Stuvet spidskål er en klassiker i det danske køkken, og den er nem at lave. Spidskålen er mild i smagen, og perfekt at stuve som i denne nemme opskrift.
Stuvet spidskål er så utrolig nem at lave, og så smager det altså bare så godt.
Spidskålen er rigtig god at stuve, og den passer super godt til frikadeller og en medisterpølse. Det er mormormad på den helt rigtige måde, og så er det en god måde at spise mere kål på.
En stuvning med spidskål er populær hos både børn og voksne, og den er mild i smagen, men altså med masser af vitaminer fra den sunde spidskål.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Se også disse opskrifter:
Krebinetter med stuvet spidskål
Opskrift på stuvet spidskål
Stuvet spidskål
Ingredienser
- 1 spidskål - gerne økologisk
- 2 spsk smør
- 2 spsk hvedemel
- 3 dl kogevand fra kålen
- 2 dl mælk
- muskatnød - reven
- citronsaft - friskpresset
- 1 tsk sukker
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Start med at fjerne det yderste blad på spidskålen. Del den derefter i to halve, og skær stokken fri. Den kasseres. Snit derefter kålen fint fra spidsen og ind. Det kan du se i videoen.
- Kog en gryde med lidt letsaltet vand op, og når det koger kommer du spidskålen i. Lad den nu koge i tre minutter under låg - ikke længere, da udkogt kål nemt kommer til at smage af prut. For at sige det lige ud.
- Hæld kålen i et dørslag, hvor kogevandet løber i en skål under dørslaget. Kogevandet bruger du nemlig til den hvide sovs til kålen. Mål tre deciliter kogevand af.
- Smelt så smørret i en tykbundet gryde, eventuelt den du lige har kogt spidskålen i, og tilsæt melet. Pisk det rundt i 30 sekunder, og pisk så gradvist de tre deciliter kålvand ud i jævningen.
- Derefter pisker du mælk i indtil stuvningen har den rette konsistens. Du skal sikkert bruge ca. to deciliter mælk, men vurdér det lige selv, da den hvide sovs ikke må blive for tynd! Så det er en ca. mængde.
- Lad sovsen simre i fem minutter under omrøring, så du fjerner smagen af mel, men pas på den ikke brænder på.
- Smag til med reven muskatnød, salt og friskkværnet peber. Også gerne med lidt citronsaft og en teskefuld sukker.
- Vend så den kogte spidskål i, og rør det forsigtigt rundt. Lad lige spidskålen blive varm i stuvningen.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Tips
Servér gerne stuvet spidskål til slagterens hjemmelavede frikadeller, men den passer også til mange andre kødretter. Herunder også medister.
Spidskål kan i øvrigt nemt udskiftes med hvidkål, og så du naturligvis en stuvet hvidkål.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Ole Rafn Sørensen
Altid gode opskrifter.
Sus
Mums.. 😊
Sanne
Det her er virkelig en lækker ret, har aldrig smagt kogt kål før, men nu er jeg fan 😃
Kan man mon fryse det ? Og så varme det i mikroovnen ?
Venlig hilsen Sanne.
Ingrid
Perfekt opskrift, som jeg gang på gang vender tilbage til😊
Ingrid
Rigtig god opskrift.
henning
perfekt
Madensverden.dk
Kære Inger-Margrethe
Tak for din tilbagemelding, og det er noget der skal laves. Vi laver en opdatering inden alt for længe, hvor det forhåbentlig bliver bedre.
Med de bedste hilsner
Holger