• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Svinekotelet med skaft

Svinekotelet med skaft

billede til svinekotelet med skaft
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
288
SHARES
FacebookMessenger288PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  13. februar 2025 - Udgivet:  16. juni 2015

Min opskrift på svinekotelet med skaft, der er langtidsstegt i ovnen. Lækker aftensmad med super møre koteletter, og lavet med en sky af fond og salvie.

Svinekotelet med skaft er en lækker ret, og med denne fremgangsmåde bliver kødet meget mørt.

Den er nem at lave, og du skal købe koteletter med ben, der også kaldes skaftkoteletter.

Opskriften er beregnet til fire personer som en hovedret. God fornøjelse.

Se også de populære opskrifter på:

  • Koteletter i fad
  • Nakkekoteletter i flødesovs
  • Koteletter med spinat og broccoli

Opskrift på svinekotelet med skaft

billede til svinekotelet med skaft
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Svinekotelet med skaft - nem opskrift

5 fra 1 stemme
Min opskrift på svinekotelet med skaft, der er langtidsstegt i ovnen. Lækker aftensmad med super møre koteletter, og lavet med en sky af fond og salvie.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 1 time t
Samlet tid 1 time t 15 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 470
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 4 svinekotelet - med skaft - cirka 300 gram stykket
  • 2 dl bouillon - kraftig kyllinge- eller hønsefond
  • 2 tsk paprika
  • 8 blade salvie - snittet i mindre skiver
  • 1 kvist rosmarin
  • salt og friskkværnet peber
  • smør - til stegning

Fremgangsmåde
 

  1. Varm ovnen op til 200 grader varmluft.
  2. Smelt smør på en rigtig godt varm pande, og lad det blive nøddebrunt. Det nøddebrune smør giver en god smag til dine svinekoteletter. Pas dog på at smørret ikke branker!!
  3. Kom dine svinekoteletter på panden, og brun dem hurtigt et minuts tid på hver side. Du kan nok kun bruge to ad gangen.
  4. Tag hver svinekotelet med skaft over i et ildfast fad.
  5. Kom kyllingefond på panden sammen med paprika, lad det bare lige koge op.
  6. Hæld så fonden over koteletterne i fadet.
  7. Nip rosmarin-bladene og drys dem hen over koteletterne - det samme gør du med salvien. Kryds med salt og peber, overdæk med sølvpapir, og kom fadet ind i ovnen.
  8. Langtidssteg nu svinekoteletterne i cirka en time ved 200 grader varmluft.

Næringsindhold

Kalorier: 470kcalKulhydrater: 1gProtein: 65gFedt: 21gMættet fedt: 7gFlerumættet fedt: 3gEnkelumættet fedt: 9gTransfedt: 0.2gKolesterol: 201mgNatrium: 896mgKalium: 1127mgKostfibre: 0.2gSukker: 0.2gVitamin A: 97IUVitamin C: 3mgCalcium: 25mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Tag koteletterne ud - og lad dem hvile fem minutter inden servering.

Skyen kan fint bruges til nye kartofler eller andet tilbehør. Du kan også vælge, at koge skyen op, tilsætte fløde og evt. jævne til en sovs.

Bliver sovsen for tyk, kan du tilsætte mere vand eller fond.

Smag den til med salt, friskkværnet peber og lidt gastrik.

Serveres med råstegte kartofler og en lækker spidskålssalat med æble og avocado.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen

    februar 13, 2025 at 1:03 pm

    Tak fordi du bruger opskriften. Skriv gerne her hvad du synes om den.

    Svar
  2. June

    juni 14, 2023 at 2:18 pm

    Jeg havde tænkt at afprøve denne opskrift i aften - almindelig ovn eller varmluft? 🙂

    Svar
  3. Palle H

    januar 02, 2019 at 1:47 pm

    Det er en fantastisk opskrift!

    Vi har lavet den flere gange. Og det spiller bare!
    I dag vil jeg prøve, at lave den med alm nakkekotelleter. (4 stk)
    Dog vil jeg justere tiden, til mellem 30 og 40 min, der er jo ikke ben på.

    Måske Grethe har haft fire koteletter, så ovn-tiden skulle forlænges lidt?
    Ved det ikke, men denne er en ‘keeper’ 👍🏻

    Svar
    • Madensverden.dk

      januar 02, 2019 at 3:11 pm

      Hej Palle

      Mange tak for tilbagemeldingen - det er jeg glad for at høre. Det er faktisk også min favorit, når jeg skal lave koteletter - for de bliver altid møre.

      De bedste hilsner - og godt nytår

      Holger

      Svar
  4. Grethe Jensen

    december 23, 2016 at 7:16 pm

    Jeg har lavet koteletter med skaft.
    Men efter en time i ovnen var de overhovedet ikke gennemstegte, de var helt røde ved benene.
    Er det en fejl i opskriften eller er det sådan de skal være.
    Jeg havde forventet at kødet skulle være super mørt og ikke rødt.

    Svar
    • Guffeliguf.dk

      december 23, 2016 at 7:53 pm

      Hej Grethe
      Tak for tilbagemeldingen, det er altid rart med respons på opskrifterne.
      Men det lyder mærkeligt, at koteletterne ikke skulle være gennemstegte. Selv ved benet. Jeg bruger præcis denne fremgangsmåde, og de bliver altid møre og velstegte.
      Svinekød skal nemlig ikke være rødt.
      Selvfølgelig kan der være forskel på udskæringerne, men det burde ikke betyde så meget. Og en time i ovnen er lang tid, så det er mystisk.
      Og det er denne opskrift jeg bruger hver gang - uden problemer.
      Beklager. Med ønsket om en god jul
      Holger
      Guffeliguf.dk.

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required