Denne tunsalat med æbler er fantastisk lækker og kan få både børn og voksne til at spise fisk. Og så er den super sund og nem at lave.
Fisk er sundt, og med denne nemme opskrift på en tunsalat med æbler kan det blive lidt lettere at få både børn og voksne til at spise fisk.
Tunsalat er en klassiker på vores frokostbord, i madpakken eller når vi skal lave en nem og sund aftensmad, hvor den smager fantastisk i pitabrød med lidt grønt.
Æblerne giver en dejlig friskhed til tunsalaten med deres både syrlige og søde smag, og så giver de noget knas og sprødhed, så der er noget at tygge i.
Opskriften er baseret på en enkelt dåse tun, så kan du selv gange op afhængig af, hvor stor en portion, du skal lave. Jeg plejer at lave to dåser til vores familie på to voksne og 2 børn.
Opskrift på tunsalat med æbler
Tunsalat med æbler
Ingredienser
- 1 dåse tun i vand
- ½ rødløg
- 1-2 spsk citronsaft
- 1 tsk Dijonsennep
- 150 g creme fraiche
- 70 g majs
- ½ æble - i små tern
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Dræn tun for vand og kom det i en skål.
- Hak rødløg fint og kom det i skålen med tun sammen med citronsaft, Dijonsennep, creme fraiche, salt og peber. Rør forsigtigt rundt til en jævn blanding.
- Skær æblet i små tern og kom det i tunsalaten sammen med majs. Vend forsigtig rundt.
- Smag på tunsalaten og smag evt. til med ekstra citronsaft, Dijonsennep, salt og peber efter smag.
Få tilsendt opskriften på mail
Tip
Citron giver friskhed og modspild til de søde majs, mens løg og sennep bidrager med de mere stærke elementer, der giver dybde og fylde til smagen. Bryder du dig ikke om sennep, kan den sagtens udelades.
I denne version har jeg brugt creme fraiche 9% for at holde fedtindholdet lavt.
Jeg synes stadig, det giver en dejlig cremet smag til tunsalaten med en fin fedme. Er du vild med mayonnaise, kan du dog sagtens udskifte noget af creme fraichen med mayonnaise.
Der er forskel på, hvor søde og syrlige æbler er, så juster smagen med de andre ingredienser, så der kommer god balance i grundsmagene.
Brug eksempelvis mere citron, hvis dine æbler er meget søde osv.
Servering
Der er mange muligheder med denne friske tunsalat med æbler:
- Spis på rugbrød eller groft brød
- Put den i pitabrød med ekstra grøntsager som tomater og peberfrugter skåret i tern.
- Spis den som hovedingrediens i en salat. Tag masser af frisk salat i bunden af en tallerken og fordel tunsalaten ud over. Top med friske tomater skåret i både, oliven eller hvad du elsker på din salat.
Fisk er sundt
Generelt spiser vi for lidt fisk i Danmark, selvom vi godt ved, det er sundt for kroppen.
Fisk indeholder både sunde fiskeolier, selen, jod og D-vitamin, som kroppen har brug for, og som er svære at få nok af fra andre fødevarer.
Et af de officielle kostråd lyder da også, at vi skal spise mere fisk.
Næringsindhold i tunsalat med æbler
Kilder: Fødevarestyrelsen.
Læs også disse artikler:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: