Stegt laks lavet med en hel lakseside i ovn, og det er meget nem. Til denne opskrift hører desuden en cremet flødesovs med forårsløg, hvidløg og tomat.
Stegt laks er en både nem, hurtig og sund ret, som er god mad på travle dage, hvor der ikke er så lang tid til madlavningen.
Laksen steges i ovnen, og imens kan du lave tilbehøret, som her er grøntsager i en cremet flødesovs og frisk pasta.
Den friske pasta kan selvfølgelig nemt skiftes ud med en almindelig tørret pasta.
Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.
Ingredienser til stegt laks
1 lakseside på ca. 600 gram
Salt
Paprika
Peber
Hvidløgspulver
1 stort bundt forårsløg
3 fed hvidløg
1 rød peberfrugt
200 gram små tomater
3 deciliter fløde
1 lille potte frisk basilikum
1 lille bundt persille
Salt og peber
Lidt citronsaft
500 gram frisk pasta
Fremgangsmåde
- Lakseside tjekkes for ben, og eventuelle ben fjernes let med en pincet. Læg fisken på en bageplade med bageplade, så er rengøringen nemmere.
- Krydr laksen med salt, paprika, peber og hvidløgspulver. Steges i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i 20 minutter. Ikke længere, da den stegte laks så bliver overtilberedt.
- Imens laver du tilbehøret. Forårsløg snittes i tynde skiver på cirka en centimeter, og hvidløgsfed skæres i skiver. Peberfrugten skæres i tynde skiver og de små tomater halveres.
- Varm en pande op ved middel varme og tilsæt en god sjat olie. Steg nu forårsløg og hvidløg uden det tager farve. Cirka 2-3 minutter.
- Kom så peberfrugt og tomater ved og lad det svitse yderligere et par minutter.
- Tilsæt fløden og lad det creme lidt ind, så fløden begynder at tykne lidt. Der kan tilsættes lidt mere fløde.
- Kom basilikumsblade og finthakket persille ved og vend det rundt.
- Smag den cremede sovs til med salt, peber og en smule citronsaft.
- Frisk pasta koges et par minutter i letsaltet vand, hvorefter vandet hældes fra. Vend hurtigt pastaen i en smule olivenolie, så den ikke klistrer sammen.
Servering
Stegt laks serveres frisk pasta og de cremede sovs med grøntsager.
Et lækkert stykke brød af nem dej er fortrinlig til retten.
Se også mine opskrifter på:
Hejsa
Tak for din tilbagemelding, og det er noget jeg hele tiden forsøger at gøre bedre, da det jo er tosset at udskrive så mange sider.
Gradvist bliver opskrifterne opdateret til et nyt format, hvor printdelen fungerer bedre.
Bedste hilsner
Holger
hmmm hvorfor printer den 9 sider med ligegyldig info når jeg vil printe en opskrift ???