Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Svinekæber i gryde

Svinekæber i gryde

billede til svinekæber i gryde
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
Facebook255PinterestSMSEmailMessenger
255
DELINGER

Her er min bedste opskrift på svinekæber i gryde, der braiseres i madeira. Det giver meget møre stykker kød og en fantastisk sauce.

Svinekæber i gryde er en virkelig lækker ret, som ikke kun er nem at lave, men som også er fremragende gæstemad.

For år tilbage var svinekæberne på ingen måde noget man spiste meget af i de danske køkkener, men kæbestykkerne er for alvor blevet populære, og det forstår jeg godt.

Svinekæber er nemlig super lækre, og de bliver enormt møre efter godt en times tid i gryden.

HOV! Nogle vil måske bemærke, at opskriften hedder svinekæber i gryde, men at svinekæberne på billedet ligger på en stegepande.

Forklaringen er den simple, at jeg synes det bedste resultat opnås når svinekæberne brunes godt af på en meget varm pande, og derefter simrer i gryden med grøntsager, madeira og fond.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Se også mine opskrifter på:

  • Braiserede svinekæber
  • Langtidsstegte svinekæber i stegeso
  • Svinekæber sous vide

Opskrift på svinekæber i gryde

Svinekæber i gryde med madeira - nem opskrift

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 2 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 30 minutter min
Tilb. tid: 1 time t 30 minutter min
Samlet tid: 2 timer t
Her er min bedste opskrift på svinekæber i gryde, der braiseres i madeira. Det giver meget møre stykker kød og en fantastisk sauce.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 8 svinekæber (ca. 500 gram)
  • smør (til bruning)
Grøntsager
  • 1 rødløg
  • 1 skive knoldselleri (uden skræl)
  • 2 gulerødder
  • 5 champignon
  • 1 bundt timian
Til sauce
  • 1 spsk balsamico
  • 2,5 dl madeira
  • 2,5 dl oksefond (evt. 2.5 dl vand + 1 bouillonterning)
  • 1 spsk majsstivelse
  • 1 spsk sherryeddike (eller anden eddike)

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Afpuds svinekæberne, hvor sølvsenen fjernes med en skarp kniv. Eller bed slagteren om at gøre det, han er god til det.
    billede med madeira til svinekæber i gryde
  2. Smelt en stor klat smør på en varm pande, og brun hurtigt svinekæberne på begge sider, så de får en god stegeskorpe.
    billede med svinekæber der brunes på pande
  3. Gør grøntsagerne klar. Rødløg, knoldselleri, gulerødder og champignon skæres i mindre tern, og timian hakkes groft.
    billede med grøntsager til svinekæber i gryde
  4. Smelt en stor klat smør i en gryde, og svits grøntsagerne i 5 minutter. Kom også en spiseskefuld balsamico i.
    billede med grøntsager i gryde til svinekæber
  5. Hæld derefter madeira og oksefond ved, og tilsæt også timian.
  6. Læg derefter svinekæberne ved, læg låget på og skru ned for varmen. Nu skal svinekæberne simre i gryden i 90 minutter.
    billede med grøntsager og svinekæber i gryde
  7. Tag de færdige svinekæber op af gryden, men vær forsigtig, for de er altså meget møre. Så brug en pincet eller en spiseske. Pak dem ind i sølvpapir.
  8. Sigt skyen fra gryden, kassér de udkogte grøntsager og kom skyen tilbage i gryden. Kog op og lad det koge lidt ind.
  9. Jævn med lidt majstivelse, der er udrørt i en smule vand. Smag til med eddike, salt og friskkværnet peber.

Næringsindhold

Kalorier299kcalKulhydrater14gProtein29gFedt9gMættet fedt3gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt4gTransfedt0.1gKolesterol84mgNatrium112mgKalium806mgKostfibre2gSukker5gVitamin A5113IUVitamin C7mgCalcium44mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Anretning og tilbehør

Svinekæber i gryde får lidt flagesalt, hvorefter de anrettes på en lun tallerken sammen med min opskrift på kartoffelmos.

To spiseskefulde mos til hver. Eventuelt med dampede gulerødder og eller andre sauterede grøntsager til. Og pynt med lidt frisk timian. Hold det simpelt og godt, for der er så meget smag i svinekæberne og sovsen alene.

Svinekæber i rødvin

Jeg synes madeira er fremragende, for den giver både kød og sauce en super smag.

Men du kan sagtens skifte madeiraen ud med rødvin i forholdet 1:1. Altså 2,5 deciliter god rødvin til denne opskrift.

Svinekæber med øl

Tilsvarende med øl, hvis du er mere til det. Her skal du bruge en mørk øl, eventuelt en stout, og det giver endnu dybere smag til retten og svinekæberne.

Også her skal du bruge cirka 2,5 deciliter. Eller en helt flaske, hvor du så koger skyen endnu mere ind inden den jævnes.

Hvor køber man svinekæber?

Svinekæber er efterhånden blevet til at opdrive i de fleste supermarkeder og hos mange slagtere.

Og ellers kan du købe dem her hos Slagter Theilgaard i Esbjerg, der sender til hele landet. Jeg bruger dem, og det fungerer fint.

Dette er IKKE en henvisning jeg får penge for eller som er betalt af slagteren, det er bare et godt råd fra en tidligere esbjergenser.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    februar 05, 2025 at 6:22 am

    Tak fordi du bruger opskriften. Skriv gerne hvad du synes om den her.

    Svar
  2. Lene skriver

    februar 04, 2025 at 8:22 pm

    Er stor fan af svinekæber i Madeira, men jeg savner ingredienslisten som ikke længere er i opskriften.
    Er det mon en fejl og er nysgerrig på om den kommer igen.

    Mvh
    Lene

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      februar 05, 2025 at 6:23 am

      Hej Lene
      Tak for det - og det har du da ret i. Opskriften lå i det gamle system, men nu er den opdateret, så jeg håber du kan bruge den nu.
      God fornøjelse - og tak.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
      • Lene skriver

        februar 05, 2025 at 11:58 am

        Ej hvor dejligt. TAAAAK(:

        Lene

Mere inspiration

  • Billede af teriyaki laks.
    Teriyaki laks (nem laks med teriyaki og sesam)
  • Billede af smørstegt laksefilet med græskarmos.
    Smørstegt laksefilet med græskarmos
  • Billede af peberkylling.
    Peberkylling med grønne peberkorn og lækker sauce
  • Billede af hellefisk med spinat og knoldselleri.
    Hellefisk med spinat og knoldselleri

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required