Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Stuvet spidskål

Stuvet spidskål (nem opskrift på stuvning af spidskål)

stuvet spidskål
4.7 fra 76 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
Facebook314PinterestSMSEmailMessenger
314
DELINGER
Indhold
  • Stuvet spidskål
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Video til opskriften
  • Opskrift på stuvet spidskål
  • Tips
  • Hvad er forskellen på stuvet hvidkål og stuvet spidskål?
  • FAQ
  • Kommentarer

Stuvet spidskål

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 76 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Samlet tid: 25 minutter min
Stuvet spidskål er en klassiker i det danske køkken, og den er nem at lave. Spidskålen er mild i smagen, og perfekt at stuve som i denne nemme opskrift.
Antal: 4
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 spidskål (gerne økologisk)
  • 2 spsk smør
  • 2 spsk hvedemel
  • 3 dl kogevand fra kålen
  • 2 dl mælk
  • muskatnød (reven)
  • salt og friskkværnet peber
  • citronsaft (friskpresset)
  • 1 tsk sukker

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Start med at fjerne det yderste blad på 1 spidskål. Del den derefter i to halve, og skær stokken fri. Den kasseres. Snit derefter kålen fint fra spidsen og ind. Det kan du se i videoen.
  2. Kog en gryde med lidt letsaltet vand op, og når det koger kommer du spidskålen i. Lad den nu koge i tre minutter under låg - ikke længere, da udkogt kål nemt kommer til at smage af prut. For at sige det lige ud.
  3. Hæld kålen i et dørslag, hvor kogevandet løber i en skål under dørslaget. Kogevandet bruger du nemlig til den hvide sovs til kålen. Mål tre deciliter kogevand af.
  4. Smelt så 2 spsk smør i en tykbundet gryde, eventuelt den du lige har kogt spidskålen i, og tilsæt 2 spsk hvedemel. Pisk det rundt i 30 sekunder, og pisk så gradvist 3 dl kogevand fra kålen ud i jævningen.
  5. Derefter pisker du 2 dl mælk i indtil stuvningen har den rette konsistens. Vurdér lige selv mængden, da den hvide sovs ikke må blive for tynd! Så det er en ca. mængde.
  6. Lad sovsen simre i fem minutter under omrøring, så du fjerner smagen af mel, men pas på den ikke brænder på.
  7. Smag til med reven muskatnød, salt og friskkværnet peberr. Også gerne med lidt citronsaft og 1 tsk sukker-.
  8. Vend så den kogte spidskål i, og rør det forsigtigt rundt. Lad lige spidskålen blive varm i stuvningen.

Næringsindhold

Kalorier123kcalKulhydrater12gProtein3gFedt8gMættet fedt5gFlerumættet fedt0.4gEnkelumættet fedt2gTransfedt0.2gKolesterol21mgNatrium84mgKalium305mgKostfibre2gSukker4gVitamin A367IUVitamin C40mgCalcium108mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Kom med din mening

Opskrift på stuvet spidskål

Stuvet spidskål er så utrolig nem at lave, og så smager det altså bare så godt.

Spidskålen er rigtig god at stuve, og den passer super godt til frikadeller og en medisterpølse. Det er mormormad på den helt rigtige måde, og så er det en god måde at spise mere kål på.

Stuvningen er populær hos både børn og voksne, og den er mild i smagen, men altså med masser af vitaminer fra den sunde spidskål. Opskriften er beregnet til fire personer.

Flere inspirererende opskrifter:

  • Stuvet hvidkål
  • Krebinetter med stuvet spidskål og nye kartofler
  • Sommerstuvning med spidskål, ærter og gulerødder
  • Stuvet spaghetti med kylling og bacon
  • Stuvede ærter og gulerødder med opbagt sovs
  • Stuvede kartofler

Tips

Servér gerne stuvet spidskål til slagterens hjemmelavede frikadeller, men den passer også til mange andre kødretter. Herunder også medister.

Spidskål kan i øvrigt nemt udskiftes med hvidkål, og så du naturligvis en stuvet hvidkål.

Hvad er forskellen på stuvet hvidkål og stuvet spidskål?

EgenskabSpidskålHvidkål
KonsistensBlød og delikatGrovere og mere sej
SmagMild og let sødligMere kraftig og kålagtig
TilberedningstidKortere (3-5 min)Længere (10-12 min)

FAQ

Hvor længe holder stuvet spidskål?

Den stuvede spidskål kan holde sig i 2-3 dage i tætsluttende beholder i køleskabet.

Kan man fryse stuvet spidskål?

Du kan godt fryse stuvet spidskål, men sovsen kan skille lidt - rør godt ved genopvarmning.

Kan man bruge fløde til stuvet spidskål?

Ja. Du kan erstatte en del af mælken med fløde, hvilket giver en mere cremet og fyldig smag. Men også flere kalorier.

Kan man tilføje smag til stuvet spidskål?

Det kan du sagtens. Du kan tilføje purløg eller dild, et nip muskatnød, en smule sennep for mere skarp smag eller en skefuld revet ost for mere umami.

Kan man lave stuvet spidskål glutenfri?

Ja, du kan sagtens lave den uden brug af hvedemel. Brug eks. Maizena (majsstivelse) rørt ud i lidt koldt vand. Du kan også bruge kartoffelmel eller arrowroot, der blandes i den varme mælk under omrøring for at jævne.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Mette Jensen skriver

    november 18, 2025 at 12:03 pm

    Kære Holger !
    Jeg er super glad for dine opskrifter, de er nemme at forstå og nemme at lave.
    Tak for dig ❤️❤️🌹

    Svar
  2. Lone Andersen skriver

    maj 10, 2025 at 6:40 pm

    Det er ikke den samme opskrift, som på appen. Jeg synes den her er bedre, kortere kogetid, så det ikke smager af prut.

    Svar
  3. Ole Rafn Sørensen skriver

    marts 30, 2024 at 4:39 pm

    Altid gode opskrifter.

    Svar
  4. Sus skriver

    marts 16, 2024 at 7:12 pm

    Mums.. 😊

    Svar
  5. Sanne skriver

    februar 18, 2024 at 6:39 pm

    Det her er virkelig en lækker ret, har aldrig smagt kogt kål før, men nu er jeg fan 😃

    Kan man mon fryse det ? Og så varme det i mikroovnen ?

    Venlig hilsen Sanne.

    Svar
  6. Ingrid skriver

    maj 29, 2023 at 1:52 pm

    Perfekt opskrift, som jeg gang på gang vender tilbage til😊

    Svar
  7. Ingrid skriver

    december 30, 2021 at 5:44 pm

    Rigtig god opskrift.

    Svar
  8. henning skriver

    november 14, 2021 at 2:45 pm

    perfekt

    Svar
  9. Madensverden.dk skriver

    januar 19, 2018 at 10:25 am

    Kære Inger-Margrethe

    Tak for din tilbagemelding, og det er noget der skal laves. Vi laver en opdatering inden alt for længe, hvor det forhåbentlig bliver bedre.

    Med de bedste hilsner

    Holger

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af sesamkartofler.
    Sesamkartofler (lækre kartofler med sesamfrø stegt i ovn)
  • Billede af bagt hjertesalat.
    Bagt hjertesalat (sådan laver du hjertesalat i ovn)
  • Billede af kartofler med bagepulver.
    Kartofler med bagepulver (et godt trick til sprøde kartofler i ovn)
  • Billede af honningglasereede pastinakker.
    Honningglaserede pastinakker med rosmarin

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required