Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Stuvet spidskål

Stuvet spidskål (nem opskrift på stuvning af spidskål)

stuvet spidskål
4.7 fra 76 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
311
SHARES
FacebookMessenger311PinterestEmailSMS
Indhold
  • Stuvet spidskål
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Video til opskriften
  • Opskrift på stuvet spidskål
  • Tips
  • Hvad er forskellen på stuvet hvidkål og stuvet spidskål?
  • FAQ
  • Kommentarer

Stuvet spidskål

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 76 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Samlet tid: 25 minutter min
Stuvet spidskål er en klassiker i det danske køkken, og den er nem at lave. Spidskålen er mild i smagen, og perfekt at stuve som i denne nemme opskrift.
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 spidskål gerne økologisk
  • 2 spsk smør
  • 2 spsk hvedemel
  • 3 dl kogevand fra kålen
  • 2 dl mælk
  • muskatnød reven
  • citronsaft friskpresset
  • 1 tsk sukker
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Start med at fjerne det yderste blad på spidskålen. Del den derefter i to halve, og skær stokken fri. Den kasseres. Snit derefter kålen fint fra spidsen og ind. Det kan du se i videoen.
  2. Kog en gryde med lidt letsaltet vand op, og når det koger kommer du spidskålen i. Lad den nu koge i tre minutter under låg - ikke længere, da udkogt kål nemt kommer til at smage af prut. For at sige det lige ud.
  3. Hæld kålen i et dørslag, hvor kogevandet løber i en skål under dørslaget. Kogevandet bruger du nemlig til den hvide sovs til kålen. Mål tre deciliter kogevand af.
  4. Smelt så smørret i en tykbundet gryde, eventuelt den du lige har kogt spidskålen i, og tilsæt melet. Pisk det rundt i 30 sekunder, og pisk så gradvist de tre deciliter kålvand ud i jævningen.
  5. Derefter pisker du mælk i indtil stuvningen har den rette konsistens. Du skal sikkert bruge ca. to deciliter mælk, men vurdér det lige selv, da den hvide sovs ikke må blive for tynd! Så det er en ca. mængde.
  6. Lad sovsen simre i fem minutter under omrøring, så du fjerner smagen af mel, men pas på den ikke brænder på.
  7. Smag til med reven muskatnød, salt og friskkværnet peber. Også gerne med lidt citronsaft og en teskefuld sukker.
  8. Vend så den kogte spidskål i, og rør det forsigtigt rundt. Lad lige spidskålen blive varm i stuvningen.

Næringsindhold

Kalorier123kcalKulhydrater12gProtein3gFedt8gMættet fedt5gFlerumættet fedt0.4gEnkelumættet fedt2gTransfedt0.2gKolesterol21mgNatrium84mgKalium305mgKostfibre2gSukker4gVitamin A367IUVitamin C40mgCalcium108mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på stuvet spidskål

Stuvet spidskål er så utrolig nem at lave, og så smager det altså bare så godt.

Spidskålen er rigtig god at stuve, og den passer super godt til frikadeller og en medisterpølse. Det er mormormad på den helt rigtige måde, og så er det en god måde at spise mere kål på.

Stuvningen er populær hos både børn og voksne, og den er mild i smagen, men altså med masser af vitaminer fra den sunde spidskål. Opskriften er beregnet til fire personer.

Tips

Servér gerne stuvet spidskål til slagterens hjemmelavede frikadeller, men den passer også til mange andre kødretter. Herunder også medister.

Spidskål kan i øvrigt nemt udskiftes med hvidkål, og så du naturligvis en stuvet hvidkål.

Hvad er forskellen på stuvet hvidkål og stuvet spidskål?

EgenskabSpidskålHvidkål
KonsistensBlød og delikatGrovere og mere sej
SmagMild og let sødligMere kraftig og kålagtig
TilberedningstidKortere (3-5 min)Længere (10-12 min)

Flere inspirererende opskrifter:

Stuvet hvidkål - nem opskrift
Her er den bedste opskrift på stuvet hvidkål, hvor hvidkål vendes i en hvid sovs. Den stuvede hvidkål er god som tilbehør til frikadeller.
Se opskriften her
Billede af stuvet hvidkål.
Krebinetter med stuvet spidskål og nye kartofler
Her er du min opskrift på krebinetter med stuvet spidskål. En dansk klassiker, der er perfekt sommermad - men som nydes året rundt. Gerne med nye kartofler.
Se opskriften her
krebinetter med stuvet spidskål
Sommerstuvning med spidskål, ærter og gulerødder
Få min opskrift på en lækker sommerstuvning, som du laver med spidskål, ærter og gulerødder. Nem stuvning som tilbehør til mange retter.
Se opskriften her
sommerstuvning med spidskål, ærter og gulerødder
Stuvet spaghetti med kylling og bacon
Her får du min opskrift på stuvet spaghetti med kylling og bacon. Det er pasta i en let stuvning, og du får en populær ret til aftensmad.
Se opskriften her
stuvet spaghetti med kylling og bacon
Stuvede ærter og gulerødder med opbagt sovs
Her er min opskrift på stuvede ærter og gulerødder i en opbagt sovs. Brug stuvningen til karbonader, frikadeller og meget andet.
Se opskriften her
billederesultat for stuvede ærter og gulerødder
Stuvede kartofler
Sådan laver du nemt stuvede kartofler, der er klassisk mormormad. Det er kogte kartofler, der vendes i en hvid sovs, og de er nemme at lave.
Se opskriften her
billederesultat for stuvede kartofler

FAQ

Hvor længe holder stuvet spidskål?

Den stuvede spidskål kan holde sig i 2-3 dage i tætsluttende beholder i køleskabet.

Kan man fryse stuvet spidskål?

Du kan godt fryse stuvet spidskål, men sovsen kan skille lidt - rør godt ved genopvarmning.

Kan man bruge fløde til stuvet spidskål?

Ja. Du kan erstatte en del af mælken med fløde, hvilket giver en mere cremet og fyldig smag. Men også flere kalorier.

Kan man tilføje smag til stuvet spidskål?

Det kan du sagtens. Du kan tilføje purløg eller dild, et nip muskatnød, en smule sennep for mere skarp smag eller en skefuld revet ost for mere umami.

Kan man lave stuvet spidskål glutenfri?

Ja, du kan sagtens lave den uden brug af hvedemel. Brug eks. Maizena (majsstivelse) rørt ud i lidt koldt vand. Du kan også bruge kartoffelmel eller arrowroot, der blandes i den varme mælk under omrøring for at jævne.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lone Andersen skriver

    maj 10, 2025 at 6:40 pm

    Det er ikke den samme opskrift, som på appen. Jeg synes den her er bedre, kortere kogetid, så det ikke smager af prut.

    Svar
  2. Ole Rafn Sørensen skriver

    marts 30, 2024 at 4:39 pm

    Altid gode opskrifter.

    Svar
  3. Sus skriver

    marts 16, 2024 at 7:12 pm

    Mums.. 😊

    Svar
  4. Sanne skriver

    februar 18, 2024 at 6:39 pm

    Det her er virkelig en lækker ret, har aldrig smagt kogt kål før, men nu er jeg fan 😃

    Kan man mon fryse det ? Og så varme det i mikroovnen ?

    Venlig hilsen Sanne.

    Svar
  5. Ingrid skriver

    maj 29, 2023 at 1:52 pm

    Perfekt opskrift, som jeg gang på gang vender tilbage til😊

    Svar
  6. Ingrid skriver

    december 30, 2021 at 5:44 pm

    Rigtig god opskrift.

    Svar
  7. henning skriver

    november 14, 2021 at 2:45 pm

    perfekt

    Svar
  8. Madensverden.dk skriver

    januar 19, 2018 at 10:25 am

    Kære Inger-Margrethe

    Tak for din tilbagemelding, og det er noget der skal laves. Vi laver en opdatering inden alt for længe, hvor det forhåbentlig bliver bedre.

    Med de bedste hilsner

    Holger

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af salat med brændt blomkål og rucola.
    Salat med brændt blomkål, rucola og pinjekerner
  • Billede af tomatrisotto.
    Tomatrisotto (klassisk risotto med masser af tomat)
  • Billede af havreris.
    Kogetid på havreris (sådan koger du havreris perfekt)
  • Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.
    Frisk kartoffelsalat med spinat

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required