• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Teres major

Teres major

teres major
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
4
SHARES
FacebookMessenger4PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  3. august 2024 - Udgivet:  3. august 2024

Teres major er en meget mør udskæring af oksekød. Her i denne guide kan du se, hvordan man tilbereder den på pande, grill og sous vide.

Teres major er en amerikansk udskæring af oksen, som man desværre ikke så ofte finder i de danske supermarkeder.

Men spørg eventuelt slagteren om han kan skaffe den hjem, for her får du en af de mest møre udskæringer af oksen.

Der er tale om en udskæring fra skulderstykket, og selvom vi på dansk ikke har et officielt navn, så kaldes den indimellem for skuldermørbrad. Og det er meget passende, da den er næsten lige så mør som oksemørbraden.

Den er både nem og hurtig at tilberede, men husk, at en teres major IKKE må tilberedes for længe. Så giv den typisk 3 minutter på hver side, så er den perfekt tilberedt uden at være hverken for rå/rød eller tør.

Under stegningen kan der tilsættes knuste hvidløgsfed og nogle kviste rosmarin eller timian for yderligere smag.

Se også de skønne opskrifter på:

  • Flap meat
  • Cote de boeuf
  • Ball tip oksesteg
  • Helstegt oksemørbrad

Opskrift på teres major oksekød

teres major
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Teres major

5 fra 1 stemme
Teres major er en meget mør udskæring af oksekød. Her i denne guide kan du se, hvordan man tilbereder den på pande, grill og sous vide.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 6 minutter min
Samlet tid 16 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Amerikansk
Kalorier: 210
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 2 teres major - i alt ca. 600 gram
  • olivenolie - eller smør
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at klargøre kødet. På de 2 teres major fjernes sølvsenen let med en skarp kniv. Du kan eventuelt forsalte kødet inden stegning.
    teres major udskæring
  2. Brun kødet ved en høj varme på en varm pande tilsat lidt olivenolie. de kan også steges i smør, hvor der tillsættes hvidløg og rosmarin. Øs så løbende lidt af fedtstoffet op over kødet for at glasere det.
  3. Steges 3 minutter på hver side, og du kan med fordel vende dem efter halvandet minut.
  4. Tages af panden og krydres med salt og friskkværnet peber.

Næringsindhold

Kalorier: 210kcalProtein: 33gFedt: 7gMættet fedt: 3gFlerumættet fedt: 0.3gEnkelumættet fedt: 3gKolesterol: 93mgNatrium: 665mgKalium: 512mgCalcium: 29mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Noter

Lad gerne de færdigstegte teres major hvile på et skærebræt i 5-10 minutter inden udskæring.
Du skal ikke dække dem til.
Skær kødet ud i tynde skiver på ca. 1 centimeter.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Grillet teres major

Du kan også med fordel grille udskæringen, da teres major kødet bliver mindst lige så perfekt på grillen.

Her sker det ved en høj og direkte varme, hvor kødet skal have ca. 2-3 minutter på hver side. Pas på ikke at grille dem for længe!

Teres major i sous vide

Du kan selvfælgelig også tilberede teres major i din sous vide, hvor resultat bestemt kun bliver endnu bedre.

Her saltes kødet først, hvorefter det vakuumpakkes.

Giv det 2 timer i din sous vide ved 57 grader. Så bliver det hverken for rødt eller gennemstegt.

Derefter er det blot at brune kødet godt af på en varm pande i enten lidt smør eller olie. Der kan tilsættes knuste hvidløgsfed og rosmarin eller timian.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen

    august 03, 2024 at 12:30 pm

    Tak fordi du bruger opskriften, og kom meget gene med din mening. På forhånd tak.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required