogsรฅ lidt frisk timian pรฅ hver tournedos.
- Stil dem ind i ovnen ved dine pommes fondant (200 grader varmluft), hvor bรธfferne skal have ca. 10 minutter. Dermed bliver de rosa.
SERVรR eventuelt med en hjemmelavet sauce bearnaise eller whiskysauce og dampede รฆrter. Eventuelt ogsรฅ med disse nemme kartoffelrรธsti.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat pรฅ Madens Verdens kogebรธger
- Adgang til den populรฆre favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemรฆrk: Ingen bindingsperiode
Helle Knudsen
Tak for rigtig mange gode opskrifter ๐ Lader du ikke bรธfferne hvile bagefter?
Hilsen Helle
Holger Rรธrby Madsen
Hej Helle
Jo, bare lige nogle minutter mens der anrettes og den slags. Det passer fint ๐
God fornรธjelse i kรธkkenet.
Alt det bedste
Holger