Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Svinemørbrad stegt som vildt

Svinemørbrad stegt som vildt

svinemørbrad stegt som vildt
5 fra 11 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
600
DELINGER
Facebook600PinterestSMSEmailMessenger
Indhold
  • Svinemørbrad stegt som vildt
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på svinemørbrad stegt som vildt
  • Noter
  • Kommentarer

Svinemørbrad stegt som vildt

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 11 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Samlet tid: 1 time t
Her får du min opskrift på svinemørbrad stegt som vildt. Mørbraden steges på panden, og væden giver en virkelig lækker og vildtagtig sovs.
Antal: 4
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 svinemørbrad (afpudset)
  • 20 enebær (tørrede, knust og finthakket)
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk timian (tørret)
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 spsk olivenolie
Desuden
  • 3 skiver bacon (skåret i mindre stykker)
  • 1 gulerod (i små tern)
  • 1 stængel bladselleri (i små tern)
  • 1 lille løg (fint hakket)
  • 4 dl kalvefond (vand + koncentrat)
  • 5 enebær (knust)
  • 2 dl fløde
  • 2 tsk ribsgele
  • 1 citron (lidt citronsaft)
  • 1 spsk majsstivelse (udrørt i en smule koldt vand)
Tilbehør
  • 800 g kartofler
  • 400 g ærter

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Til svinemørbrad stegt som vildt starter du med at afpudse mørbraden for sølvsene og fedt. Eller bed din slagter om at gøre det. Del mørbraden på midten, så den nemmere kan være på panden.
  2. Knus de tørrede enebær med en kniv og hak dem så fint som muligt. Kom dem på en tallerken sammen med paprika, timian, salt og friskkværnet peber. Vend det lidt rundt.
  3. Tril nu de to halve mørbrad godt i blandingen, så det sætter sig på kødet hele vejen rundt.
  4. Brun kødet i lidt olie en dyb pande, så det får lidt stegeskorpe. Brunes hurtigt ved en høj varme. Lægges til side.
  5. Kom bacon på panden, og steg det hurtigt af. Kom gulerod, bladselleri og løg ved, og lad det svitse et minuts tid.
  6. Læg mørbraden tilbage i panden, hæld kalvefond ved sammen med 5 knuste enebær, læg låg på og lad det nu koge ved svagere varme i ca. 15 minutter.
  7. Tag kødet til side på et skærebræt, og sigt indholdet fra panden over i en lille gryde. Kom fløde og ribsgele ved og lad din vildtsovs koge op. Jævn med lidt majsstivelse, der er udrørt i lidt koldt vand, og smag til med lidt friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber.

Næringsindhold

Kalorier755kcalKulhydrater59gProtein46gFedt38gMættet fedt17gFlerumættet fedt4gEnkelumættet fedt15gTransfedt0.1gKolesterol165mgNatrium1191mgKalium1893mgKostfibre11gSukker12gVitamin A4181IUVitamin C88mgCalcium115mgJern5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på svinemørbrad stegt som vildt

Svinemørbrad stegt som vildt giver en lækker og velsmagende ret til aftensmad, og så er den rimelig nem og hurtig at lave.

Vildtsmagen kommer blandt andet fra enebær og ribsgele, og tilsammen giver skyen altså en himmelsk god sovs. Lidt a la en vildtsauce.

Tilbehør kan være kartofler og kogte ærter, og opskriften er beregnet til fire personer.

Se også: Svinemørbrad med spidskål, blomkål og lækker sovs

Noter

Svinemørbrad stegt som vildt serveres sammen med den lækre sovs, kartofler og ærter.

Kartoflerne kan koges, eller skæres i grove stykker, der vendes med lidt salt, hvidløgspulver, timian og peber, og bages ca. 35 minutter i ovnen ved 200 grader varmluft.

Se også: Svinemørbrad med bacon stegt i ovn (med tilbehør)

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Linda skriver

    januar 26, 2024 at 12:30 am

    Jeg har et spoergsmaal vedr. kvantiteten af Enebaerrene. Opskriften kalder for 20 + 5 Enebaer. Jeg har altid hoert at man kun maa bruge ca. 8 af dem i en opskrift, hvordan forklares den meget store maengde i denne opskrift?

    Svar
  2. Britta skriver

    april 12, 2023 at 5:36 pm

    Har nu prøvet denne ret for første gang og serverede de grøntsager mm til, som sky til sovs er lavet på.
    Min mand savnede dog lidt mere smag på vildtsovsen. Hvad kunne her bruges?

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af teriyaki laks.
    Teriyaki laks (nem laks med teriyaki og sesam)
  • Billede af smørstegt laksefilet med græskarmos.
    Smørstegt laksefilet med græskarmos
  • Billede af peberkylling.
    Peberkylling med grønne peberkorn og lækker sauce
  • Billede af hellefisk med spinat og knoldselleri.
    Hellefisk med spinat og knoldselleri

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required