Sveskekringle
Ingredienser
- 50 g mælk svarende til 0,5 dl.
- 30 g gær
- 25 g sukker
- 175 g hvedemel
- 1 æg
- 0,5 tsk kardemomme
- 50 g smør blødt
- 100 g marcipan
- 50 g smør blødt
- 50 g sukker
- 150 g kagecreme
- 6 spsk sveskemos eller sveskegrød
- 1 æg sammenpisket
- perlesukker eller alm. sukker
- hasselnøddeflager
Fremgangsmåde
- Start med gærdejen, hvor mælk, gær og sukker røres sammen i en skål. Derefter røres hvedemel, æg, kardemomme og blødt smør i. Rør det sammen og ælt derefter nemt dejen glat på en meldrysset bord. Jeg foretrækker at håndælte dejen til denne sveskekringle, men du kan selvfølgelig også sagtens køre dejen på en røremaskine. Lad dejen hæve tildækket i ca. 15 ninutter.
- Rør remoncen sammen af marcipan, smør og sukker. Lav kagecreme, enten helt fra bunden eller brug en pulvercreme. Lav sveskemos eller sveskegrød (eller køb en færdig i dit supermarked).
- Rul dejen ud til et rektangel på ca. 30 gange 20 centimeter. Tag dejen over på en bageplade med bagepapir.
- På den midterste tredjedel af dejen lægges sveskemos. Derpå fordeles remonce og øverste lægges kagecreme.
- Fold begge endestykker op så fyldet ikke løber ud under bagningen, og fold derefter hver langside netop ind over midten. Klem lidt til i enderne, så dejen er lukket til. Og jo, det er en stor og dejlig kringle.
- Pensl grundigt med sammenpisket æg, og drys med rigelige mængder perlesukker og hasselnøddeflager.
- Lad kringlen hæve i 30 minutter. Tænd ovnen på 200 grader over- og undervarme.
- Bag sveskekringlen i ca. 22 minutter på næstnederste rille. Den skal være godt afbagt, men bagetiden kan variere afhængig af hvor meget din ovn varmer.
Få tilsendt opskriften på mail
Opskrift på sveskekringle
Sveskekringle er skønt bagværk, hvor kringlen fyldes med svesker i form af sveskemos, marcipanremonce og en god kagecreme.
Du kan bruge en købt sveskemos, som du finder i dit supermarked, men du kan også anvende min klassiske opskrift på sveskegrød.
Du kan lave en hjemmelavet kagecreme, eller blot bruge købt kagecremepulver, det er også op til dig.
Jeg plejer at håndælte kringledejen, da det er utroligt nemt, og fordi jeg ikke ønsker dejen for gennemæltet. Men du kan også sagtens ælte dejen på røremaskine med dejkrog i ca. 8 minutter ved middel hastighed. God bagelyst.
Se flere opskrifter:
- Søren Ryges kringle (opskrift fra Anne Margrethe i Hirtshals)
- Hjemmebagt kringle
- Kringle med æble, kanel og remonce
- Fødselsdagskringle
Servering
Den nybagte sveskekringle skal køles helt af inden udskæring, så fyldet når at sætte dig. Derefter kan den skæres ud i passende stykker, der serveres med en god kop kaffe.
FAQ
Ja, sveskekringlen er fin at fryse ned. Lad den køle af inden den kommes på frost. Kan skæres ud inden frysning. Tøs op ved stuetemperatur.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Holger Rørby Madsen skriver
Tak fordi du bruger min opskrift på sveskekringle. Jeg bliver glad for at høre din mening om kringlen her.