Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Stjerneskud

Stjerneskud (nem og lækker opskrift med rødspætte og asparges)

billederesultat for stjerneskud
4.7 fra 29 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
714
SHARES
FacebookMessenger714PinterestEmailSMS
Indhold
  • Stjerneskud - nem og lækker opskrift
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Video til opskriften
  • Opskrift på hjemmelavet stjerneskud
  • Tips
  • Stjerneskud udløste fyreseddel
  • Kommentarer

Stjerneskud - nem og lækker opskrift

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 29 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 10 minutter min
Samlet tid: 20 minutter min
Stjerneskud er en populær frokostret. Her er en luksus udgave med stegt og dampet rødspætte, stenbiderrogn og asparges på ristet brød.
Antal: 1 person
Ret: Fisk
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 3 rødspættefileter
  • 1 skive franskbrød (gerne fra dagen før)
  • 2 asparges (friske )
  • 3 dråber engelsk sauce
  • 1 citron
  • 1 tomat
  • dild (frisk)
  • 1 tsk tomatpuré
  • 1 dl mayonaise
  • 50 g rejer
  • 2 spsk stenbidderrogn
  • agurk
  • 0,5 dl hvidvin

Fremgangsmåde

  1. To rødspættefileter paneres i først mel, så sammenpisket æg og herefter i rasp. De to panerede fileter steges i halvt olie og halv smør til de er gylden brune og sprøde - husk at krydre med salt og peber.
  2. En rødspættefilet foldes og dampes et minut i lidt hvidvin og krydres med salt og peber.
  3. En skive dag gammel franskbrød steges i smør på en pande til det er gylden brunt på begge sider.
  4. Kog et par friske asparges to min i vand med lidt salt og smør.
  5. Så laver du tomatmayonnaise. Lidt mayonnaise røres med tomatpuré og krydres med lidt citronsaft og engelsk sauce.
  6. Anretning af stjerneskud: Læg lidt skyllet hovedsalat og herpå det smørristet franskbrød. Læge de to stegte rødspættefileter over kors og i midten lægges den dampede rødspættefilet
  7. Pynt med ca. ½ dl. hvid mayonnaise og ½ dl. tomat mayonnaise på de stegte rødspættefileter,
  8. Læg de 2 friske asparges på og pynte med rejer og stenbidderrogn - pynt med tomat, agurk, citron og frisk dild.

Næringsindhold

Kalorier607kcalKulhydrater27gProtein55gFedt29gMættet fedt5gFlerumættet fedt16gEnkelumættet fedt6gTransfedt0.1gKolesterol256mgNatrium838mgKalium1187mgKostfibre4gSukker6gVitamin A398IUVitamin C60mgCalcium198mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på hjemmelavet stjerneskud

Stjerneskud er en ægte klassiker i det danske køkken, og den serveres over hele landet til alle mulige sammenkomster.

Den er både en populær forret til fester, men også en kærkommen frokostret på mange restauranter.

Her giver kok Lars Kleist fra det den smukke og hyggelige Fanefjord Skovpavillon på Møn sit bud på hvordan stjerneskuddet skal se ud, og det er altså godt.

Selvfølgelig med fiskefilet og stenbidderrogn. Og grønne asparges.

Opskriften er beregnet pr. person, men den er jo nem at gange op.

Se også de lækre opskrifter på:

  • Hjemmelavet Thousand Island dressing
  • Rødspætter i fad med spidskål og gulerødder
  • Helstegt rødspætte

Tips

Når man anretter et stjerneskud, er det vigtigt at få højde på sin anretning.

Så lad asparges kommer op i luften med hovedet først, og lad gerne dilden stritte lige op.

Hvis man lægge alt fladt ned, kommer anretningen også til at se flad ud. Og det skal den ikke.

Stjerneskud udløste fyreseddel

En lille historie om stjerneskud er i øvrigt, at den kendte stjernekok Rasmus Kofoed tilbage i 2005 mistede sit job som køkkenchef på det kendte Hotel d-Angleterres på Kgs. Nytorv i København.

Rasmus Kofoed nægtede simpelthen at serveres blandt andet stjerneskud og pariserbøf, og det udløste en fyreseddel til en af verdens allerbedste kokke.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Bente skriver

    marts 13, 2021 at 7:18 am

    Ja hvis det bliver lavet rigtig og hvad er rigtig? Det kommer an på hvor man lever vi bor i vores lille Danmark og jeg nægter at spise stjerneskud i Jylland da de laver det med laks som jeg ikke er vild med,

    Svar
    • Poul jørgen skriver

      april 10, 2023 at 7:44 am

      Det passer ikke deres mangesteder den serveres uden laks som tkke hører hjemme i et stjerneskud.

      Svar
  2. Anne-Mette skriver

    marts 13, 2021 at 7:18 am

    Stjerneskud er min livret og det Det gamle røgeri i Hanstholm laver det bedste 😍

    Svar
  3. Birthe skriver

    marts 13, 2021 at 7:17 am

    Ja sådan skal det være. Mange kommer laks på, det hører absolut ikke til et stjerneskud.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af vestjysk krogryde.
    Vestjysk krogryde (med peberfrugt, svinekød og masser af smag)
  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required