Tabbouleh salat fra Mellemøsten med bulgur og en masse friske krydderurter er det perfekte tilbehør til enhver ret. Prøv den nu.
Tabbouleh salat er en af mine yndlingssalater og nok en af de retter, som jeg laver alleroftest. Faktisk tror jeg, at jeg laver tabbouleh cirka tre gange ugentligt.
Og det er der en god grund til, fordi den er super lækker og nem at lave, og så er den selvfølgelig også sund. Denne salat fylder også bedre i maven på grund af bulguren.
Det er den perfekte salat at tage med i en madpakke, da den stadig holder sig lækker dagen efter, man laver den. Faktisk er det lige før, at den bliver bedre, fordi den får tid til at trække smag fra krydderurterne.
I denne opskrift består krydderurterne af persille og frisk mynte, dette er den mest autentiske udgave fra Mellemøstem.
Opskrift på tabbouleh salat med bulgur
Tabbouleh salat fra Mellemøsten
Ingredienser
- 2 bundt persille
- 1 bundt mynte
- 1 stk rødløg
- 4 stk tomater
- 1 stk agurk
- 120 ml bulgur
- 2 spsk citronsaft
- 2 spsk olivenolie
- 2 tsk salt
Fremgangsmåde
- Start med at vaske bulguren og ligge den i blød i koldt vand i cirka fem minutter. Si vandet fra og klem bulguren med dine hænder for at få så meget vand siet fra som muligt.
- Hak tomaterne og agurken i små fine stykker og put dem i en skål sammen med saltet, bland det godt sammen. Dette gøres for at hive så meget vand ud af grønsagerne som muligt.
- I en food processor puttes persille og myntebladene i. Hak dem meget fint, dette kan også gøres med håndkraft, men en food processor gør arbejdet hurtigere og lettere.
- Si nu vandet fra tomaterne og agurkerne. Hak løget fint og tilføj det til resten af grønsagerne.
- Tilføj nu krydderurteblandingen og bulguren. Smag til med citronsaft, olivenolie og salt.
- Så har du den lækreste tabbouleh klar til servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Salaten bliver fejret hvert år i Libanon
Nogen gange tilføjer jeg også frisk koriander, men det er en smagssag, og jeg er generelt bare virkelig vild med alle friske urter og grønt.
Tabbouleh er oprindeligt fra Libanon, og en af deres vigtigste retter. Den bliver ofte serveret som en del af meze, hvilket er en masse små retter serveret sammen.
Og så har de en dag om året, hvor de fejrer denne ret. Den første lørdag i juni er dedikeret til fejring af den libanesiske salat.
Så det siger altså lidt, at hvis en salat er så lækker, at et helt land fejrer den årligt, så må den altså være helt i top.
Se også andre opskrifter som passer til en meze:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Birgit Nielsen
Det ser lækkert ud, og jeg har meget mynte lige nu, så det må prøves.
Jimmy
Halløj
Er den kolde iblødsætning af bulgur i fem minutter nok tilberedning? Synes så mange sider skriver kogning er vejen frem? 😊
Vh. Jimmy
Lene
Jeg går ud fra det er 120 ml kogt bulgur? Men så forstår jeg ikke step 1? Hjælp 😀