Stegte tapas peber, der oprindeligt hedder Pimientos de Padrón, er super lækre som hapser til tapas eller som tilbehør til andre retter.
Tapas peber alias Padrón peber er en lækkerbisken, der samtidig kan tilberedes på få minutter. Og så er de tilmed sunde.
De små peberfrugter er lidt bitre i rå tilstand, men de opnår en sødme under tilberedningen, og har i det hele taget en skøn smag.
Server dem til en middagsret eller brug dem som snacks til en kølig hvidvin eller en spansk rødvin.
Opskriften er til fire personer.
Opskrift på padron - tapas peber
Tapas peber
Ingredienser
- 200 g pimientos de padrón
- 1 spsk olivenolie
- flagesalt
Fremgangsmåde
- De små peberfrugter skylles og dryppes helt tørre, så der er ikke vand ved dem når de skal på panden.
- Varm en pande op ved en god varme, og kom en sjat olivenolie på.
- Læg peberfrugterne på panden, og steg dem nu i cirka fem minutter.
- Undervejs vender du peberfrugterne rundt nogle gange, eventuelt blot ved at ryste panden.
- Krydr dine tapas peber med salt, og så er de klar til servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Noter
Man skal dog være opmærksom på, at nogle enkelte padrons pludselig kan have en mere chiliagtig og stærkere smag, men det er der jo også en vis charme ved.
Du kan også bage de små peberfrugter i ovnen, hvor du lægger dem på en bageplade med bagepapir.
Dryp dem med olie og bag dem under grillen i ovnen i nogle få minutter indtil de er færdige. Drysses med salt.
Tapas peber spises hele, hvor du tager fat i stilken og spiser løs som hapsere. Stilken skal du selvfølgelig ikke spise, og du kan med fordel også undgå kernerne.
De små peberfrugter er blandt andet gode som tilbehør til stegt kylling og spanske paprikakartofler Patatas bravas.
Relaterede opskrifter er ovnbagte peberfrugter og farserede peberfrugter.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: