• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Svinekæber i gryde

Svinekæber i gryde

billede til svinekæber i gryde
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
243
SHARES
FacebookMessenger243PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  16. juni 2023 - Udgivet:  9. september 2018

Her er min bedste opskrift på svinekæber i gryde, der braiseres i madeira. Det giver meget møre stykker kød og en fantastisk sauce.

Svinekæber i gryde er en virkelig lækker ret, som ikke kun er nem at lave, men som også er fremragende gæstemad.

For år tilbage var svinekæberne på ingen måde noget man spiste meget af i de danske køkkener, men kæbestykkerne er for alvor blevet populære, og det forstår jeg godt.

Svinekæber er nemlig super lækre, og de bliver enormt møre efter godt en times tid i gryden.

HOV! Nogle vil måske bemærke, at opskriften hedder svinekæber i gryde, men at svinekæberne på billedet ligger på en stegepande.

Forklaringen er den simple, at jeg synes det bedste resultat opnås når svinekæberne brunes godt af på en meget varm pande, og derefter simrer i gryden med grøntsager, madeira og fond.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Se også mine opskrifter på:

  • Braiserede svinekæber
  • Langtidsstegte svinekæber i stegeso
  • Svinekæber sous vide

Opskrift på svinekæber i gryde

billede til svinekæber i gryde
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Svinekæber i gryde med madeira - nem opskrift

5 fra 2 stemmer
Her er min bedste opskrift på svinekæber i gryde, der braiseres i madeira. Det giver meget møre stykker kød og en fantastisk sauce.
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 1 time t 30 minutter min
Samlet tid 2 timer t
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 299
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 8 svinekæber - ca. 500 gram
  • smør - til bruning
Grøntsager
  • 1 rødløg
  • 1 skive knoldselleri - uden skræl
  • 2 gulerødder
  • 5 champignon
  • 1 bundt timian
Til sauce
  • 1 spsk balsamico
  • 2,5 dl madeira
  • 2,5 dl oksefond - evt. 2.5 dl vand + 1 bouillonterning
  • 1 spsk majsstivelse
  • 1 spsk sherryeddike - eller anden eddike

Fremgangsmåde
 

  1. Afpuds svinekæberne, hvor sølvsenen fjernes med en skarp kniv. Eller bed slagteren om at gøre det, han er god til det.
    billede med madeira til svinekæber i gryde
  2. Smelt en stor klat smør på en varm pande, og brun hurtigt svinekæberne på begge sider, så de får en god stegeskorpe.
    billede med svinekæber der brunes på pande
  3. Gør grøntsagerne klar. Rødløg, knoldselleri, gulerødder og champignon skæres i mindre tern, og timian hakkes groft.
    billede med grøntsager til svinekæber i gryde
  4. Smelt en stor klat smør i en gryde, og svits grøntsagerne i 5 minutter. Kom også en spiseskefuld balsamico i.
    billede med grøntsager i gryde til svinekæber
  5. Hæld derefter madeira og oksefond ved, og tilsæt også timian.
  6. Læg derefter svinekæberne ved, læg låget på og skru ned for varmen. Nu skal svinekæberne simre i gryden i 90 minutter.
    billede med grøntsager og svinekæber i gryde
  7. Tag de færdige svinekæber op af gryden, men vær forsigtig, for de er altså meget møre. Så brug en pincet eller en spiseske. Pak dem ind i sølvpapir.
  8. Sigt skyen fra gryden, kassér de udkogte grøntsager og kom skyen tilbage i gryden. Kog op og lad det koge lidt ind.
  9. Jævn med lidt majstivelse, der er udrørt i en smule vand. Smag til med eddike, salt og friskkværnet peber.

Næringsindhold

Kalorier: 299kcalKulhydrater: 14gProtein: 29gFedt: 9gMættet fedt: 3gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 4gTransfedt: 0.1gKolesterol: 84mgNatrium: 112mgKalium: 806mgKostfibre: 2gSukker: 5gVitamin A: 5113IUVitamin C: 7mgCalcium: 44mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Anretning og tilbehør

Svinekæber i gryde får lidt flagesalt, hvorefter de anrettes på en lun tallerken sammen med min opskrift på kartoffelmos.

To spiseskefulde mos til hver. Eventuelt med dampede gulerødder og eller andre sauterede grøntsager til. Og pynt med lidt frisk timian. Hold det simpelt og godt, for der er så meget smag i svinekæberne og sovsen alene.

Svinekæber i rødvin

Jeg synes madeira er fremragende, for den giver både kød og sauce en super smag.

Men du kan sagtens skifte madeiraen ud med rødvin i forholdet 1:1. Altså 2,5 deciliter god rødvin til denne opskrift.

Svinekæber med øl

Tilsvarende med øl, hvis du er mere til det. Her skal du bruge en mørk øl, eventuelt en stout, og det giver endnu dybere smag til retten og svinekæberne.

Også her skal du bruge cirka 2,5 deciliter. Eller en helt flaske, hvor du så koger skyen endnu mere ind inden den jævnes.

Hvor køber man svinekæber?

Svinekæber er efterhånden blevet til at opdrive i de fleste supermarkeder og hos mange slagtere.

Og ellers kan du købe dem her hos Slagter Theilgaard i Esbjerg, der sender til hele landet. Jeg bruger dem, og det fungerer fint.

Dette er IKKE en henvisning jeg får penge for eller som er betalt af slagteren, det er bare et godt råd fra en tidligere esbjergenser.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen

    februar 05, 2025 at 6:22 am

    Tak fordi du bruger opskriften. Skriv gerne hvad du synes om den her.

    Svar
  2. Lene

    februar 04, 2025 at 8:22 pm

    Er stor fan af svinekæber i Madeira, men jeg savner ingredienslisten som ikke længere er i opskriften.
    Er det mon en fejl og er nysgerrig på om den kommer igen.

    Mvh
    Lene

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      februar 05, 2025 at 6:23 am

      Hej Lene
      Tak for det - og det har du da ret i. Opskriften lå i det gamle system, men nu er den opdateret, så jeg håber du kan bruge den nu.
      God fornøjelse - og tak.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
      • Lene

        februar 05, 2025 at 11:58 am

        Ej hvor dejligt. TAAAAK(:

        Lene

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required