Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Sovs og sauce › Tomatrelish - super opskrift til din burger

Tomatrelish - super opskrift til din burger

Tomatrelish
5 fra 10 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
60
SHARES
FacebookMessenger60PinterestEmailSMS

Tomatrelish kaldes voksenketchup, fordi den har langt mere smag. Se, hvordan du laver den lækreste relish til sandwichs og burgere.

Tomatrelish er en af de mest lækre saucer til en burger, fordi smagen er dejlig intens, og konsistensen giver et godt modspil til bøffen.

Du kan lave relish på den hurtige måde, hvor du steger tomater, løg, hvidløg og chilifrugt, hvorefter det simrer med blandt andet eddike.

Men den allerbedste måde er at drysse salt over tomater og løgtern og lade dem suge saltet til sig i mindst tre timer. Det betyder, at meget af væsken vil kunne drænes, så tomaterne får en mere intens smag.

Tomaterne er hakket sammen med løg. Og nu står de i et saltlag i mindst tre timer. Foto: Karen Seneca, Madensverden.dk.

Det er ikke tidskrævende, for man kan jo lave alt muligt andet imens, og jeg lover, at du ikke vil fortryde det trin.

Opskrift på hjemmelavet tomatrelish

Tomatrelish

Karen SenecaKaren Seneca
5 fra 10 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Saltning: 3 timer t
Samlet tid: 3 timer t 45 minutter min
Tomatrelish kaldes voksenketchup, fordi den har langt mere smag. Se, hvordan du laver den lækreste relish til sandwichs og burgere.
Antal: 2 glas
Ret: Syltning
Køkken: Amerikansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 kg tomater modne
  • 1,5 løg tern
  • 2 spsk salt
  • 0,5 chilifrugt hakket
  • 2 fed hvidløg finthakket
  • 2 dl sukker
  • 2 dl eddike
  • 1 stang kanel
  • 2 tsk karry
  • 1 tsk sennepspulver
  • 2 spsk hvedemel

Fremgangsmåde

  1. Først flår du tomaterne, og det er slet ikke så besværligt, som man skulle tro: Kog vand i en stor gryde. Når vandet koger, hælder du tomaterne i vandet og lader dem koge et par minutter.
  2. Hæld kogevandet fra, og nu kan du trække skindet af. Hvis du bruger cherrytomater, skal du måske skære bunden af nogen af dem for at få skindet af. Men det er virkelig nemt.
  3. Hak tomaterne groft, hak løg groft og kom dem i et fad. Drys 2 spiseskefulde groft salt udover grøntsagerne og dæk dem til med film. Lad dem trække mindst 3 timer. Du kan også gøre det natten over.
  4. Dræn tomaterne, så du ikke får saften med i din gryde. Hæld dem op i gryden sammen med sukker og eddike samt hakket chilifrugt. Bring det hele i kog og kog det i ti minutter.
  5. Rør mel og krydderier sammen med en halv dl. eddike, så der ikke er klumpet i melet. Hæld det i gryden, mens du rører rundt.
  6. Lad din tomatrelish simre for medium-lav varme i 30 minutter - eller indtil den begynder at blive tyk. Den skal lige boble lidt, men må ikke få for meget varme, så risikerer du, at den brænder fast i bunden. Kom kanelstangen i det sidste kvarter.
  7. Nu er relishen færdig, og du kan hælde den i et par steriliserede patentglas.

Næringsindhold

Kalorier567kcalKulhydrater134gProtein7gFedt2gMættet fedt0.4gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt1gNatrium7008mgKalium1332mgKostfibre8gSukker117gVitamin A4956IUVitamin C75mgCalcium98mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tip

Tomatrelish kan bruges til alt muligt andet end burgere. Kom det på en hotdog, smør det ud på pizzabunden, brug det som fyld i en sandwich eller spis det til en god omelet.

Du kender sikkert agurkerelish, som er en slags amerikansk agurkesalat. Har du lyst til at lave den, kan du se opskriften her: Agurkerelish.

Se andre saucer og dip til burgerne:

Sådan laver du selv Big Mac-dressing

Burgerdressing - lynhurtig opskrift

Hjemmelavet ketchup - nemt at lave

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • billede med peberrodscreme peberodsdressing
    Peberrodscreme (den bedste opskrift på peberrodsdressing)
  • billede med sauce jus
    Sauce jus (nem opskrift på den klassiske au jus)
  • billede med pisket smør
    Pisket smør (sådan laver du luftigt smør som på restaurant)
  • billede med peberrodssauce
    Peberrodssauce (nem opskrift på sovs med peberrod)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required