Tomatrelish kaldes voksenketchup, fordi den har langt mere smag. Se, hvordan du laver den lækreste relish til sandwichs og burgere.
Tomatrelish er en af de mest lækre saucer til en burger, fordi smagen er dejlig intens, og konsistensen giver et godt modspil til bøffen.
Du kan lave relish på den hurtige måde, hvor du steger tomater, løg, hvidløg og chilifrugt, hvorefter det simrer med blandt andet eddike.
Men den allerbedste måde er at drysse salt over tomater og løgtern og lade dem suge saltet til sig i mindst tre timer. Det betyder, at meget af væsken vil kunne drænes, så tomaterne får en mere intens smag.

Det er ikke tidskrævende, for man kan jo lave alt muligt andet imens, og jeg lover, at du ikke vil fortryde det trin.
Opskrift på hjemmelavet tomatrelish
Tomatrelish
Ingredienser
- 1 kg tomater - modne
- 1,5 løg - tern
- 2 spsk salt
- 0,5 chilifrugt - hakket
- 2 fed hvidløg - finthakket
- 2 dl sukker
- 2 dl eddike
- 1 stang kanel
- 2 tsk karry
- 1 tsk sennepspulver
- 2 spsk hvedemel
Fremgangsmåde
- Først flår du tomaterne, og det er slet ikke så besværligt, som man skulle tro: Kog vand i en stor gryde. Når vandet koger, hælder du tomaterne i vandet og lader dem koge et par minutter.
- Hæld kogevandet fra, og nu kan du trække skindet af. Hvis du bruger cherrytomater, skal du måske skære bunden af nogen af dem for at få skindet af. Men det er virkelig nemt.
- Hak tomaterne groft, hak løg groft og kom dem i et fad. Drys 2 spiseskefulde groft salt udover grøntsagerne og dæk dem til med film. Lad dem trække mindst 3 timer. Du kan også gøre det natten over.
- Dræn tomaterne, så du ikke får saften med i din gryde. Hæld dem op i gryden sammen med sukker og eddike samt hakket chilifrugt. Bring det hele i kog og kog det i ti minutter.
- Rør mel og krydderier sammen med en halv dl. eddike, så der ikke er klumpet i melet. Hæld det i gryden, mens du rører rundt.
- Lad din tomatrelish simre for medium-lav varme i 30 minutter - eller indtil den begynder at blive tyk. Den skal lige boble lidt, men må ikke få for meget varme, så risikerer du, at den brænder fast i bunden. Kom kanelstangen i det sidste kvarter.
- Nu er relishen færdig, og du kan hælde den i et par steriliserede patentglas.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tip
Tomatrelish kan bruges til alt muligt andet end burgere. Kom det på en hotdog, smør det ud på pizzabunden, brug det som fyld i en sandwich eller spis det til en god omelet.
Du kender sikkert agurkerelish, som er en slags amerikansk agurkesalat. Har du lyst til at lave den, kan du se opskriften her: Agurkerelish.
Se andre saucer og dip til burgerne:
Sådan laver du selv Big Mac-dressing
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: