Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Vegetar › Tabbouleh salat med bulgur og persille

Tabbouleh salat med bulgur og persille

Tabbouleh salat
5 fra 10 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
22
SHARES
FacebookMessenger22PinterestEmailSMS
Opdateret: 11. november 2022 - Udgivet: 12. januar 2021

Tabbouleh salat fra Mellemøsten med bulgur og en masse friske krydderurter er det perfekte tilbehør til enhver ret. Prøv den nu.

Tabbouleh salat er en af mine yndlingssalater og nok en af de retter, som jeg laver alleroftest. Faktisk tror jeg, at jeg laver tabbouleh cirka tre gange ugentligt.

Og det er der en god grund til, fordi den er super lækker og nem at lave, og så er den selvfølgelig også sund. Denne salat fylder også bedre i maven på grund af bulguren.

Det er den perfekte salat at tage med i en madpakke, da den stadig holder sig lækker dagen efter, man laver den. Faktisk er det lige før, at den bliver bedre, fordi den får tid til at trække smag fra krydderurterne.

I denne opskrift består krydderurterne af persille og frisk mynte, dette er den mest autentiske udgave fra Mellemøstem.

Opskrift på tabbouleh salat med bulgur

Tabbouleh salat fra Mellemøsten

Rakel Seneca
5 fra 10 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid 15 minutter min
Samlet tid 15 minutter min
Tabbouleh salat fra Mellemøsten med bulgur og en masse friske krydderurter er det perfekte tilbehør til enhver ret. Prøv den nu.
Antal 4 personer
Ret Salat, Vegetar
Køkken Mellemøsten

Ingredienser

  • 2 bundt persille
  • 1 bundt mynte
  • 1 stk rødløg
  • 4 stk tomater
  • 1 stk agurk
  • 120 ml bulgur
  • 2 spsk citronsaft
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 tsk salt
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde

  1. Start med at vaske bulguren og ligge den i blød i koldt vand i cirka fem minutter. Si vandet fra og klem bulguren med dine hænder for at få så meget vand siet fra som muligt.
  2. Hak tomaterne og agurken i små fine stykker og put dem i en skål sammen med saltet, bland det godt sammen. Dette gøres for at hive så meget vand ud af grønsagerne som muligt.
  3. I en food processor puttes persille og myntebladene i. Hak dem meget fint, dette kan også gøres med håndkraft, men en food processor gør arbejdet hurtigere og lettere.
  4. Si nu vandet fra tomaterne og agurkerne. Hak løget fint og tilføj det til resten af grønsagerne.
  5. Tilføj nu krydderurteblandingen og bulguren. Smag til med citronsaft, olivenolie og salt.
  6. Så har du den lækreste tabbouleh klar til servering.

Næringsindhold

Kalorier125kcalKulhydrater14gProtein2gFedt7gMættet fedt1gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt5gNatrium1166mgKalium88mgKostfibre3gSukker0.3gVitamin A63IUVitamin C4mgCalcium9mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Salaten bliver fejret hvert år i Libanon

Nogen gange tilføjer jeg også frisk koriander, men det er en smagssag, og jeg er generelt bare virkelig vild med alle friske urter og grønt.

Tabbouleh er oprindeligt fra Libanon, og en af deres vigtigste retter. Den bliver ofte serveret som en del af meze, hvilket er en masse små retter serveret sammen.

Og så har de en dag om året, hvor de fejrer denne ret. Den første lørdag i juni er dedikeret til fejring af den libanesiske salat.

Så det siger altså lidt, at hvis en salat er så lækker, at et helt land fejrer den årligt, så må den altså være helt i top.

Se også andre opskrifter som passer til en meze:

Sprøde falafler

Hummus

Aubergine fatteh - favorit vegetarret

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Susanne skriver

    september 21, 2025 at 5:55 am

    Skal bulgur ikke koges

    Svar
  2. Birgit Nielsen skriver

    maj 01, 2024 at 1:08 am

    Det ser lækkert ud, og jeg har meget mynte lige nu, så det må prøves.

    Svar
  3. Jimmy skriver

    juni 03, 2023 at 7:01 pm

    Halløj

    Er den kolde iblødsætning af bulgur i fem minutter nok tilberedning? Synes så mange sider skriver kogning er vejen frem? 😊

    Vh. Jimmy

    Svar
  4. Lene skriver

    juni 03, 2023 at 4:29 pm

    Jeg går ud fra det er 120 ml kogt bulgur? Men så forstår jeg ikke step 1? Hjælp 😀

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required