Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Tacotærte

Tacotærte

billederesultat for tacotærte
4.5 fra 19 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
Facebook352PinterestSMSEmailMessenger
352
DELINGER

Her er en nem opskrift på tacotærte, der er en mexicansk inspireret tærte med hakket oksekød, ost og tacokrydderi. Lækker til aftensmad.

Tacotærte er en lækker mexicansk tærte, der smager himmelsk godt og som er nem at lave.

Med en god tærtedej i bunden, og fyld af blandt andet hakket oksekød og tacokrydderi.

Tærten passer fint til aftensmad, hvor den gerne serveres med en skøn avocadosalat til.

Se også mine opskrifter på:

  • Mexicansk kylling i fad
  • Quesadillas
  • Mexicansk risret
  • Mexicansk farsbrød

Opskrift på tacotærte

Tacotærte

newyorkerbyheart.com topbilledeMadens Verden
4.5 fra 19 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 25 minutter min
Samlet tid: 35 minutter min
Her er en nem opskrift på tacotærte, der er en mexicansk inspireret tærte med hakket oksekød, ost og tacokrydderi. Lækker til aftensmad.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Mexikansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Dej
  • 1,5 dl rugmel
  • 1½ dl hvedemel
  • 50 g smør (smeltet)
  • 1 dl vand (koldt )
  • 1 tsk salt
Fyld 1
  • 500 g hakket oksekød
  • 1 pose tacokrydderi (fra Santa Maria, eller hjemmelavet tacokrydderi)
  • 1 løg (hakket)
  • 3 fed hvidløg (hakket)
  • 1,5 dl vand
  • friskkværnet peber
Fyld 2
  • 100 g tomater (San Marzano, skåret i tern)
  • 1 rød peberfrugt (skåret i små tern)
  • 2 dl creme fraiche (18%)
  • 4 spsk mayonnaise (Hellmanns)
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 dl ost (revet )

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Rør de 2 slags mel, salt og vand sammen. Tilsæt det smeltede smør, rør sammen og saml til en dej. Hvis dejen er for tør, så tilsæt en anelse mere koldt vand.
  2. Pres dejen ud i en tærteform, prik den med en gaffel og forbag i en 250 grader varm ovn (jeg brugte ikke varmluft) i 10 minutter.
  3. Fyld 1: Varm lidt olie på en pande og svits kødet til det bliver brunt. Tilsæt løg og lad det stege med, til det bliver blødt og begynder at tage farve.
  4. Kom hvidløg og tacokrydderi ved, rør godt rundt og tilsæt så vandet.
  5. Skru ned for varmen og lad det simre i ca. 5 minutter. Tag af varmen.
  6. Fyld 2: Kom peberfrugt og tomater i en skål.
  7. Tilsæt creme fraiche, mayonnaise, salt, friskkværnet peber og ost. Rør det hele godt sammen.
  8. Tag den forbagte tærte ud af ovnen og fordel kødfyldet på tærtebunden.
  9. Fordel så fyld nr. 2 ovenpå, sæt i ovnen igen og bag i ca. 15 minutter, til tærten er gylden.

Næringsindhold

Kalorier965kcalKulhydrater54gProtein38gFedt67gMættet fedt30gFlerumættet fedt8gEnkelumættet fedt19gTransfedt2gKolesterol159mgNatrium2728mgKalium664mgKostfibre7gSukker7gVitamin A3010IUVitamin C50mgCalcium319mgJern5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Servering

Den færdigbagte tacotærte kan med fordel lige køles en smule af, og derefter serveres. Gerne en med lækker avocadosalat til.

Her kan du se flere opskrifter på mexicansk mad.

Om
newyorkerbyheart.com topbillede
Madens Verden

Vi er glade for her på Madensverden at få lov til at viderebringe de lækre opskrifter fra bloggen Newyorkerbyheart.com. Bloggen blev startet af Birthe Lynggaard i 2006, hvor hun delte sin store kærlighed for bøger, rejser mv. og især mad. Birthe gik desværre, pga. sygdom, alt for tidligt bort i 2014 og bloggen har siden ligget stille hen. Vi, og Birthes efterladte, synes dog, at hendes opskrifter fortsat skal leve og vække inspiration. Til glæde og gavn.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Maria Risager Skibsted skriver

    oktober 19, 2024 at 10:47 am

    1,5 vand? Er det tsk, spsk, dl? Tænker ikke det er liter 😅

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      oktober 19, 2024 at 1:47 pm

      Hej Maria
      Tak for det - og den bvar faldet ud af den oprindelige opskrift fra Newyorker By Heart. Det er deciliter, og den er nu opdateret 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af teriyaki laks.
    Teriyaki laks (nem laks med teriyaki og sesam)
  • Billede af smørstegt laksefilet med græskarmos.
    Smørstegt laksefilet med græskarmos
  • Billede af peberkylling.
    Peberkylling med grønne peberkorn og lækker sauce
  • Billede af hellefisk med spinat og knoldselleri.
    Hellefisk med spinat og knoldselleri

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required