Stegt laks af en hel lakseside i ovn er nem at lave. Til denne opskrift hører desuden en cremet flødesovs med forårsløg, hvidløg og tomat.
Stegt laks er en både nem, hurtig og sund ret, som er god mad på travle dage, hvor der ikke er så lang tid til madlavningen.
Laksen steges i ovnen, og imens kan du lave tilbehøret, som her er grøntsager i en cremet flødesovs og frisk pasta.
Den friske pasta kan selvfølgelig nemt skiftes ud med en almindelig tørret pasta.
Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.
Opskrift på stegt laks med pasta
Stegt laks med pasta og cremet grøntsagssauce
Ingredienser
- 1 stk lakseside - på ca. 600 gram
- salt
- paprika
- peber
- hvidløgspulver
- 1 bundt forårsløg
- 3 fed hvidløg
- 1 stk rød peberfrugt
- 200 gram små tomater
- 3 deciliter fløde
- 1 potte basilikum
- 1 bundt persille
- salt og peber
- 1 spsk citronsaft
- 500 gram pasta - frisk
Sådan gør du
- Lakseside tjekkes for ben, og eventuelle ben fjernes let med en pincet. Læg fisken på en bageplade med bageplade, så er rengøringen nemmere.
- Krydr laksen med salt, paprika, peber og hvidløgspulver. Steges i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i 20 minutter. Ikke længere, da den stegte laks så bliver overtilberedt.
- Imens laver du tilbehøret. Forårsløg snittes i tynde skiver på cirka en centimeter, og hvidløgsfed skæres i skiver. Peberfrugten skæres i tynde skiver og de små tomater halveres.
- Varm en pande op ved middel varme og tilsæt en god sjat olie. Steg nu forårsløg og hvidløg uden det tager farve. Cirka 2-3 minutter.
- Kom så peberfrugt og tomater ved og lad det svitse yderligere et par minutter.
- Tilsæt fløden og lad det creme lidt ind, så fløden begynder at tykne lidt. Der kan tilsættes lidt mere fløde.
- Kom basilikumsblade og finthakket persille ved og vend det rundt.
- Smag den cremede sovs til med salt, peber og en smule citronsaft.
- Frisk pasta koges et par minutter i letsaltet vand, hvorefter vandet hældes fra. Vend hurtigt pastaen i en smule olivenolie, så den ikke klistrer sammen. Serveres sammen med stegt laks og grøntsagssaucen.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
Stegt laks serveres med den friske pasta og cremede sovs med grøntsager.
Et lækkert stykke brød af en nem dej er også fortrinlig til retten.
Se også mine opskrifter på:
Birgit engmann
Super opskrifter ☺️
nordgaardens@live.dk
hmmm hvorfor printer den 9 sider med ligegyldig info når jeg vil printe en opskrift ???
Holger Rørby Madsen
Hejsa
Tak for din tilbagemelding, og det er noget jeg hele tiden forsøger at gøre bedre, da det jo er tosset at udskrive så mange sider.
Gradvist bliver opskrifterne opdateret til et nyt format, hvor printdelen fungerer bedre.
Bedste hilsner
Holger
Claus
fordi du skal tænke selv - og indstille på din udskriftmenu hvilke sider du vil have. Helt standard