• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Salat med tun, kapers og masser af grøntsager

Salat med tun, kapers og masser af grøntsager

Salat med tun
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
10
SHARES
FacebookMessenger10PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 21. september 2022 - Udgivet: 2. marts 2021

Salat med tun og grøntsager sammen med groft brød er det perfekte frokostmåltid. Lutter sundhed på en tallerken, og så smager det godt.

Salat med tun, kapers, hjertesalat og flere andre grøntsager er en rigtig god måde at få en sund frokost på.

Spiser du tilmed salaten sammen med en skive groft brød, ja, så har du hele den nederste del af madpyramiden samlet på en tallerken.

Madpyramidens bund viser det, vi anbefales at spise meget af, og her er fuldkornsprodukter og grøntsager med. Fisk er også en vigtig kilde til Omega-3 og D-vitaminer.

Til sammen får vi altså både grønt, fisk og fuldkorn. Ikke dårligt. Slet ikke, når det smager så godt, som det gør.

Opskriften her er en basisopskrift på en god tunsalat, men du kan jo erstatte nogle af grøntsagerne med andre - eller tilføje en mere skarp smag som hakkede jalapenos eller frisk chili i skiver, hvis du ønsker det.

Opskrift på salat med tun og masser af grønt

Salat med tun
Karen SenecaKaren Seneca

Salat med tun, kapers og grøntsager

5 fra 2 stemmer
Samlet tid 15 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Fisk, Salat
Køkken: Dansk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 2 ds tun
  • 2 gulerødder - i strimler
  • 0,5 rød peberfrugt - i strimler
  • 2 selleristave - små tern
  • 1-2 spsk kapers
  • 1 stk bananskalotteløg - små tern
  • 2 stk hjertesalat
  • 1 stk citron - saften
  • 1,5 tsk æbleeddike - el. anden eddike
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk mayonnaise
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Hæld tunen i en si og lad den dryppe af i en skål over vasken.
  2. Pisk ingredienserne til dressingen sammen med en gaffel. Du skal ikke nødvendigvis bruge al saften fra citronen, så vent med at komme den i til sidst, hæld lidt i ad gangen og smag til.
  3. Skræl gulerødder og skær flager af dem med en kartoffelskrælleren.
  4. Skær selleristave og løg i små tern.
  5. Skær den røde peberfrugt i strimler.
  6. Vask salaten, skær bunden af og riv eller skær bladene i mindre stykker.
  7. Bland alle grøntsagerne og vend dressingen i dem.
  8. Hæld tunen og kapers i salaten og vend dem rundt i salaten. Nu er den klar til at blive serveret med et godt brød til.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Her får du opskrifter på gode grovbrød og boller, som eventuelt kan spises til salaten.

Rugbrød med hvedeklid - Årets Fuldkornsdag

5 fra 1 stemme
Rugbrød med hvedeklid er sprødt og lækkert. Opskriften er udviklet af kogebogsforfatter Cathrine Brandt i anledning af Årets Fuldkornsdag.
Gå til opskrift
Rugbrød med hvedeklid

Gulerodsboller

4.8 fra 222 stemmer
Opskrift på nemme og luftige gulerodsboller. Du kan også se, hvordan du laver den grove, koldhævede og sunde udgave af boller med gulerod.
Gå til opskrift
billederesultat for gulerodsboller
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 29, 2025

Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Forsiden lige nu

Hvad skal vi have at spise?
Hvad skal vi have at spise? Her får du 9 lækre retter→ Se opskriften
billede med frugttærte
Frugttærte→ Se opskriften
Ugens vine uge 29, 2025
Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé→ Se opskriften
billede med hindbærsnittetærte
Hindbærsnittetærte med mazarin og lækkert fyld→ Se opskriften
billede for den du ved nok kage
Den du ved nok kage - nem opskrift på chokoladedrømmekage→ Se opskriften
billederesultat for brusebadsboller
Brusebadsboller - opskrift på hurtige morgenbrød→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé med svinemørbrad og grøntsager→ Se opskriften
tex mex kylling
Tex Mex kylling→ Se opskriften
Billede med brunchæg i ovn
Brunchæg i ovn - ovnbagt æg i skål eller form→ Se opskriften
Billede af pighvarsalat.
Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required